REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ați auzit de parlamentarii CIUBUC, PĂLĂRIE, ZOB, STATIVĂ și FLUCUȘ?!

Ați auzit de parlamentarii CIUBUC, PĂLĂRIE, ZOB, STATIVĂ și FLUCUȘ?!

Replica API 17 noiembrie 2021 | 09:10 2926

Că e pandemie, că situația economică ne strânge cu ușa, sau că vorbim de oricare altă problemă, toate ne duc la baza piramidei, și anume: politica! Astfel, cu circa 136 de senatori și 330 de deputați, Parlamentul României tranșează fel de fel de situații. Că o face bine sau nu, este altă discuție. Însă, acum facem referire la numele ce ne reprezintă… colo, sus. Și, cum români suntem, iată că regăsim nume și prenume care mai de care mai amuzante. Precum parlamentarul Ciubuc. Sau Pălărie, Zob, Flucuș, Potecă…

La Senat, selecția numelor amuzante începe cu Cristinel Gabriel Berea (USR). Continuăm cu Bumb Sorin Ioan (PNL – Alba) și Bordei Cristian (USR Cluj).

Și, precum vorba: Aceeași Mărie, dar cu altă…, îl avem pe Pălărie Ștefan (USR București). Îl amintim și pe Pufu Vlad-Mircea (PNL Buzău), pe Potecă Vasilică (PNL Hunedoara), și Resmeriţă Cornel-Cristian (PSD Hunedoara).

Târziu Claudiu

Iar cum lucrurile nu merg în Senat fără…, o avem pe Scântei Laura-Iuliana (PNL Iaşi). Trecem la Ţapu Nazare Eugen (PNL Neamţ), se face Târziu Claudiu-Richard (AUR București) și apoi ne face Zob Alexandru-Robert (USR Satu Mare).

Mai sunt și alte nume amuzante pe listă, precum Mândruță, Cuc, Puiu, Firea, Banu, însă, fiind mai comune și-au pierdut din… farmecul impactului.

Ciprian Ciubuc

Deputatul Ciubuc....

Dar, să trecem la lista deputaților, pentru că și aici avem de unde alege.

Începem cu Benga Tudor - Vlad (USR Brașov), continuăm cu Cătăuţă Ana-Maria (PSD Bacău), Căuş Vasile-Aurel (PNL Bihor), Chichirău Cosette-Paula (USR Iași), Ciubuc Ciprian (AUR Brăila), Dămureanu Ringo (AUR Dolj). Ajungem la Drulă Cătălin (USR Timiș), fost ministru al Transporturilor. Probabil că impactul numelui nu mai este chiar atât de mare, însă interesant este că ”drulă”, potrivit dex înseamnă ” femeie depravată”.

Dumitru Flucuș

Dar să reluăm lista numelor sau prenumelor amuzante de la deputați. Așadar, îl avem pe Fălcoi Nicu (USR Timiș), Flucuş Dumitru (PNL Brașov), și facem Furtună Mirela (PSD Tulcea).

Lucian Lungoci

Iată că-l băgăm în seamă și pe constănțeanul Lungoci Dumitru-Lucian (PSD). Suntem familiarizați cu numele, însă nu putem spune că, într-o oarecare măsură, nu este amuzant.

Claudiu Năsui

Nici Năsui Claudiu-Iulius-Gavril (USR București), fost ministru al Economiei, nu mai are nevoie de prezentare, însă și-a câștigat un loc aici.

Marilen Pirtea

Și ca totul să aibă sare și…? Da, ajungem la Piper-Savu Florin (PSD Teleorman). Următorul din clasament poate că nu este posesorul unui nume prea prea, însă prenumele… este demn de o poziție fruntașă pe lista noastră. Ca atare, vi-l prezentăm pe Pirtea Marilen - Gabriel (PNL Timiș).

Irinel Stativă

Nu-i puteam omite nici pe Poliţeanu Mihai-Laurenţiu (USR Prahova), Popica Eduard-Andrei (PSD Vaslui), Stativă Irinel Ioan (PSD Vaslui), Şoptică Costel (PNL Botoșani), Ştirbu Gigel-Sorinel (PNL Olt), Terente Eugen (USR Tulcea), Trăilă Cristina (PNL București), Tulbure Simina-Geanina-Daniela (USR Diaspora), Ţepeluş Laurenţiu-Cristinel (PSD Buzău), Ţoiu Oana-Silvia (USR București) și Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina (PSD Dolj).

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si care este stirea ca nu inteleg .
6
1
De cinci bani zece bani
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272