REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Auditorii Camerei de Conturi, în frunte cu şeful Victor Borş, au dat în judecată instituţia!

Auditorii Camerei de Conturi, în frunte cu şeful Victor Borş, au dat în judecată instituţia!

Replica API 4 septembrie 2018 | 00:00 1103

Vor drepturi salariale neîncasate

Vor drepturi salariale neîncasate

Curtea de Conturi a României, chemată în instanță de angajații săi! Auditorii Camerei de Conturi Constanța, în frunte cu directorul Lucian Victor Borș, dar și șeful adjunct, Iulian Cojocaru, și-au unit forțele și au chemat în instanță instituția pe care o reprezintă. Obiectul dosarului- litigiu privind funcţionarii publici, în baza Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Aceștia solicită plata unor drepturi salariate cuvenite și neîncasate.

Acțiunea a fost depusă, în primă fază, în luna aprilie a.c., la Tribunalul București. Tot atunci, instanța a admis excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Bucureşti și a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa, dispunând scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea acesteia la instanţa competentă.

Două luni mai târziu, dosarul a ajuns la Constanța, secția contencios administrativ. Însă și judecătorii de aici au decis că nu este de competența lor să soluționeze cauza, dosarul ajungând, în final, la secția I civilă-litigii de muncă din cadrul aceleași instanțe.

Primul termen s-a judecat pe 1 august a .c., însă avocații Curții de Conturi au formulat cerere de amânare a judecății cauzei, stabilindu-se un alt termen pe 1 octombrie. Pentru mai multe informații cu privire la dosar a fost contactat avocatul pârâtei, în speță Curtea de Conturi. Acesta a transmis că ai săi clienți nu doresc să facă publice informațiile din dosar. Ba, mai mult, au mai transmis că nu doresc să se facă public acest litigiu.

Declarații de avere Lucian Victor Borș și Iulian Cojocaru

Lucian Victor Borș are, împreună cu soția sa, trei terenuri, câte unul în Costinești, Techirghiol și Limanu, are două apartamente, unul de 64 mp și unul de 60 mp, două autoturisme și patru conturi bancare, două în valută și două în lei, are un credit bancar. Iulian Drăgan nu are terenuri, în schimb are trei imobile, două în Constanța și unul în București, două autoturisme și două credite bancare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a trezit dnul Bors ? Dar de toate sporurile de care ne-a lasat dupa controalele dispuse ce are de spus? Dar despre toate nenorocirile care le fac auditorii lui ce are de spus ? Dar despre toate aranjamentele pe care le face functie de interesul propriu, ce are de spus ? Dar de toate controalele facute la comanda ce spune ? Dar de toate controalele pe care le face numai functie de cine este seful institutiei ce are de spus? Domnule Director va puteti uita in oglinda ? Dar subordonatii dvs ?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367