REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

AU SUNAT SIRENELE în Constanța!

AU SUNAT SIRENELE în Constanța!

Replica API 9 ianuarie 2019 | 12:47 405

Un nou exercițiu lunar de verificare a sistemului de avertizare și alarmare publică a fost programat miercuri dimineață, 9 ianuarie a.c., motiv pentru care cetățenii au fost rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor care vor suna între orele 10:00 şi 11:00.

Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce sunt transmise în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

Acesta este doar un exercițiu, iar constănțenii sunt îndemnați să nu intre în panică la auzul sirenelor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ne ataca rusii nici nu au timp cele 15 sunete sa se auda...la sunetul nr. 8 suntem istorie. BRAVO!
1
1
Le tragi si pe urma ce? Cum procedezi ? Unde te duci? Ce faci? Ca sa nu mai zic ca in caz de dezastru exact de numarat sunetele si secundele dintre ele ne vom ocupa! Oare mos teaca de la primarie stie ca sunte undeva prin sec 21 iar tehnologia a evoluat de la morse sonore la transfer in banda larga de sunet si imagine 4G? O sa ajungem ca in bancul ala cu indienii si semnalele de fum - ce zice ma mesajul ca io nu stiu limbajul asta? eh, doar niste reclame!
3
0
Nu cred ca este ok sa porneasca sirenele atat timp cat nimeni nu are atitudine fata de boxele create in locurile speciale pt ascunzatoare
2
0
Stitii bancul ala cu lupul? Asa si astia cu sirenele.
2
1
Daca auzi sirena,iei o gura de agheazma sau vodka,nu conteaza si aprinzi o tigara,sparand sa nu fie ultima. Unde curul meu te poti ascunde ? Si daca te bagi la un subsol ,cine garanteaza ca nu devine cavoul tau,ca nici dracu' nu va fi sa te scoata de sub daramaturi?Si daca te scoate cineva,te omoara un tigan sa-ti ia inelul,ceasul,cinci lei sau ce ai,ca tiganii sunt rezistenti ,ei nu crapa si jefuiesc de cand se scrie istoria lor. E bine daca auzi alarma sa fii undeva la margine de oras,acolo mai ai sanse sa supravietuiesti.
5
0
E UN LIMBRIC CARE IA GASIT DE MUNCA,,,TRAGE SSSIRENA SI SUFLA IN GOARNA.
1
1
regula este prima miercuri din luna. dar in ianuarie a fost pe 2, erau prea beti sa le porneasca. sa speram ca nu vine invazia intr-o zi libera.
3
1
Sa nu faca astia vreun FAKE ALIEN INVASION ca sunt in stare a zis o si Ronald Regan la ONU in plen si altii citez POATE CA LUMEA ARE NEVOIE DE UN ALIEN ATTACK SA ISI REGASEASCA VALORILE UMANE!SICTIR CA NU HALIM
4
0
Militari prostani..cat o sa mai trageti sirenele????chiar asa retarzi sunteti?nici macar nu se aud, trageti ca gutanii sirenele
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108