REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ATENȚIE UNDE PARCAȚI! Poliția Locală a dat amenzi de peste 16.000 de lei, într-o singură zi!

ATENȚIE UNDE PARCAȚI! Poliția Locală a dat amenzi de peste 16.000 de lei, într-o singură zi!

Replica API 13 aprilie 2019 | 01:25 415

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

În cursul zilei de 11.04.2019, lucrătorii instituției au derulat mai multe controale tematice pe toate liniile de activitate și au constatat abateri de la normele legale în vigoare, aplicând 234 amenzi contravenționale a căror valoare s-a ridicat la suma de 50.615 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică, în intervalul orar, 14.00-22.00, polițiștii locali care s-au aflat a în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zone de interes public din Faleză Nord, Pescărie, Piața Chiliei, Stadionul Farul, Tomis I, Delfinariu, Tăbăcărie,Universitatea Ovidius din Constanța, ocazie cu care au legitimat 44 de persoane și au constatat 34 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: 8 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, 10 amenzi pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 7 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate și 9 amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța, 3 amenzi pentru nerespectarea de către operatorii economici a prevederilor Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, etc.

Cuantumul total al celor 34 sancțiuni contravenționale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 10.580 lei.

O altă acțiune tematică s-a derulat pe pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, punându-se accent în perimetrul unităților de învățământ, al instituțiilor publice, al stațiilor destinate transportului public de persoane, intersecții, centre comerciale, supermarketuri și în alte zone de interes public.

Astfel, în intervalul orar 06.00-22.00, au fost depistate încălcări ale normelor de circulație rutieră pe drumurile publice din tronsonul cuprins între B.dul Tomis, Str.Mircea cel Bătrân, Str.Traian, Str.Dezrobiri, Str.Soveja, B.dul Alexandru Lăpușneanu, B.dul Mamaia, Str.Ion Rațiu, str.Cumpenei, B.dul Aurel Vlaicu, B.dul 1 Decembrie 1918, B.dul Ferdinand, Str. I.G Duca, etc.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe drumurile publice au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 94 de încălcări ale normelor de circulație rutieră, din care:

- 81 opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).

- 10 staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).

-3 acces interzis, în conformitate cu prevederile art. 111 din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).

Cuantumul total al amenzilor aplicate pe linia siguranței și flunței rutiere a fost de 16.385 lei.

„Activități similare se vor derula zilnic, iar scopul instituției noastre nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale..

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum sa prind si sa filmez un militica care taie linia continua, care sta fara cascheta in aer liber, care nu calca zebra. Hai noroc!
1
0
Cand nici institutia primarului nu mai are locuri de parcare pentru cetateni, ce pretentii sa avem in rest ? La Gara, unde te duci sa duci - sa astepti pe cineva, cu bagaje si toate cele nu ai locuri, ce pretentii sa avem in rest ? Si stati asa ca inca nu a venit transhumanta de vara..
0
0
Inviti lumea sa mearga la plimbare pe jos, dar nu toti pot merge. Sunt oameni bolnavi si inca f multi, batrani,invalizi, copii mici de dusla cresa apoi fugit la munca. Trebuie parcari si apoimasuri contraventionale. Altfel e robie cu biciul pe populatie, daca castig 2500 lei din ce platesc amenda, unde sa parchez daca merg la banca sau la clinica medicala?
1
2
Mergeti la vot in continuare. Apoi kitzaitzi! Prostilor.
3
2
Nu sunt locuri de parcare in oras si ei alearga soferii huaaa
3
2
Parcari ilegale....EXIMIA, MRINI, INTEGRA, RAIFFEISEN BANK...CITY...Notarii ....si altii, cine ii controleaza..sa aiba scrise nr de locuri platite la Confort Urban...
4
1
La noi in oras, comunitari parcheaza Dusterul politiei locale pe trecerea de pietoni si pleaca la masa!
5
2
S-a construit in orasul asta haotic in ultimii ani iar cei care au cumparat apartamente in blocurile noi nu s-au interesat sa stie daca au locuri de parcare disponibile pe principiul Lasa ca se rezolva, gasesc eu. S-au cumparat in draci masini pentru fiecare membru de familie desi traiesc cate 4-6 persoane in apartament. Trendul e in urcare ca toata lumea vrea independenta si masina la scara. In maxim 5 ani spatiul va deveni atat de limitat, incat se va ramane ori fara spatiu verde pentru a se parca masinile ori primaria va trebui sa dea doar un permis de parcare pe apartament.
4
1
Cati dintre cei care comenteaza au circulet in zona city parc!? Banda unu este permanent plina de taxiuri si masini. Credeti ca s-a umplut toata parcarea mall-ului si nu au unde astepta!? Dar la spital, gara, tomis, tomis 2, delfinariu, etc. Nu este vb de lipsa parcarilor ci tine de bunul simt si educatie.
10
0
Parcarile amenajate va rezolva problema! Si nu vor mai avea ocazia sa comenteze toti ciobenii, toti cacatii
1
12
ce locuri de parcare ? Aici vb de nesimtire !! Din alea 3 poze se vede clar ca le-a fost lene sa caute un loc de parcare in zona si sa mearga pe jos cateva sute de metri unde au nevoie. Vad zilnic asta : masina pe avarii si banda1 blocata ca are nevoie la bancomat si ca sta putin. La fel pe avarii sa cumpere flori si nu dureaza mult si e in statia ratc. Sau sta pe trecere pe avarii ca a intrat colegu' sa ia un meniu si pleaca repede. Asta e nivelul de civilizatie. In alte orase crezi ca sunt locuri de parcare cu sutele si se deschid cand ai tu nevoie si la orice intrare ?
13
3
Ai auzit cumva ca in Constanta au venit investitori ca sa aiba lumea unde sa munceasca? Daca nu esti in PSD nu te poti angaja. Iar in privinta amenzilor, ce sa zic. Nu sunt locuri de parcare si lumea parcheaza pe trotuare. Evident ca sunt si soferi care parcheaza aiurea.
8
3
Mai mergeti si pe jos sa va plimbati, ca oricum nimeni nu se duce la munca ! Puhoi de masini la orice ora, unde dracu sa mai faca si parcari, ca s-au facut blocuri !!!
12
4
Nu sunt locuri de parcare, de acord! Dar asta nu este o scuza sa fii nesimtit si sa incurci ceilalti cetateni care poate isi lasa masina acasa si merg pe jos in zonele aglomerate, si nu merg peste tot cu masina pentru ca e comod sa stai in cur si sa dai din gura. La ce agramati sunt pe aici, v-ar trebui ore de educatie, inclusiv rutiera, nu locuri de parcare!
8
5
Fatalaul o sa puna tarusi pe toate trotuarele sau chiar si la intrarea in blocuri si case,
7
2
Trebuie gologani la bugetul local ,este deficit bugetar.
7
3
Inte de a cere unui sofer sa fie disciplinat , ii oferi posibilitatea sa poata parca in conditii decente . Asa se procedeaza intr-o tara civilizata . Constanta este un oras turistic . Ar fi trebuit ca locuri de parcare sa fie cu mult peste numarul autoturismelor detinute de localnici . Draci locuitori ai municipiului Constanta , chiar va tin de prosti acesti ciumati . Sanctionatii cum se cuvine la alegeri . Daca nu faceti asta , scuzatima ca va spun . Sunteti prosti gramada .
13
5
Daca ar fi parcari suficiente, iar un troglodit ar parca unde vrea as fi de acord cu amenzile, dar in conditiile cand nu gasesti un loc de parcare ce facem ?!....
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272