REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
17.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Aveţi grijă la meseriaşii în zugrăveli „culeşi“ de pe internet! O constănţeancă a fost ţepuită cu 2.000 lei!

Aveţi grijă la meseriaşii în zugrăveli „culeşi“ de pe internet! O constănţeancă a fost ţepuită cu 2.000 lei!

Replica API 21 august 2018 | 00:00 2074

"Meseriaș" în construcții, țeapă de 2000 de lei! Internetul abundă de mesaje și postări ale lucrătorilor în domeniul construcțiilor, "ieftini și buni", dar și "serioși" din cale afară. Iar cei care decid să-și renoveze apartamentul îi contactează, în defavoarea firmelor specializate, pentru a face economie la bani. În contextul în care, se știe,tarifele în acest domeniu nu sunt deloc modice. O femeie din Constanța a fost escrocată cu 2000 de lei, după ce a plătit avansul unui individ, chipurile, de meserie, în vederera renovării casei.

Nu de puține ori, s-a dovedit că "seriozitatea, și profesionalismul" așa zișilor zugravi sau meseriași în amenajări interioare sunt vorbe în vânt. Mulți dintre aceștia, abia dacă ajung să pună mâna pe o unealtă, nu înainte de a-și băga un avans costisitor în buzunar, evident, și se fac nevăzuți. O constănțeancă se înscrie pe lista celor escrocați de acest tip de meseriaș. Daniela D. i-a plătit lui Marius Ciucioiu suma de 2000 de lei, reprezentând avans lucrări renovare apartament, și s-a făcut nevăzut. S-a grăbit, pentru că e o perioadă aglomerată în construcții și găsești foarte greu un meseriaș, spune ea.

"L-am contactat pentru o lucrare de renovare pe Ciucioiu Marius, care ne-a spus ca va prelua lucrarea alaturi de echipa lui. Toate bune și frumoase, a venit la muncă în prima zi, iar seara ne-a cerut un avans de 2000 lei. Știu, e o sumă foarte mare, dar omul părea foarte serios, iar noi aveam nevoie sa terminăm lucrarea până la sfârșitul lui august. Așa ca i-am dat banii. Bineinteles ca nu am primit chitanță, banuiesc că nu lucrează legal. A mai venit singur câteva zile, timp în care a amânat venirea echipei pe motiv ca n-ar fi terminat o altă lucrare, apoi că nu mai vor să lucreze cu el. Cert este că într-o dimineață nu a mai venit la muncă, m-a făcut să-l astept cu copilul în soare 4 ore, mi-a spus la telefon că vine, e pe drum, iar in final nu a mai răspuns deloc. Acum nu mai raspunde la telefon, am încercat să-l contactez în mai multe rânduri, însă fără reușită. Îmi inchipui că banii sunt pierduți, a fost greșeala noastră să dăm avans atât de mulți bani", s-a plâns Daniela D., pe rețelele de socializare, postând și fotografia individului, pentru a fi evitat, în viitor. Femeia este dispusă să facă plângere la poliție, chiar dacă nu a primit de la bărbat chitanță.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai dati avans aiurea .Platiti lucrarile pe etape.Lucrati cu persoane recomandate. Cereti sa vedeti alte lucrari realizate .Un meserias adevarat are scule nu o sacosa si o bidinea.
0
3
Din cauza asta,pleaca meseriasi buni din tara,ca dau peste pers.ca...dansa,care vrea sa faca ele pretu pe lucrare,daca va credeti asa desteapta de ce nu va faceti singura lucrarea?
4
5
Pentru frustratul de la 17 19 care nu realizeaza ca Romania miroase a saracie si a batranete! Nu trebuie sa insulti pe cineva care pru si simplu nu se ajunge cu banii si cauta chilipirul in orice pentru ca asta e mentalitatea care o au majoritatea romaniilor! oricum esti un troll obosit probabil simpatizant PSD..
3
1
O teapa binemeritata. Cu totii cautati sa va zgarciti in fel si chip. De-aia nu mai exista firme serioase, pentru ca erau muritoare de foame, atat timp cat de-alde cumatra asta subscriu la conditii si preturi nefiresti. Acum plangeti dupa societati serioase si asteptati sa s mai infiinteze, pana joi dupa miercurea-ciuc. Altfel, dupa ce ca esti proasta, mai si semnalizezi.
3
4
asta a fugit cu banii. mai cunosc un faiantar care a crapat gresia si a zgariat faianta si a acoperit cu un strat de var usor...gen....sa nu vada prostu pana plec si a taiat o cu banii ok, neciuntiti...la curatenie, frigiderul a fost plin...dar nici vb sa raspunda la telefon
0
1
de ce nu iai dat mai mult avans,,
1
1
Astea sunt nimicuri de adormit copii...Eu am tepuit si tepuiesc in continuuare din anul 2008 muncitorii mei de la Argos Cernavoda adica nu le dau salariile cu anii...Unii au ajuns la sume astronomice de zeci de mii de lei.VREAU SA VA SCRIU... MA DOARE IN CARICI DE MUNCITORII MEI SI SA NU SE ASTEPTE SA LE MAI DAU VRE O DATA BANII. ...MUIE SALARIATII ARGOS !.
4
1
sa se faca plangere la politie si o sa dea cu lavabil pe la penitenciar muncitorii tepari
7
3
Mai sint exemple de genul asta. Irizea Virgil,este unul din marea de tepari. Dupa recomandari am tocmit aceasta persoana. A facut treaba romaneste. O zi munca sapte nu. Dupa un timp munca deloc,si banii luati si materiale furate.
4
1
Plangere pe numele domnului pentru inselaciune
6
1
Uite de un cretin ca tine care nu intelege un text are nevoie zugravul sa-ti faca o lucrare.Nu dai si tu un avans,ca te simt dobitoc,ca sa te ajute cineva sa intelegi ce scrie ala acolo?
6
3
Ce mortii tai ai vrut sa scrii ma retardatule acolo ?
3
4
Daniela D a platit ciucioiu ca sa ii frece ce rimeaza.Cam scump,doamna,scump! Daca mai lasa de la el,mai puneati si dvoastra si achitati din prima zi lucrarea invizibila.Dar puteti sa continuati dvoastra cu mistrie,trafalet si rezulta carcalet.Dati cu lavabila si asezati mobila.Ati zugravit ceva unic in tara! - ati zugravit PROSTIA. Omeneasca sau nu prostia asta cu acontul merita tiparita in carti ptr copii sa se distreze maxim.
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389