REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

AUTORITĂȚILE intervin pe TERENUL unde erau ÎNGROPATE oile de pe nava Queen Hind

AUTORITĂȚILE intervin pe TERENUL unde erau ÎNGROPATE oile de pe nava Queen Hind

Replica API 22 ianuarie 2021 | 00:11 2386

Autoritățile din Tulcea au anunțat că, în cursul zilei de joi, 21.01.2021, la ora 10.00, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea a avut loc o şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor la care, pe ordinea de zi, a fost introdus şi un punct cu privire la un teren agricol de pe raza teritorială a comunei Smârdan, contaminat cu leşuri de origine animală.

Chiar dacă în momentul de faţă, cu privire la aceste aspecte sesizate şi autorităţilor de mediu, este o anchetă a procurorilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Centrul Local de Combatere a Bolilor (după ce s-au prezentat puncte de vedere de la DSVSA Tulcea, Garda de Mediu, Agenţia de Mediu respectiv de la proprietarul incineratorului de la Smârdan şi de la proprietarul terenului) a adoptat un plan de măsuri pe termen scurt şi mediu.

Astfel, sub supravegherea Gărzii de Mediu se va proceda la extragerea şi incinerarea tuturor leşurilor de origine animală (ovine, suine, bovine) descoperite pe terenul în suprafaţă de circa un hectar, după care o firmă specializată, în baza unui proiect de remediere supravegheat de Agenţia de Protecţia Mediului, va proceda la decontaminarea şi ecologizarea zonei, pe cheltuiala societăţii care administrează incineratorul.

O comisie din care vor face parte reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Agenţiei de Mediu, DSVSA, DSP şi Apele Române va monitoriza respectarea planului de măsuri stabilit în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor.

Facem precizarea că, încă de ieri, DSVSA şi DSP Tulcea au aplicat sancţiuni contravenţionale societăţii comerciale care administrează incineratorul, iar organele competente au demarat o anchetă sub coordonarea unui procuror de la Curtea de Apel Constanţa.

Citește detalii aici: PERCHEZIȚII în CAZUL oilor de pe nava Queen Hind, SCUFUNDATĂ la MIDIA: DEZASTRU ECOLOGIC!

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum domnule sa pazeasca jandarmii transporturile si sa ajunga oile pe camp? Astia au facut smecherii cu jandarmii. Sa verifice procuratura
6
0
La puscarie !!!
1
0
s a descoperit rahatul! asa i la noi in cele mai multe cazuri , minciuna, inselatoria , lipsa responsabilitatii si aruncatul pisicii! apoi ...mucles! de ce? pai nu pricepeti bre?!
3
0
Jandarmii de la GJM au pazit transporturile pana la Smardan. Au fost mana in mana. Betivul de Boca stie si Dima e pe din afara oricum. Iar au facut manarii sa verifice cineva
9
0
Verificati actele societatii care a castigat licitatia de incinerare si o sa vedeti ca sunt date informatii false privind capacitatea incineratorului. Datele exacte erau si la garda de mediu si la agentia de mediu. Membrii comisiei de licitatie trebuie bagati ani grei la puscarie si verificat cine era in spatele lor.
5
0
verificati va rog Nicolae Acceleanu comisar sef Garda Nationala de mediu si Alexandru Iordan prefect Tulcea. Ei au semnat pentru incinerare si au dat declaratii ca au fost incinerate in tulcea, langa satul smardan, intr o unitate de incinerare
9
0
si in completare sunt sigur ca acel procuror de la Curtea de Apel care coordoneaza actiunea este jegul de Nita Teodor,asa ca rezultatul ref la spaga este garantat 100%
4
2
Corect,firma care s-a angajat sa faca treaba asta sa dea bani inapoi plus o amenda grasa pentru ca nu si-a respectat angajamentul si a poluat mediul.
12
0
acum procurorii si judecatorii cauta vinovatii pentru a le lua spaga si a constata ca fapta nu exista. Facem pariu ???
9
0
acum procurorii vor merge pe firul banilor
5
1
Firma care a incasat sute de mii de euro sa faca puscarie sa ii prinda chiar de e firma fantoma la puscarir
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614