REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Autovehicule parcate neregulamentar. Ce se întâmplă dacă sunt avariate din vina hingherilor de maşini?

Autovehicule parcate neregulamentar. Ce se întâmplă dacă sunt avariate din vina hingherilor de maşini?

Replica API 12 martie 2020 | 00:06 2279

De când legea plații prin SMS a fost pusă în vigoare, locurile de parcare din orașul Constanța au devenit tot mai limitate, determinându-i pe conducătorii auto să își lase mașinile oriunde, doar pe acele locuri, nu. Însă, nu de puține ori, șoferii s-au plâns de faptul că firma care se ocupă de ridicarea autoturismelor le-ar avariat. Cine plătește aceste pagube? Doar o hotărâre judecătorească îi poate obliga pe cei responsabili de avarie să vă plătească daunele.

Mulți șoferi susțin că folosesc cartele PrePay, neavând suficient credit pentru a efectua plățile pentru locurile în care sunt parcate autoturismele. Alții, mai în vârstă, nici nu au telefon, neavând, astfel, posibilitatea de a trimite sms, în timp ce unii, pur și simplu, iau totul în joacă, făcând ironii la adresa Primăriei, lăsând banii de parcare la ștergătoarele mașinilor. Cu toții, însă, spun că ar fi mai comod pentru ei să existe un taxator, așa cum se întâmpla în trecut.

Ce spun reprezentanții Primăriei Constanța!

Primăria Constanța susține că, dacă mașina va fi avariată, singura soluție de a recupera prejudiciul este instanță. “Atunci când se ridică autoturismul, este fotografiat. Înainte de a fi ridicată, ea este fotografiată, de jur împrejur, din fiecare colț. Se urcă pe rampă, se duce în parcarea de pe strada Interioară, acolo unde sunt camere de supraveghere în toată parcarea. Mașina este filmată în momentul în care este dată jos de pe rampă. Dacă proprietarul constată că a fost lovită, dă în judecată firma care a ridicat mașina, merge la instanță. Aceasta este procedura. Pentru că au fost și situații cu proprietari care au spus că le-au lovit mașina și când au fost scoase pozele, s-a constatat că mașina era lovită. Tocmai de aceea se fotografiază mașina înainte de ridicarea acesteia”, au declarat reprezentanții Primăriei.

G.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fagadau si ciuma rosie trebuie sa dispara si apoi constantenii isi vor recastiga orasul, acest oras este corupt, sa fac jafuri din partea autoritatilor pe banda rulanta in favoarea primariei psd-iste, criminalii scapa nepedepsiti din accidente rutiere, trebuie eliminati psd-isti si apoi nu vor mai exista aceste parcari, orasul nu este al lor, ci al familiilor noastre care au luptat pt aceasta tara , ca noi sa nu platim bir si taxe,ci sa traim in tara noastra linistiti
8
0
dar cind vine vorba sa dai doi lei sa parchezi tigaia te zgirmi in kur?
0
2
Ca sa actionezi in instanta pentru ruperea unei oglinzi, te costa mai mult taxele decat piesa care trebuie schimbata. Plus ca dureaza ani de zile pana se pronunta instanta.
5
0
Jos cu nemernicul de fatalau care a adus numai necazuri constantenilor.
9
1
Nu vor aparate de taxat pt.ca de fapt sistemul prin sms e gandit tocmai pt. amenzi.Acolo e mazuma.Cel mai probabil firmele care ridica masini sunt ale rudelor si prietenilor celor din primarie
19
1
De-abia astept votul, sa-l regulez pe nenorocitul asta de fatalau. Molima mai mare ca el nici ca exista pe capul orasului.
21
1
mai avem putin si scapam de acest virus pen tru Constanta , Decebal Fagadau , un coronavirus pentru acest oras
23
2
Primaria prin Confort Urban comite o japca ordinara prin aceasta procedura de ridicare a autoturismelor. Atata timp cat nu blocheaza artere, acces ptr ce trebuie ridicate? Sa vina Politia Rutiera sa aplice contraventii. Li s-a dat o putere prea mare martafoilor de la Politia Locala.
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272