REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Australia: Sute de femei condamnă violenţa şi cer o mai mare egalitate de gen la locul de muncă

Australia: Sute de femei condamnă violenţa şi cer o mai mare egalitate de gen la locul de muncă

Replica API 9 martie 2021 | 00:00 875

Sute de muncitori, în mare parte femei, s-au adunat în faţa clădirilor guvernamentale din Sydney pentru a condamna violenţa împotriva femeilor şi a solicita o mai mare egalitate de gen la locul de muncă, pe fondul unui control crescut asupra tratamentului femeilor în politica australiană, relatează luni Reuters, citată de Agerpres.

Foto: (c) Loren Elliott/REUTERS

O tânără aflată în faţa parlamentului statului New South Wales avea scris pe corp mesajul "Trupul meu, treaba mea", în timp ce alta ţinea o pancartă pe care scria "Munca egală merită plata egală!".

O varietate de angajaţi - de la asistente medicale şi profesori la coafeze şi lucrători în transporturi - au participat la demonstraţie. Aceasta are într-un moment când guvernul a lansat o campanie de 19 milioane de dolari australieni (14,57 milioane dolari SUA) îndemnând oamenii să vorbească atunci când sunt martorii lipsei de respect faţă de femei.

"Să lucrăm cu toţii împreună (...) astfel încât să trecem în cele din urmă la o lume unde violenţa, agresiunea sexuală şi hărţuirea sexuală fac parte din trecut", a declarat în faţa mulţimii Jenny Leong, reprezentantă a partidului Verzilor în parlament.

Parlamentul Australiei a intrat în vizorul publicului după acuzaţii legate de agresiune sexuală.

Trei femei angajate ale Partidului Liberal al prim-ministrului Scott Morrison au declarat luna trecută că au fost violate de acelaşi bărbat în 2019 şi 2020. Una dintre presupusele victime a depus o plângere la poliţie.

Săptămâna trecută, procurorul general Christian Porter, care s-a identificat ca fiind subiectul unei acuzaţii istorice separate de viol, şi-a declarat nevinovăţia şi a respins cu tărie acuzaţia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212