REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Au plătit în avans chiria pentru locuinţele ANL, dar nu se pot muta din cauza ENEL!

Au plătit în avans chiria pentru locuinţele ANL, dar nu se pot muta din cauza ENEL!

Replica API 30 decembrie 2017 | 00:00 312

La Murfatlar

La Murfatlar

Mai multe familii din Murfatlar, care au obţinut locuinţe prin programul ANL, într-un bloc nou de apartamente şi garsoniere, s-au declarat nemulţumite de faptul că, deşi au plătit chiria fracţionat pe luna noiembrie şi integral pe decembrie, încă nu se pot muta. Asta pentru că, după cum spun chiar oamenii, blocul respectiv, fiind nou, încă nu dispune de un sistem de încălzire, apă şi curent electric. Nemulţumirea lor este şi mai mare din cauza faptului că, aşa cum singuri afirmă, trebuie să plătească din buzunarul lor racordul la reţeaua electrică, dar şi contorul.

Contactaţi telefonic de „Replica”, reprezentanţii Primăriei Murfatlar ne-au precizat că situaţia s-a rezolvat parţial, iar unele familii s-au şi mutat deja. În ceea ce priveşte problema curentului electric, nu mai ţine de primărie, ci de ENEL.

„De pe data de 27 decembrie s-a rezolvat problema căldurii şi a celorlalte utilităţi. În legătură cu ENEL-ul, au o procedură care durează. Este adevărat că oamenii au plătit chiria în avans, dar dacă nu ar fi plătit fracţie pe noiembrie şi integral pe decembrie, primăria nu le-ar fi putut face contractele şi dosarele cu care să se ducă la ENEL pentru a se racorda. Practic, primăria a făcut dosarele cu toată documentaţia, iar ei trebuie numai să meargă la ENEL.

Acesta a fost motivul plăţilor în avans. Exact ca în cazul cumpărăii unui apartament nou. Ar mai fi încă un aspect de discutat: Primăria Murfatlar şi-a făcut treaba, curentul a fost adus la blocul respectiv. Că a întârziat ENEL-ul, asta nu mai ţine de primărie, pentru că nu primăria trebuie să se ocupe de branşamente în apartamente.

Până la intrare, unde ţinea de primărie, s-a făcut, mai departe ţine de ENEL. Nu neapărat că distribuitorul de energie a întârziat, dar aşa e procedura la ei. AM înţeles că la unii s-a rezolvat deja problema, poate au fost cu cererea mai din timp. Dar în privinţa celorlalte utilităţi, toate sunt în apartamente, apa caldă, căldura etc”, ne-au declarat reprezentanţii Primăriei Murfatlar.

De precizat că blocul respectiv, construit prin Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL), a fost construit pe strada Alexandru Ioan Cuza, conţine 12 apartamente şi 12 garsoniere, destinate tinerilor cu vârte până în 35 de ani, iar costul total al imobilului se ridică la aproximativ 500 de mii de euro, după cum preciza, anul trecut, primarul Valentin Saghiu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va dea afara, 90% din voi inchiriati toata vara jigodilor, cand treci prin zona, nu vezi masina de ct, si ce este de ct este peste 5-6k euro minim SH , ANL uri si sociale platite din banii nostri. Nu va mai plangeti ca rahatii daca sunteti pusi pe afaceri. Daca nu ar fi coruptia asa de mare, prea putini ar mai avea dreptul sa stea in acele locuinte.
1
1
Iar la noi ne da primarul afara din case in sarbatori! Oare are inima sa isi bata joc?
0
0
Primaria trebuia sa predea locuintele cu toate facilitatile dar cine sa-si bata capu, si asa au intarziat nepermis cu predarea lor.
0
0
Aceeasi situatie a fost si la Kogalniceanu... au platit oamenii din buzunar racordul la enel si la gaz in conditiile in care blocurile trebuiau sa fie deja racordate. Deh... alte manevre aceeasi...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108