REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Austriecii, de la OMV, vor modificarea legii offshore ca să accepte aderarea României la Schengen

Austriecii, de la OMV, vor modificarea legii offshore ca să accepte aderarea României la Schengen

Virgil STOIAN 7 decembrie 2022 | 11:29 4273

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că se poartă negocieri până în ultimul moment. Însă demnitarii de la Viena își mențin hotărârea: nu sunt de acord cu aderarea României şi a Bulgariei. "Este nevoie de mai mult timp", spune cancelarul austriac. El dă vina pe faptul că mulți migranți care ajung în Austria au trecut ilegal granița de la noi, dar surse politice susţin că la mijloc ar putea fi și interese economice.

Directorul general executiv al OMV, Alfred Stern, și Klaus Iohannis

În ultimele trei săptămâni, austriecii au declarat în repetate rânduri că se opun extinderii spaţiului Schengen. La un summit UE-Balcanii la Tirana, la care participă şi Klaus Iohannis, cancelarul austriac a spus un nu tranşant şi României, dar şi Bulgariei.

Karl Nehammer, cancelarul austriac: „Ministrul de interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranţi ilegali care au ajuns în Austria neînregistraţi”.

Austriecii invocă vulnerabilităţile de la graniţele de sud-est ale Europei pe rute care trec prin România şi Bulgaria. Politicienii de la Bucureşti au venit cu rapoarte oficiale care arată că doar 2,7% dintre migranţii care au ajuns în vestul Europei au tranzitat ţara noastră.

Klaus Iohannis, preşedintele României: În condițiile în care deciziile referitoare la România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice. Nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie convenabilă pentru ambele părți”.

Marcel Ciolacu: Votul este unul politic

Aşadar, politicienii încă mai speră la un rezultat pozitiv. În această perioadă sunt însă negocieri și în alte domenii.

La doar trei zile după ce ministrul de interne al Austriei a anunţat că va vota împotriva României, o delegaţie a companiei OMV Petrom, condusă de președintele Consiliului de Supraveghere, Alfred Stern, a fost în vizită la Palatul Cotroceni. Într-un comunicat transmis după discuţii, administraţia prezidenţială a transmis că OMV va anunţa decizia finală de investiţii pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră la mijlocul anului viitor.

Conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului și pașii cheie realizați, asumând angajamentul de a adopta decizia finală de investiție la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil.

Cerințele OMV Petrom

Surse politice susţin că reprezentanţii OMV Petrom și-ar dori şi modificarea legii offshore astfel încât statul să menţină redevenţele pentru gazul pe care îl vor exploata la nivelul de acum şi să renunţe la dreptul de preemţiune. Acest lucru ar însemna că reprezentanţii companiei austriece nu vor fi nevoiţi să oferteze întâi statul român pentru gazele exploatate. La o zi distanţă după vizita de la Cotroceni, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că nu va susţine aderarea României la Schengen.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să aducem decizia unde o dorim noi. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”.

Pe de altă parte Croația a primit acordul Austriei pentru intrarea în Schengen, deşi iniţial această țară se împotrivise. La sfârșitul lunii trecute, Croația a semnat o declarație comună cu Austria și Germania, pentru construirea unui gazoduct care să transporte gaze de pe insula croată Krk spre cele două țări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le dam la cioc
1
0
Boicot. Toate firmele să-și mute conturile la alte bănci decît cele austriece, să nu mai ia combustibil de la OMV chiar dacă asta înseamnă și Petrom.
4
1
Cica in loc sa ne bage in Schengen ne-a bagat in razboi,cine se astepta ?Hai ca e buna asta...Schengen nu ,razboi da,China Virus da ,Death Jabs Da la greu si mai vrem cu toate ca nu se stie cat costa unul...Mwie Cotilde si Simion si Dana Budeanu plus amantii toti...si tatii la amanti
3
0
oricum nu credea nimeni ca intram...E ca si cum ai avea incredere in guvern sau ca si cum ai crede ca votul tau conteaza sau ca dreapta e diferita de stanga...in viata poti alege sa ai incredere in guverne sau sa intelegi istoria,eu aleg varianta a 2a cu mentiunea ca 1776 e cel mai tare an din ISTORIA GLOBALA
3
0
Cred ca a venot momentul sa aprindem toate omv-urile sa vada ca nu e cum vor ei. Sa-mi bag pwla in toata austria voastra de kkt. Abia astept sa vad flacara pe omv.
1
2
Austriecilor sa li se raspunda cu aceasi moneda.Parlamentarii nostri sa aibe sange in instalatie si sa le dea peste bot jegurilor astea, NICI O FAVOARE austriecilor si firmelor lor din ROMANIA.
8
0
Niste NAZIS cu foame-n gat
3
0
VA RUGAM PE TOTI POSESORI DE AUTO - NU MAI ALIMENTATI DE LA OMV
10
0
Asta este miza, asta este prețul... Gazul.... Ar trebui acum, dl președinte sa le taie macaroana... Sa nu le mai dam nici gaz, nici lemn, nimic... Sa le dam doar m...
8
0
Afara cu austria din UE numai santaj cine ce vrea. Afara cu jigodiile astea. Nationalizati tot. mama lui de imperiu de doi lei. Desteapta-te romane !!!
16
0
Cum adica sa ai tupeul de a solicita renunțarea la dreptul de preempțiune? Mă .. civilizaților” , mă ,, cinstitilor” , vouă nu va este jena sa aveți tupeul de a avea asemenea cerința? Cine decide modificarea legii offshore , pentru a obține acceptul Austriei de a fi primiți in Schengen, oricând este pasibil sa fie acuzat de subminarea țării! Dacă acesta este modelul de urmat, atunci și România , sa boicoteze Solidaritatea din UE , când vine vorba de Austria. Care sant rezervele naturale ale Austriei?minereu de fier, lignitul și magneziu De unde vine petrolul și gazul natural? Din Rusia. Așa ca se ne lase cu cerințelor lor. Adica vin sa extragă și vor sa decidă dacă și cui sa vândă și la ce preț vor!!!!!!
19
1
Ce p---a mamei lor mai vor?! Le-am dat bancile, le-am dat gazul, le-am dat padurile, le-am dat asigurarile... Ce mai vor? A, am uitat sa le dam ceva, o m--e! Sa le-o dam acum!...
16
1
din cauza ca poporul roman este h o t, dispus la jefuirea bunului comun intru interesul unor b o r f a s i, specimene ale aceluiasi popor, aceste firme straine ne joaca cum vor ele. nu strainii sunt de vina ca au cumparat Petrom-ul ce avea datorii de 600 mil dolari din jaful facut de Nastase si nea Nicu Vacaroiu. macar marile firme straine sunt si cei mai importanti contribuabili la bugetul de stat. rumanii ce vor nationalizare sunt, sau neamuri p r o a s t e ale unor politicieni sau d o b i t o c i ce vor sa aduca Romania la nivelul Rep Moldova, un stat esuat.
9
10
Cum ma, tarile super educate si dezvoltate fac santaj??? vaii, nu cred....noi pupam mainile celor care ne jefuiesc
18
2
Hoți de la Petrom oev și comanescu omul PNL. Ăștia sunt jegurile. Ăștia vor. Petrol gazele românești și PNL hoțomani jegurile
15
3
Ba, Vase, la cine faci referire? La George Simion sau Calin Georgescu? E un apropo? Hahaha! N-ai, ma, cu cine! Niste analfabeti funtionali, niste idioti utili si niste cozi de topor proaspat scosi din galeriile de huligani ai echipelor de fotbal care infuleca ciolanul aruncat pe jos de fesenisto-pesedistii lu' Iliescu, fosila scolita in Moscova. Rusia a fost invadata de 12 ori in istorie de catre Rusia. De 12 ori, ba! Si se trezesc in 2022 toti anafabetii si copiii batrani sa-i numeasca pe aia din AUR sau SOS "salvatorii Romaniei". Vai de capul vostru, ba! Nu distingeti binele de rau, sunteti demni de mila!
19
1
Replica publicate rusofila xenofoba pesedisto haurista
3
13
Daca am avea un om de stat curajos onest și responsabil, cu drag de tara asta, ar putea intra in istorie ca un adevărat iubitor de tara. Cred că este un moment crucial .
16
11
Niște prostii, autorul v****l s****n are el niște informații ”pe surse”. Plm
2
4
Da, modificam, NATIONALIZAM toate resursele, inclusiv actively OMV si orice este Austria, gen banci, asigurari etc
21
1
Deci ca să ne primească în Schengen, cam toate țările neau impus condiții, Olanda mari interese în port, după ce au primit ce sau dorit acum sunt de acord, Anglia cu fregatele, Austria după ce Năstase împușcatul, lea vândut Petrom pe onimca toată, plua acea firmă tot din Austria a exploatat jumăt**e din pădurile din România, tot ei cu pretenții, sunt sigur la cât de corupți și lingăi sunt politicienii români o să le îndeplinească toate doleanțele
24
1
Din atitudinea lor se deduce cale ca ne considera inferiori si ne-o spune pe fata explicit. Solutia este nationalizarea companiilor unde sunt actionari si la revedere. Nu avem niciun avantaj de la o o tara tutelata de rusi. Trebuie sa ne asociem cu parteneri cu care sa mergem la castig impreuna.
23
1
Austriecii trebuie sa ia o mare imuie , toți politicienii romani , mai putin jigodiile de bozgori, trebuie sa ia atitudine impotriva " civilizatilor" mancatori de șnițele si carnati. Pulifricii astia se cred mari imperialisti , defapt au luat-o mereu in bot. In 44 armia romana trebuia sa afuta si buda și pesta si sa se baseasca peste austrieci. Astia sunt niste șantaziști ordinari , bara -bara cu bozgorii si rusnacii și-s disperați ca apulica gaze daca romanii le dau flit. Adică se pișă pe ei, așa cum merită hienele astea. Si să nu -i uitam , nici pe bozgori , nici pe ' ustriecii plnoastre.
20
1
Rusia nu doreste ca zacamintele si pamantul asa zisei ucraine sa ajunga in stapanirea m UE ! Doar ageamii cred intr-un Stat de Drept si Independent al Ucrainei , un Stat fara trecut , fara istorie...Ucraina este doar o gaselnita a bolsevicilor pe pamant rusesc , dara asta este alta poveste...
11
6
in loc sa vindem noi gaze, le am vandut la straini pe doi arginti, ne sfideaza pe fata,un stat de afrikani, si arabi..austria
17
1
Toate firmele austriece de la noi sa fie supraimpozitate de o mie de ori, si nicio conditie de-a lor sa nu fie acceptata! Lasa ca si fara shenghen, calatorim oriunde. Pa!
30
2
m**e Austria si m**e tuturor jegosilor care au vandut Romania!!!
23
0
ho ca va dau eu gaze de la g.o.z. gaz gratis va dau in continuu. la austrieci le dau la ce presiune vor ei, am bagat 6 portii de fasole cu ciolan si ii servesc si pe politicieni cu cati bari vor ei fara redeventa. ce atata scandal cu sengenu asta vor bine nu vor iara bine. pa si pu.
9
2
In sfarsit se vede pe fata santajul pe care se faceau politicienii ca nu-l observa. Acum sa vedem ce conducatori avem . Poate fi un moment de cotitura , sa dea domnul sa le lumineze mintile.
21
0
Totul se rezuma la un santaj economic,unde sunt mult trambitatele ,,valori europene" cu care ne-au impuiat capul atata vreme? Austriecii inca se considera stapani in Transilvania,au ramas ancorati in mentalitatea de imperialisti!
23
2
Corect spus Titi si Lilso ,dar din pacate guvernantii nostri si dulapul de la Cotroceni nu sunt tot asa de darzi si hotarati ca voi sau ca alti ROMANI!
13
1
O pla in koor la austrieci
16
0
E clar ca totul se reduce la bani - atat omv cat si statul roman vrand sa-si traga cat mai multi bani din exploatarea gazelor; toti ii vor injura pe austrieci dar eu zic ca si statul nostru care are o foame de bani permanenta si de nesaturat are o parte egala de vina; de observat ca nu exista piata libera si totul se negociaza de pe pozitii de forta cu implicarea guvernelor care ar trebui teoretic doar sa reglementeze si sa nu se implice
16
3
OAMENI BUNI OCOLIM TOTI ROMANII STATIILE PECO O.M.V , DACA NU NE VOR IN SPATIUL SCHENGEN NICI LA NOI IN TARA SA STEA...HAI PE EI ROMANI....RIDICATI CAPUL DIN PAMANT
39
1
practic gazele pentru Schengen. Pas, ordinarilor! Va prindem noi la cotitura
27
1
Romania ar trebui sa suprataxeze toate firmele austriece si sa nationalizeze omv, daca raspunsul este NU. Cum vine asta? Doar gazele, lemnul si banii Romaniei nu se opresc la granita? Daca nu se iau masuri impotriva firmelor austriece, in cazul unui "nu" ...
47
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369