REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Australianul deţinut în Coreea de Nord intenţionează să revină la o viaţa normală

Australianul deţinut în Coreea de Nord intenţionează să revină la o viaţa normală

Replica API 6 iulie 2019 | 00:00 409

Alek Sigley

Studentul australian Alek Sigley, care a fost pus în libertate după mai multe zile de detenţie în Coreea de Nord, a mulţumit celor implicaţi în eliberarea sa, declarând că "intenţionează să revină la o viaţa normală", informează vineri DPA.

Studentul de 29 de ani din Perth nu a mai fost în contact cu familia şi prietenii săi din 24 iunie. El a fost eliberat joi şi a sosit în timpul nopţii la Tokyo unde locuieşte soţia sa, după o scurtă escală la Beijing. Nu este clar de ce a fost deţinut Sigley.

"Vreau doar ca toată lumea să ştie că sunt OK şi să le mulţumesc pentru grija lor faţă de mine şi pentru sprijinul acordat familiei mele în timpul weekendului trecut", a declarat Sigley într-un comunicat difuzat vineri la Tokyo.

"Sunt foarte fericit că m-am întors la soţia mea, Yuka, şi că am vorbit cu familia mea din Perth (Australia) pentru a-i linişti că sunt bine".

"Acum intenţionez să mă întorc la o viaţă normală, dar am vrut în primul rând să mulţumesc public tuturor celor care au contribuit să fiu bine şi în siguranţă", a mai spus el.

Sigley, care oferă şi servicii de tour operator, i-a mulţumit lui Kent Harstedt, emisarul special al Suediei în Coreea de Nord, pentru eforturile sale de a-i asigura eliberarea, împreună cu prim-ministrul australian Scott Morrison şi ministrul afacerilor externe Marise Payne.

Morrison discutase despre dispariţia lui Sigley cu lideri mondiali la summitul G20 din Japonia în cursul weekendului trecut şi a cerut Suediei ajutor în asigurarea eliberării sale.

Australia are legături diplomatice cu Coreea de Nord, dar nu o ambasadă. Ţara desfăşoară activitate consulară cu ajutorul ambasadei suedeze în capitala nord-coreeană Phenian, care are acolo ambasada începând din anii 1970. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cetatenii oricarei alte tari au sprijin diplomatic pentru rezolvarea problemelor lor in alte tari, numai tomanii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108