REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ATENȚIE! În CONSTANȚA au început să CIRCULE foarte mulți BANI FALȘI! VIDEO

ATENȚIE! În CONSTANȚA au început să CIRCULE foarte mulți BANI FALȘI! VIDEO

Replica API 26 iunie 2020 | 00:00 3501

În urma unei anchete coordinate de DIICOT, un individ a fost propus spre arestare, pe când alți doi au fost plasați sun control judiciar. Este vorba despre un grup infracțional organizat specializat în falsificare de bani și de punere în circulație a acestora, pe tot teritoriul țării, inclusiv la Constanța.

Propus spre arestare a fost a inculpatul C.R.T., iar cu măsura controlului judiciar s-au ales B.E.D. și E.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Falsificări de bancnote pe tot teritoriul țării

În fapt, s-a reținut că pe teritoriul României s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul falsificării bancnotei din cupiura de 100 lei și punere în circulație a acestora. De asemenea, s-a reținut că membrii grupării induceau în eroare persoane prin punerea în circulație a bancnotelor contrafăcute.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, rezultă că, în perioada 2014-05.05.2019, membrii grupului infracțional au falsificat și pus în circulație, pe întreg teritoriul țării, un număr de 17065 bancnote contrafăcute. Din cele 17065 bancnote contrafăcute, 3000 bancnote contrafăcute reprezintă obiectul de cercetare în 2734 de dosare penale, restul bancnotelor contrafăcute formând obiectul cercetării unor acte materiale cu privire la care, prin ordonanța din data de 19.06.2020 s-a dispus extinderea urmăririi penale.

Astfel, în perioada 2013 - 2014, inculpatul C.R.T., în prezența inculpatei B.E.D., a desfășurat activităţi de încercare de contrafacere a bancnotei cu cupiura de 100 lei, cu sprijinul inculpatului E.I. care a comandat de la o firmă belgiană o parte din instrumentele pe care le-au folosit în contrafacere.

Metodă de plasare pe piață

După ce tehnica de contrafacere a bancnotelor a fost perfecționată, grupul infracțional a pus la cale o metodă de plasare a acestora pe piață, fără a putea fi identificați. Înainte de a pleca la plasări, liderul grupării se interesa de localitățile unde se organizau târguri, bâlciuri sau serbări locale. De fiecare dată când plecau către respectivele localități închideau telefoanele în scopul de a nu putea fi urmăriți. Înainte de a merge la diferiți agenți economici sau vânzători ambulanți/piețe, liderul era cel care inițial se uita la fizionomia respectivului vânzător și, după ce era încredințat că acea persoană are potențial de a fi înșelată, le făcea semn membrilor pe care îi trimitea să pună în circulație banii contrafăcuți.

Interesul acestora era de a achiziționa produse de valoare mică astfel încât restul primit de la bancnota contrafăcută de 100 lei să fie cât mai mare.

Video:

Percheziții efectuate de DIICOT

În urma perchezițiilor efectuate de către procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul ONC – DCCO au fost ridicate un număr de 450 de bancnote contrafăcute, sumele de 207.863 RON și 11.120 euro, aparatură și materiale folosite la falsificarea de monedă, 31 de calendare privind organizarea la nivelul fiecărui judeţ a pieţelor, târgurilor şi oboarelor, precum și un număr de 1000 de certificate de autenticitate Registrul Auto Român, în alb şi fără serie.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul C.R.T. urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu toti pot ajunge la BNR,senatori,ministrideputati,bancheri,primari si alte asemenea categorii!Asa ca ,,fura"si ei cum pot!Si Bula spunea ca este la inchisoare din invidie,statul era invidios ca facea bancnote mai bune ca el!
3
0
astia ii faceau pe evazionistii aia de prin targuri si de bani si de mici. nu mai vorbim de mustarul si painea aferente.
2
1
Romanii au talent.
1
0
Dute la scoala si invata a scrie corect !
2
3
de ce este leul asa puternic
0
0
indiferent de stirile pe care le scoateti pe piata. Numerarul asigura independenta cetateanului fata de stat si anonimitatea achizitiilor. Asigura libertatea mea financiara. Iau bani cu mine si plec cand vreau fara sa stie nimeni unde si ce fac cu banii mei. Si nu mi poate bloca nimeni banii numerar. Renuntati la comoditatea cardului. Ramaneti liberi.
9
0
dolarii, asa ca numar cam cati sunt in circulatie? toate hartiile astea au acoperire-n aur? si gandeste-te ca dolarii nu-s ca leii, leii sunt doar i Romania, dolarii sunt absolut peste tot in lume, nici nu-mi pot imagina numarul de dolarii din toata lumea, si din acest numar imens fiecare hartie are acoperire-n aur? evident ca nu, din moment ce tiparinta lor tot face emisii bancare ca sa resusciteze economia americana
3
2
Daca s-a dat prezumtia de nevinovatie si doi sunt sub control judiciar, rezulta ca fapta nu e grava! Puscarie merita asimptomaticii covid! Hotie pe fata la romani!
3
1
Decat sa-l arestati mai bine angajati-l la BNR pt ca orice tara care se respecta are nevoie de un asemenea om de partea statului.
3
2
Bancnota inseamna nota de banca. Adica banca emite o nota prin care certifica o cantitate de aur depusa de client la banca. Daca duceti bancnotele la banca primiti aurul inapoi? Daca nu inseamna ca nu exista bancnote.
2
5
greseala lor este ca nu se pot opri la un moment dat , chiar daca aveau niste averi... la fel se intampla si cu fatalau si babu limbistul...
5
1
Cred ca articolele sunt scrise de pe telefonul mobil, altfel nu se explica multitudinea de greseli de ortografie. Anchete coordinate, plasati sun control judiciar si altele, numai la o lecturare sumara. Sau poate beau cate ceva cand copiaza, ca de redactat....n-au atata carte si cultura!
7
3
Cred ca a gresit pe undeva de l-au prins. La ce metode folosea altfel nu-l prindeau.
5
0
Este infractor dar prost nu!
8
0
bacnote de 10 leicontrafacute sint la greu.si de 200 !vedeti cine le face si bagati.i la racoare!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272