REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
23.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Atenție, trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia!

Atenție, trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia!

Mariana MURAT 19 septembrie 2023 | 13:05 1410

„Atenție, trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia!Prin  Programul   Operațional   Infrastructură   Mare   (POIM)  la   nivelul   municipiului Constanța se află în implementare contracte cu o valoare totală de 626 milioane lei. Investițiile cuprind 76 km de rețele noi de apă și canalizare pe 264 de străzi din municipiu.

Atentie, trafic ingreunat pe bulevardul Mamaia!

O parte dintre aceste investiții vizează și reabilitarea   aducțiunilor   și   magistralelor   de   alimentare   cu   apă,precum și refulările ce asigură transportul apelor uzate către stațiile de epurare. Înlocuirea conductelor îmbătrânite, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va conduce la în   funcționare   a   sistemului   de   canalizare.   Totodată,   în   condițiile   creșterii demografice și a nevoilor de conectare la sistemul de canalizare, acesta va fi mai ușor de întreținut și va putea prelua un debit mai mare de apă uzată. De asemenea, noile conducte sunt dimensionate pentru a face față cerințelor de dezvoltare urbană a municipiului Constanța.

Contractele de lucrări CL1A și CL3A - ”Rețele de apă și canalizare în zona centrală a Municipiului Constanța”, cu o valoare cumulată de 64,1 milioane lei, au un impact majora supra calității serviciilor. Astfel, pe bd. Mamaia pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se vor executa lucrări de reabilitare și extindere colectoare, cu diametre ce ajung până la 1.000 mm, dar și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente și preluarea acestora în noul colector. Înlocuirea ovoidului cu diametrul DN 1.000 mm este imperios necesară, cu atât mai mult cu cât pe anumite porțiuni acesta a fost edificat în anii 1960, iar în anumite zone trece pe domenii private, ceea ce face imposibilă intervenția în cazul unor avarii.

Mai mult, prin reabilitarea acestui ovoid unitar de mari dimensiuni, se va mări capacitatea de preluare a apelor menajere și va scădea riscul de apariție a unor inundații în cazul precipitațiilor abundente.  Lucrările propriu-zise  vor  fi  demarate pe  bulevardul  Mamaia începând cu data  de 21 septembrie 2023, în zona intersecției cu strada Războieni. Pentru execuția lucrărilor va fi blocată prima bandă de lângă scuar, pe sensul de mers de la Spitalul Militar spre Delfinariu,urmând ca în dreptul intersecției cu Ciprian Porumbescu, noua conductă să traverseze scuarul,iar lucrările să avanseze pe prima bandă a celuilalt sens de mers, de la Delfinariu spre Spitalul Militar. Pe cei aproximativ 700 metri (Str. Războieni - Delfinariu) traficul va fi restricționat pe o bandă, pe tronsoane cu lungimi de până în 200 metri, porțiuni ce vor fi aduse la cotă” , au declarat cei de la RAJA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510