REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

AV. Minodora Ion, despre INTERZICEREA participării părinților nevaccinați la SERBĂRI

AV. Minodora Ion, despre INTERZICEREA participării părinților nevaccinați la SERBĂRI

Replica API 9 iunie 2021 | 19:50 5797

Noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern, și care au intrat în vigoare de la 1 iunie au stârnit un val de controverse în rândul populației. Cea mai contestată decizie este cea care prevede că părinții care nu s-au vaccinat împotriva Covid nu pot participa la serbările și festivitățile de absolvire ale propriilor copii. Avocatul Minodora Ion a explicat pentru reporterii Replica de ce măsura este una discriminatorie și dacă va depune o acțiune în instanță în acest sens.

“Este o măsură fără logică, absolut ilegală și nejustificată”

Referitor la Hotărârea Guvernului ce prevede faptul că părinții nevaccinați nu pot participa la serbările copiilor, avocatul Minodora Ion a explicat pentru reporterii Replica faptul că măsura este una discriminatorie și ilegală. „Se face o discriminare, este o măsură ilegală, ca multe alte măsuri. Cum să meargă doar părinții vaccinați la festivităţi? Vaccinarea nu este obligatorie, dar se pare că îți condiționează anumite acțiuni. Clar, este o discriminare la adresa părinților, este o măsură fără logică, absolut ilegală și nejustificată. S-au relaxat măsurile, iar oamenii nu se mai grăbesc să se vaccineze”, a explicat avocata.

Întrebată dacă se gândeşte să depună o acţiune în instanţă, Minodora Ion a subliniat că “nu m-am gândit la acest lucru pentru că instanţa ar putea respinge acţiunea, motivând că e lipsă de interes. Când instanţa nu ştie cum să motiveze sau nu vrea să dea în nimeni, motivarea e lipsă de interes”, a mai declarat Minodora Ion, pentru Replica. Amintim că Minodora Ion a atacat în instanţă şi prevederea prin care la Constanţa a fost impusă, prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise. După ce a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti, a pierdut procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Părinții nevaccinați nu pot participa la serbările copiilor

Părinții elevilor pot participa la festivitățile de sfârșit de an școlar doar dacă sunt vaccinați anti-COVID, au test negativ sau au dovada că au trecut prin boală, potrivit Hotărârii de Guvern din 27 mai ce prevede noile măsuri de relaxare care au intrat în vigoare de la 1 iunie. Părinții au reacționat vehement la auzul veștii: „Cum să-i spun eu copilului meu că nu pot participa la festivitate pentru că nu am voie? Da, nu m-am vaccinat, dar dacă păstrez distanța și port mască de protecție? Nu este normal așa ceva! Lucrurile arată destul de bine, cazurile de infectare au scăzut, cum sa nu ne lase să participăm la festivități și să nu fim aproape de copiii noștri într-o zi atât de importantă pentru ei?”,transmit, revoltați, părinții.

Citeşte şi:

PĂRINȚII, OBLIGAȚI să se VACCINEZE dacă vor să participe la FESTIVITĂȚI ȘCOLARE

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se pare ca da hepatita autoimuna si inca o boala neurologica autoimuna.
1
0
STIMATA DOAMNA MINODORA ,DACA ATI FI AVUT CAZ COVID 19 IN FAMILIE ,CRED CA NU ATI MAI FI VORBIT ASA !
10
21
Draga Minodora, nu crezi ca ar fi mai bine sa-ti vezi de avocatura ta? Esti medic epidemiolog? Nu. Atunci vezi-ti mamaie de treaba. Toti idiotii isi dau cu parerea . Cum bine zicea cineva: eu sunt tractorist dar seara cand ajung acasa sunt medic si bat campii pe net.
14
22
minodora,inteligento,nespalati sa.si tina covidul in famike,nu sa.l deA si altora!cspisci?spune.i si sosoacai,alta rapanoasa.
12
21
In lipsa de clienti doamna isi cauta de lucru.
15
12
Lumea nu pune botu la vrajeala. Disperarea guvernantilor este evidenta. Urmeaza consecintele lipsei de incredere.
28
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212