REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Australia - Acuzaţii aduse proprietarului unui parc de distracţii în urma unui accident în care au murit patru persoane

Australia - Acuzaţii aduse proprietarului unui parc de distracţii în urma unui accident în care au murit patru persoane

Replica API 22 iulie 2020 | 00:00 829

Proprietarul parcului de distracţii Dreamworld din Australia este acuzat de decesul a patru persoane în urma unui accident produs în 2016, informează DPA, citată de Agerpres.

Ardent Leisure, compania-mamă a Dreamworld, a confirmat că trei acuzaţii au fost formulate marţi împotriva sa la tribunalul din Brisbane în legătură cu tragedia din parcul tematic.

Accidentul s-a petrecut după ce instalaţia ''Thunder River Rapids'' din parcul situat pe Gold Coast s-a defectat în timpul funcţionării, ceea ce a făcut ca două plute să se ciocnească şi să se răstoarne. Patru adulţi din două familii au murit după ce au rămas prinşi dedesubt, în timp ce doi copii care au fost aruncaţi din plute la momentul impactului au supravieţuit.

Acuzaţiile vizează o presupusă nerespectare a măsurilor pentru asigurarea siguranţei utilizatorilor şi expunerea acestora la riscul de deces sau de răniri grave.

Pedeapsa maximă pentru fiecare infracţiune este de 1,5 milioane de dolari (1 milion de dolari americani).

Acuzaţiile împotriva Ardent Leisure vor fi formulate la Curtea Supremă pe data de 29 iulie.

O anchetă desfăşurată pentru stabilirea circumstanţelor deceselor, încheiată în februarie, a constatat o serie de defecţiuni în parc, medicul legist descriind măsurile de siguranţă şi mentenanţa echipamentelor drept ''rudimentare, în cel mai bun caz'' şi ''înfricoşător de nesofisticate''.

Parcul tematic a fost închis timp de câteva luni după tragedie.

Instalaţia cu o vechime de 30 de ani a fost demolată.

Potrivit acuzaţiilor, Ardent Leisure nu a asigurat menţinerea siguranţei instalaţiei şi structurilor şi nu a furnizat instruire, instrucţiuni sau supravegherea necesară pentru a proteja oamenii de riscuri.

Într-un comunicat emis marţi, compania a transmis ''cele mai profunde condoleanţe'' familiilor şi prietenilor persoanelor decedate şi a cerut ''scuze tuturor oamenilor afectaţi de această tragedie''.

Tragedia survenită în luna octombrie 2016 a avut loc la una dintre atracţiile parcului, "Thunder River Rapids", care utiliza plute circulare de şase persoane pentru a imita deplasarea pe râurile tumultoase. Patru persoane (doi bărbaţi şi două femei) au fost ucise atunci când două plute s-au ciocnit, una dintre acestea răsturnându-se. Un băiat şi o fată, în vârstă de 10, respectiv 12 ani, au supravieţuit.

Deschis în 1981, Dreamworld este vizitat în fiecare an de circa 1,8 milioane de persoane.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272