REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
3.4° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Autorul triplului asasinat din Viile Noi, pus sub tratament medical

Autorul triplului asasinat din Viile Noi, pus sub tratament medical

Replica API 21 octombrie 2014 | 00:34 181

Trimis în judecată

Trimis în judecată

Ştefan Alexandru Stoica, tânărul care, la sfârşitul lunii iulie, şi-a omorât vărul, mătuşa şi bunica pentru a le fura banii, a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanţa, pe data de 17 octombrie. Pe 20 octombrie a fost primul termen, magistraţii stabilind ca acesta rămână după gratii şi să beneficieze de tratament medical.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Stoica Ştefan Alexandru. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului (...) Constată dispusă faţă de inculpat măsura obligării provizorii la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, prin încheierea nr.141/18.09.2014 a Tribunalului Constanţa”, potrivit portalului instanţelor. Reamintim faptul că, la data de 23 iulie, în jurul orelor 13.00, în timp ce se afla la domiciliul său, din zona Viile Noi, municipiul Constanţa, i-a aplicat bunicii sale, în vârstă de 81 de ani, mai multe lovituri de cuţit în zona toraco-cardiacă, producându-i acesteia leziuni traumatice cu afectarea organelor interne vitale (cord), care au condus la decesul victimei. În aceeaşi împrejurare, continuă procurorii, Ştefan Alexandru Stoica şi-ar fi ucis mătuşa şi verişorul. După uciderea victimelor, el a sustras o sumă de bani, precum şi autoturismul marca Dacia Supernova, plecând ulterior de la domiciliul său din Constanţa, fiind găsit de poliţişti la Cumpăna. „La data de 17 octombrie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Stoica Ştefan Alexandru, în vârstă de 21 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că la data de 23 iulie 2014, în jurul orelor 13.00, în timp ce se afla la domiciliul său din Constanţa, strada Şoseaua din Vii, inculpatul le-a ucis în scop de jaf pe victimele Pîrvuleţ Gherghina (bunica sa în vârstă de 81 de ani, împreună cu care locuia), Martoiu Cristian Marius (vărul său în vârstă de 19 ani) şi Martoiu Paraschiva (mătuşa sa în vârstă de 58 de ani), cărora le-a aplicat multiple lovituri cu un cuţit preponderent în zona toracică, iar celei din urmă şi multiple lovituri cu un ciocan în zona capului, astfel că le-a provocat grave leziuni traumatice, cu afectarea organelor interne vitale, incompatibile cu viaţa. După uciderea victimelor, inculpatul le-a sustras acestora o sumă de bani din portmonee, precum şi autoturismul marca Dacia Supernova, cu care veniseră în vizită la bunica sa ultimele două victime. Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362