REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ATENȚIE! Se desființează SENSUL giratoriu de la CORA Brătianu

ATENȚIE! Se desființează SENSUL giratoriu de la CORA Brătianu

Replica API 14 octombrie 2021 | 08:36 45738

Unul dintre proiectele lui Decebal Făgădău, pe atunci viceprimar cu atribuții de primar, dar și din mandatul său de primar, viza construirea unei pasarele pietonale deasupra sensului giratoriu de la Cora. Nu a reușit sau nu a putut să se țină de promisiune, însă necesitatea fluidizării traficului în zonă și amenajarea unei pasarele este văzută cu ochi buni și de noua administrație. Proiectul de amenajare a unui pasaj pietonal suprateran este în lucru.

(sursa foto: radiometafora.ro)

City Managerul Felicia Ovanesian ne-a declarat că au fost deja demarate procedurile pentru un astfel de proiect, deși, deocamdată, este în fază incipientă. ”Lucrăm la construirea pasajului pietonal suprateran în zona Cora Brătianu, altul decât randările făcute de fostul primar Făgădău. Proiectul se află într-o fază incipientă, sperăm să obținem fondurile necesare. Se va desființa sensul giratoriu și va fi un pasaj pietonal suprateran. Proiectul este estimat la câteva milioane de euro, din finanțări nerambursabile”,a declarat, pentru Replica, Ovanesian. Însă, nu este singura veste bună: Primăria Constanța lucrează și la un proiect ce vizează amenajarea unui pasaj subteran în intersecția bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu.

proiectul lui Făgădău

Amintim că în anul 2016, Făgădău le promitea constănţenilor o pasarelă pietonală multifuncţională care să aibă rol de supratraversare, iar termenul de implementare a acestui proiect era anul 2020. Tot ce a reuşit fosta administraţie locală să facă în decurs de patru ani a fost reamenajarea peisagistică a sensului giratoriu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate va fi mai bine.
0
0
Urmariti reportajul Recorder- marele alb
6
3
Vazand titlul alarmist m-am speriat ca de maine se va umple de muncitori care vor incarca mormanul de pamant din centrul intersectiei, vor asfalta si vor monta semafoare, iar coada de masini se va intinde pana la orizont in toate cele patru vanturi. Citind articolul, am inteles ca nu am de ce sa ma tem, poate la sfarsitul mandatului vor incepe niste lucrari, insa nu e prea clar in ce vor consta ele. Nu s-au facut nici un fel de studii de trafic rutier sau pietonal, dar nu e nevoie, deja se lucreaza la proiect.
20
0
Eu as fi prelungit podul peste intersectie si evitam sensul giratoriu sau semaforul
29
1
pasaj subteran si semaforizarem asta e solutia acolo
13
0
Fmm de hodorog senil
7
2
cwrvele ciumeigalbene
13
6
e groapa langa cora ed mai mult de 1 an si astia viseaza pasarele
17
3
Un om mai slugarnic, hamal , umil , uns cu toate vaselinele nu exista ha ha ha
19
6
@ION TURBINCA cu siguranta era cel mai bine. dar nu e posibil datorita faptului nu se poate oprit traficul din zona
10
0
Cel mai bine daca se construia aceasta trecere , subterana, si cu scari rulante.
14
1
O pasarela fara interes, cine va umbla pe ea ? copii poate cand se joaca , de ce nu fac o traversare ca lumea ptr. circulatia auto loc este destul plecand de la cel existent pana pe Dezrobiri si posibil sa fie chiar in acceiasi suma de bani decat ceva fara folos !
21
2
sarim din lac in put. acolo trebuia prelugit podul de la butelii la fel cum trebuie un pod si la intrarea in constanta pe bulevardul tomis.
33
0
Mai umblatule prin lume, esti dispus sa garantezi cu gatul tau ca aceste pasarele vor avea lifturi? Eu sincer ma indoiesc!
29
3
Pentru comentatorii de mai jos, daca v-ati fi plimbat prin lume, ati stii ca toate pasarelele au si lifturi !
14
12
Nu se va construi nimic ! Daca a inceput sa fabuleze pe vechile proiecte ale lui fagadau inseamna ca este grav , amul chiar este bolnav ....
40
4
cristal deja nu ne mai intereseaza ne doara la basca ce nui intelegi .... fiecare cum poate si dumnezeu cu mila
22
4
Este o idee, dar ganditi-va la batranii cu sacosile de la piata si la mamicile cu carucioare cum vor urca sau cobora aceste minunate scari
43
6
orasul trebuie a faciliteze deplasarile pietonilor, biciclistilor, nu pasarele suspendate pe care nu o sa treaca nimeni, ca alea din mamaia. luati exemplu din olanda, belgia, acolo se ingreuneaza accesul masinilor si se fac piste de biciclete late, separate de sosea, nu doar o dunga de vopsea. masina in oras nu e de viitor, sunt prea multe, toti vor una, doua. pune un batran sa urce pe pasarela, i se face rau. o sa ia un taxi sa treaca strada.
48
6
nu puteti sa puneti si bariere mobile ca la metrou? Cine vrea sa treaca pasarela spre cora sa marce banu. Si tot pe pasarela puteti sa puneti si un politist comunitar care sa imparta amenzi celor fara masca.
40
10
aceeasi mizerie, design diferit
42
3
Daca citesti Diana, ai sa vezi ca spune in articol ca e alt pasaj pietonal decat cel din randarile lui Fagadau.
22
32
Si cum se desfiinteaza sensul giratoriu, ca eu nu m-am prins? Din poza, reiese ca ramane sensul giratoriu si se construieste pasarela peste el. Voi vedeti altceva in poza? Vedeti sensul giratoriu desfiintat? Sau ati baut putin si va joaca imaginea in fata ochilor? Titlul articolului este pus in cunostinta de cauza?
128
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218