REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PERCHEZIȚII în CAZUL oilor de pe nava Queen Hind, SCUFUNDATĂ la MIDIA: DEZASTRU ECOLOGIC!

PERCHEZIȚII în CAZUL oilor de pe nava Queen Hind, SCUFUNDATĂ la MIDIA: DEZASTRU ECOLOGIC!

Replica API 21 ianuarie 2021 | 12:01 7661

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au efectuat, miercuri, 20 ianuarie, percheziții în zona Smârdan, din Tulcea, fiind vorba de cazul oilor de pe nava Queen Hind, scufundată în Portul Midia, în noiembrie 2019.

Oamenii legii au găsit pe respectivul teren cadavre ale animalelor, iar bălțile din zonă erau pline de sânge și de resturi din cadavre. Totodată, există posibilitatea să fi fost depistat și antrax.

Mai exact, oile scoase de pe nava scufundată au fost pur și simplu îngropate în respectiva zonă, sau, pur și simplu, aruncate. Prin urmare, este vorba de un real dezastru ecologic.

Video 1:

UPDATE:

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a pus în aplicare, miercuri 20 ianuarie a.c., două mandate de percheziţii domiciliare, în două locaţii situate pe raza localităţii Măcin, judeţ Tulcea. În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.

În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate.

Cercetările continuă, cu privire la reprezentanţii societăţii care au contractat distrugerea deşeurilor animale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului (art. 98, alin. 2, lit. a din OUG 195/2005) şi regimul deşeurilor ( art. 63, alin.1,lit. b din Legea nr. 211/2011).

Video 2:

Reamintim că o navă încărcată cu 14.600 de oi s-a răsturnat în portul Midia. Astfel, militarii au fost solicitați să intervină duminică, 24 noiembrie 2019, în jurul orei 11:51, în Portul Midia Năvodari din județul Constanța.

La cheul de nord, nava Queen Hind, aflată sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte. La bord se aflau 22 de marinari sirieni. Un marinar a căzut în apele reci ale mării, însă, din fericire, a fost salvat de autoritățile portuare.

Citește și: AUTORITĂȚILE intervin pe TERENUL unde erau ÎNGROPATE oile de pe nava Queen Hind

Acesta a refuzat transportul la spital pentru mai multe investigații. Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal, de autoritățile portuare. Imediat, la fața locului au fost trimise la fața locului o ambulanta SAJ, o autospecială și container multirisc și o ambarcațiune.

Manevrele în port nu au fost afectate din cauza acestui eveniment.

L.I.

Citește și: Continuă acţiunile de salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia. Comandantul navei riscă închisoarea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sincan cu PSD.a luat jumatate din spaga de la Comanescu.hotul asta nu l intraba nimeni de unde are din conducator salupa 2 vile 3 terenuri 2 masini 2 pescadoare etc.a angajat tot neamul la ANR.capuseaz tot.
0
0
Nu aveti cum sa k facrti pe comanescu ptr ca pe hartii a incasat 1 milion de euro ptr incendiere societatea si defapt au facut jumate jumate... ca peste tot in Romanica. Asa ca mars
5
1
Pe la GSP cand veti verifica legalitatea contractului de scoatere a vaporului cu oi ? Va e frica de Comanescu ? Hai la treaba domnilor procurori.
10
0
ce trebuie,cui trebuie, si dupa 2 ani s au gasit oile ingropate...se face plata si se uita problema...
9
0
Oili moarte au fost perchezionate si in kur?
12
1
Zavergiu stie tot , toarna tot,mananca tot....
6
2
va paste bulauuuuu
16
1
Romanache e niste lache da kakat.
10
11
Luatil pe toli ciafura la puscarie spalator de bani si pe cuscru sau prostul ala dida palavotii cu neamul de ahmacii si greanda de Lta al ahmac cu totii fratii lui si lasatii inveastilii singure sa le ambairan noi picurarii
16
2
Iar Tulcea? Nu ne-a ajuns primarul hot si arogant...au facut treaba la fel ca primarul...realizari dubioase, pe bani multi. Incredibil! Ce hoti mizerabili! Daca nici pe astia nu ii dati exemplu, chiar suntem un popor idiot si josnic!
18
0
fara simtul raspunderii, necontrolata, pe bani multi si usor incasati!La noi orice nereguli se descopera tarziu, se ancheteaza mult timp ,apoi se pierde in ...eter!
25
0
La puscarie aia au incasat mii sute de mii de euro sa arda oile si ei leau aruncat
24
0
Ce nenorociti , firma care a curatat nava, puscarie
22
1
In locu la baietii astia le vindeam pastrama la machidoni si tatari gata marinata!
18
4
Este ocupata sa adune EUROII de la INTERLOPI si PROXENETI?
20
4
ce antrax ba,sinteti......
7
10

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920