REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Avocat AGRESAT în Secţia de Poliţie Mamaia! IPJ Constanţa ştia din 2018 că agresorul, un poliţist, are înclinaţii spre VIOLENŢĂ!

Avocat AGRESAT în Secţia de Poliţie Mamaia! IPJ Constanţa ştia din 2018 că agresorul, un poliţist, are înclinaţii spre VIOLENŢĂ!

Replica API 7 septembrie 2019 | 00:00 1719

Tiberiu Petrovici, Adrian Gheorghiţă / Foto: Facebook

Incident grav petrecut la Constanța: un polițist, Tiberiu Petrovici, a agresat fizic un avocat din Constanța, pe Adrian Gheorghiţă. Evenimentul s-a petrecut pe 29 august, în secţia de Poliţie Mamaia. Ancheta în acest caz a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar poliţistul a fost pus sub control judiciar, având în vedere că acesta este al treilea incident în care a fost implicat Tiberiu Petrovici. Poliţistul este pasionat de sala de antrenament, după cum arată imaginile de pe contul acestuia de facebook, dar şi de filmele de acţiune – aspecte care nu sunt ieşite din comun; însă, ieşit din tipare este faptul că psihologul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa consemna în 2018 că bărbatul are o înclinaţie către violenţă. Chiar şi aşa, IPJ Constanţa l-a considerat în continuare apt de activitate şi de prelungire a permisului de port armă, după cum declară surse judiciare.

Ce spun procurorii

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 06.09.2019, au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul P.T., lucrător de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Mamaia, pentru săvârșirea infracțiunilor de: ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin.1, 4 Cod penal și purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin.1 și 2 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin.2 Cod penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului. “În fapt, s-a reținut că în data de 29 august 2019, fiind în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, inculpatul a agresat pe avocatul G.A. din Baroul Constanța, acesta aflându-se la rândul său într-o cauză, în calitate de membru al baroului. S-a luat măsura controlului judiciar. S-a luat în calcul situația stării de fapt, antecedentele disciplinare ale polițistului au demonstrat înclinația polițistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanța, în raportul de evidență psihologică din anul 2018. Pentru aspectele de natură extrapenală a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Ce spune avocatul agresat

Avocatul Adrian Gheorghiţă a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, că nu va cere eliberarea unui certificat medical urmare a agresiunii din data de 29 august, întrucât nu a fost rănit grav, în schimb a relatat cum s-a petrecut incidentul din Secţia de Poliţie Mamaia.

“Nu îl cunoşteam pe domnul poliţist. Eu m-am deplasat la secţia de poliţie pentru o activitate specifică. În momentul în care am intrat, în jurul orei 11.50, mi-a spus că e la masă şi să nu îl deranjez. Mi-a vorbit urât. Am continuat să îi spun că nu îmi vorbeşte frumos şi că vorbeşte în timp ce mănâncă. A fost momentul în care a sărit de pe scaun şi m-a lovit în zona pieptului foarte tare. Din lovitură, m-am dus mult în spate, intrând într-un grup de oameni despre care ulterior am aflat că erau poliţişti de prin ţară, veniţi să îşi semneze documentele de detaşare. Apoi, m-a mai împins o dată, iar imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere din incinta secţiei”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, Adrian Gheorghiţă.

Avocatul a mai menţionat că, din câte a aflat ulterior despre poliţistul Tiberiu Petrovici, acesta era chiar dispecerul postului şi că acesta mai are două dosare de cerectare disciplinară, după ce şi-a agresat superiorul şi un coleg. În ambele cazuri, poliţistul a fost sancţionat cu mustrare. “Înţeleg că este impulsiv şi s-a recomandat aviz psihologic. În plus, am mai aflat că este dispecer, iar la momentul producerii incidentului el nu se afla în camera de dispecerat”, a conchis avocatul.

M.P., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt boul de coleg:- esti in serviciu public-asta inseamna ca nu cetateanul asteapta sa mananci tu! Ci invers! Dupa ce servesti cetateanul poti manca dar nu poti parasi postul! Retardule !
11
2
Hai sa va spun eu adevarul, acel mizerabil de avocat a venit chiar cand colegul manca,el l- a rugat sa astepte putin si il asculta dar zdreanta de avicat sa- l provoce i- a zis Hai bai tu lasa mancarea si treci afara,nornal ca s- a inervat
4
10
un militian prost, scuze pt. pleonasm si un moldovean tupeist si mai prost.
5
10
vine un cacat needucat sa frece in timp ce esti la masa...
12
11
moarte judecatotilor ! prietenii stiu de ce !
11
7
Ii dadeam cep cu cutitul imediat la gabor daca facea asa la mine ii dadeam muschiuletul jos fileu. De aia la noi nu au curaj sepcarii si iau numai de la prosti spaga si ii fac de rahat
8
10
Politia este inima tarii. Ea bate.
8
2
Ghiorghita Cocaina face cam multe talente! Politia cand il trage pe dreapta sa l verifice de droguri ?!
26
16
Avocatul e persiflant prin ADN! Dar asta doar daca functionarul sau magistratul din fata lui sunt cretini! In nici un caz agresiunea nu e o solutie! Ba dimpotriva, dovedeste ca -in speta-politistul- e un retard! Nu degeaba psihologul l-a trimis pe gabor la consult! Am inteles ca retardul are antecedente cu colegii lui!Pesemne ca omul e pe steroizi si a pierdut controlul ! Tembelul de politai a reactionat ca un caine suparat ca este intrerupt din mancare! Tipic pentru un prost! Daca vorbesti cu gura plina, mai ales ca esti in uniforma, e normal ca un avocat sa te ia peste picior!
21
8
pt simo si mari , pai da ma fetelor asa de aroganti sa fim noi avocati de meitam sa luam pumni in figura in incinta politiei romane.. nu stiam ca pretul platit pentru aroganta in Romania e bataia de la un moldovean adus de la sapa si imbracat in uniforma!
10
8
Nu stiu ce s.a intamplat acolo, au fost provocari asta e sigur. Sunt si avocati si politisti onesti dar din experienta stiu ca avocatii sunt aroganti si enervanti. Am niste vecini care se dau avocati si numai probleme ne creaza.
10
8
Spagile si relatiile din academia de politie isi spun cuvantul. Acesti politisti care au devenit politisti prin pile si spagi sunt niste incompetenti care ocupa posturile degeaba si ar trebui transformati in gardieni publici. Ca acest gunoi mai sunt inca sute in sistem.
12
9
Politistul a fost provocat --altfel nu se enerva din senin ----Avocatii sint ingimfati si unii chiar obraznici --am si eu un vecin asa
15
14
N-am auzit in viata mea aceasta sintagma ... Politist cu inclinatii spre violenta ! Pai daca are alte inclinatii decat trebuie , nu are ce cauta in politie . Comisie... evaluare .. si PA ! Si asa au intrat o multime de tampiti in politie !
22
7
Daca lua bataie gaboru era nepregatit, daca reactioneaza este violent, grea meserie...
17
6
Fara haine le el a dat vreodata vreun pumn? Ii sparge lumea maxilarul daca se ridica la unu in civil, il taie ca pe Silviu, il fute ca pe Nas.
6
9
De ce nu spuneti si de ce a fost folosita violenta in sediul politiei ???? Dar cred ca stiu...... Pentru publicitatea voastra sau pt ca ala este un avocat de doi lei...doar cu numele
11
8
asa ceri palme si apoi de dai lovit
16
6
extras din regulamentul PSD de angajare a militienilor: ... vor fi angajati ca militieni numai tineri cu fruntea tesita, care au fost cel putin odata repetenti, cu un IQ mai mic decat al unui vierme dar cu agresivitatea unui schizofrenic si care este oricand gata ca la ordinul pesedeilor, sa ciomageasca pe cei care isi doresc un viitor curat ptr ei si ptr toti romanii, daca este cazul sa ciomageasca si pe ma-sa sau pe taicasu'! Pe pariu ca-l promoveaza pe militian?
14
13
Nu mai vorbiti aiurea despre mine ca va dau perversa ca pe Targu Ocna
5
15
Adrian Gheorghita, asta, are un Suv negru CT-88-TFT si circula pe DN3 in Valu lui Traian, pe contrasens cu o viteza incredibila, cu slalomuri printre masini, de-au ramas participantii din trafic, incremeniti... prieten bun cu procurorii ... un arogant care nu exceleaza in barou
20
12
Dar politistii la cat timp trebuie sa faca examen psihologic? Odata la angajare sau anual ??? Ei de ce nu sunt testati periodic impotriva drogurilor, caci acum au aparate performante? Si femeile sunt la fel de ..... . Si ele ar trebui verificate anual pt psihologic, chiar si psihiatric in cazul lor. Din cauza medicilor corupti se ajunge ca acesti dereglati sa-i gasim angajati chiar si in Militie.
13
13
Si Nita Teodor isi ride in barba.Cind el era dat afara din magistratura fiind avocat al mafiotilor ce spagi se luau oare ?Acum e procuror si se razbuna
17
5
Chiar daca avocatul a vb. ca un cocalar militianul nu trebuia sa l agreseze. Dar ma rog ala este umflat cu steroizi saracu . atata stie ca si el tot cocalar este.
21
10
De ce nu verificati si afacerile politistilor. Puteti verifica prietenii politistului pe facebook sa vedeti. Asa de vara inchiriaza cate un apartament etc. Asta e sistemul MAI, se intra pe relatii si se fac afaceri.
18
10
Este un escroc plin de tupeu si nesimtire! Omul lui Mitrea, fost director la Apele Romane. Incasa spagile si facea cartile ! Pacat ca nu a luat o bataie buna. Pacat
34
9
Nu este la prima abatere . Chiar pshiologu mentioneaza ca este violent . Cum de mai lucreaza in politie un asemenea specimen . Sper sa nu auzim ca a omorat pe careva . Daca va fii un coleg de al lui , poate se vor lua masuri .
21
13
Da l dracu de militian ca e prieten cu interlopii
18
18
ziarului avocatul ii relateaza faza atat de inocent dar stim cu totii cat de perversi si provocatori sunt in realitate..iti dai seama ca l-a prins pe ala cand manca si l-a luat la misto..era pranzul.. unde era problema..eu ii dadeam un branci de se ducea dracu
27
17
Avocatul s a dus la politie sa reclame ca a fost agresat de un client de la care luase multi bani in schimbul promisiunii ca il scapa de puscarie. Clientul a fost condamnat si i a cerut avocatului banii inapoi. Nu aia putini pe care i a taiat chitanta. Aia multi pe care i a luat prin prosteala. Si pentru ca clientul era cam suparat, avocatul a dat o n garda. Doar ca a reusit sa supere si dulaul care manca si care initial a vorbit civilizat dar n a avut cu cine, ca avocatul n a inteles limba romana. A inteles in schimb limba gimnastica. Avocatii jefuiesc hotii care au jefuit victimele. Tot hoti
37
12
stiai ca e o bruta si te-ai dus la el. bravo. cum ati vrea sa fie un politist? ca ROBI din las fierbinti!
35
11
Nu poate fi vorba despre un politist, este vorba despre o bruta, care nu are ce sa caute intr-un sediu al MAI. Daca acolo isi permite sa se comporte astfel, stiind ca exista si camere de supraveghere si ca este sub lupa pentru fapte similare, va dati seama ca de fapt, vorbim despre un pericol public. Postacii care incearca sa-i ia apararea politistului, sunt de aceiasi calitate ca si bruta in cauza, adica proasta.
27
29
MIILE PROXENETII DIN ROMANIA ZBURDA NEDERANJATI DE POLITIA ROMANA,DIICOT SI PARCHETELE DIN ROMANIA POT SA VA DECLAR NULI...TOTI SUNT LA BARA BARA CU ACESTIA SI ISI IAU SPAGILE DE SUTE DE MII DE EURO LUNAR.
27
11
Ia mai du-te in pwla noastra de cacat cu ochi ! Intentionat l-ai provocat pe politist ! Voi , avocatii , va credeti mici Dumnezei ! Samsari care luati si pielea de pe om si care aparati violatori si proxeneti , ca deh ... banii nu au miros ! Acum sa vedem la lucru Sindicatele Politiei !
39
30
Sigur Avocatu a ciripit la Politist , acesta frumos i-a aplicat perversa de la cobadin!
27
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272