REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Au fost IDENTIFICAȚI MINORII care ar fi PROVOCAT INCENDIUL din KM 4-5

Au fost IDENTIFICAȚI MINORII care ar fi PROVOCAT INCENDIUL din KM 4-5

Replica API 17 decembrie 2021 | 00:04 11575

După ce au apărut imaginile care au surprins momentul izbucnirii incendiului de la blocul situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, imagini în care apar două persoane care pătrund în parcare apoi, polițiștii le-au și identificat. Este vorba despre doi minori, unul de 13 ani, iar celălalt de 15 ani.

Potrivit informațiilor noastre, aceștia au fost duși la audieri, însoțiți de părinții lor. Aceștia nu au lămurit polițiștii prea mult, nu au spus ce căutau acolo, dacă au folosit materiale pirotehnice sau nu.

În continuare, polițiștii, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, fac cercetări, iar cei doi minori vor trebui să dea explicații în fața organelor de cercetare penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, cel de 13 ani nu va răspunde penal, iar în cazul celui de 15 ani se va stabili dacă avea sau nu discernământ.

Ce spun polițiștii

În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 2 minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului.

În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă.

Citește și:

MOMENTUL IZBUCNIRII INCENDIULUI la BLOCUL GROAZEI: FOC PUS INTENȚIONAT? Video

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca au pus focul deliberat, de la petarda lua foc daca o puneai aprinsa in rezervor dar atunci nu mai scapau nici ei
2
0
Ce retard mai gaseste distractie in 2021 aruncand petarde ? Ne omoara boschetarii in tara asta. Stai in casa si ti da foc boschetarii la bloc.
10
0
Numai dati vina pe copiii,de vina sunt dezvoltatorul imobiliar si institutiile statului.
3
10
u fost facute sesizari la politie de mai multe ori sa acesti copii folosesc petarde la subsolul blocului.Cum au reactionat?
10
0
Politia in cartiere seara
10
0
Reglari de conturi intre interlopi, folosind minori gipsani ca de obicei.
24
4
Bagai lui mata una in bijboc ca sunt legale
17
6
Nu ia foc masina de la o petarda si sa stiti ca semnalizatoarele de sunet sunt LEGAAALEEEE
10
29
Sunt sageti, trebuie scormonit si se va ajunge si la cei mari
32
2
Tu compari petardele alea la 3 lei cutia de abia faceau putin zgomot ce le aveam noi cand eram mici cu ce au astia la 12 ani acum de 50 lei bucata? Hai nu zau.
32
0
EDUCATIE MAXIMA
43
1
o masina arde de la o petarda-am vazut un caz concret in medgidia-in noaptea de anul nou s-a aruncat cu petarda sub masina-masina a luat foc ca o torta
45
1
Pentru cel care a comentat la 18 si 6... tu ai vazut imaginile de pe camere ? Se vede clar cum doua siluete intra in subteran, si la cateva zeci de secunde izbucneste o flacara mare si siluetele fug repede din acea directie. Nu neg faptul ca blocul era lipsit de sisteme de stingere, dar cum mama naibii sa zici ca este diversiune ? De la ce a izbucnit incendiul in mintea ta ? Statul paralel ? Rusii ?
86
0
Nu arunca petarde cum precizati ca aruncati pe vremuri, cum faceau toti copiii, arunca ceva mult mai puternic care chiar pot cauza daune grave. Daca erati in locul celor afectati, cred ca nu mai lasati opinii neconcludente.
53
1
ok erau de kkt nimic de zis dar atunci cu atat mai mult nu te apuci sa arunci cu petarde
28
2
Nu ai cum sa incendiezi un bloc intreg si zeci de masini cu niste petarde. Am fost toti copii, cred ca multi dintre noi am bubuit la petarde de nici nu le mai stim numarul. Niciodata nu a existat un minim risc sa aprindem ceva. Cel mult te puteai nenoroci, sa-ti bubuie in mana si sa te mutilezi. Cazuri de-astea am cunoscut. Toata mizeria asta cu cei doi copii este praf in ochi si diversiune de la adevaratii vinovati pentru lipsa masurilor si protectiilor anti-incendiu: "dezvoltatorii" acestor cotete. Imi pare rau pentru toti cei pagubiti. Din pacate, asa se intampla cand esti sarac.
17
68
Bagati parintii la puscarie, ce cauta doi copii de 13 si 15 ani la 1 noaptea pe strazi...
94
6
pe toate strazile bubuie petarde locala doarme in bocanci si toaca bani degeaba
97
2
Numai cautati vinovati , blocul si sistemele erau de kkt , ce o sa faceti ii bagati pe copii si pe parinti la puscarie ca au aruncat petarde .
20
86
Sa vedem daca au bani parintii ca sa plateasca pagubele unui intreg bloc...
71
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108