REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avocatul fostului procuror Balaican i-a propus o "înțelegere" lui Dimoftache chiar la instanță: "Prevăd condamnări!"

Avocatul fostului procuror Balaican i-a propus o "înțelegere" lui Dimoftache chiar la instanță: "Prevăd condamnări!"

Replica API 10 iunie 2017 | 00:00 874

Rechizitoriu DNA

Rechizitoriu DNA

Avocatul fostului procuror Vasile Balaican, fiind vorba despre Adrian Avram, a fost trimis în judecată de către DNA Constanța întrucât a încercat să-l convingă pe cunoscutul afacerist Răzvan Dimoftache să spună că nu ia- dat mită fostului procuror și doar un împrumut. Nici Dimoftache nu e ușă de biserică, în sensul că el mai are dosare penale, unul dintre ele pentru evaziune fiscală și pentru că pusese în vânzare, la magazinele lui din Tomis III, tone de carne alterată. Revenind la speța de față, procurorii DNA susțin că avocatul l-a abordat pe Dimoftache și i-a spus să mintă, altfel prevede condamnări.

Potrivit procurorilor, la data de 7 decembrie 2016, Adrian Avram, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Vasile Balaican (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență) l-a abordat pe inculpatul Răzvan Dimoftache, căruia i-a propus o înţelegere frauduloasă, de natură a determina pronunţarea unei soluţii favorabile ambilor inculpaţi.

Astfel, Adrian Avram i-a propus lui Răzvan Dimoftache să-şi schimbe declaraţiile date în fața procurorilor în sensul de a declara în instanţă că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Vasile Balaican nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut anterior. În opinia lui Avram, în condiţiile în care ambii inculpaţi ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obţine soluţii de achitare. Această precizare a fost făcută după ce Avram, practician al dreptului, a afirmat că a studiat dosarul şi prevede că se va ajunge la condamnări.

De asemenea, acesta a precizat expres că este necesar ca ambii inculpaţi să îşi însuşească teza mincinoasă a împrumutului. Ulterior, în alte două rânduri, Avram i-a transmis expres lui Dimoftache că este bine să îşi însuşească apărarea formulată de Vasile Balaican, în sensul că banii daţi acestuia din urmă au reprezentat un împrumut şi nu preţul traficării influenţei.

Cum a început lanțul penal care i-a legat pe Balaican și Dimoftache

Prin rechizitoriul din data de 25 mai 2016 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a numitului Răzvan Dimoftache pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi a numitului Balaican Vasile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

S-a reţinut, prin acest rechizitoriu, că la datele de 10.02.2012 şi 05.03.2012, Vasile Balaican a primit de la Dimoftache suma totală convenită anterior de 500 de euro, în două tranşe de 200 euro şi, respectiv, de 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 86 alin. 2 din O.U.G. nr. 195/2002, promiţându-i acestuia din urmă că îl va influenţa pe procurorul de caz în scopul dispunerii faţă de el a unei soluţii favorabile.

Dimoftache, abordat pe scările Tribunalului Constanța de către avocatul Avram

Așa cum e menționat mai sus, Dimoftache e trimis în judecată și pentru evaziune fiscală. La data de 7 decembrie 2016, cu prilejul unui termen de judecată fixat de Tribunalul Constanţa dosarul respectiv, a fost abordat de Adrian Avram, susțin procurorii DNA, care i-a propus o înţelegere frauduloasă, de natură a determina pronunţarea unei soluţii favorabile ambilor inculpaţi. Astfel, inculpatul i-a propus să-şi schimbe declaraţiile în sensul de a declara în instanţă că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat procuror Balaican Vasile nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut anterior.

În opinia inculpatului Avram Adrian, în condiţiile în care ambii inculpaţi ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obţine soluţii de achitare. Această precizare a fost făcută după ce inculpatul Avram Adrian, practician al dreptului, i-a spus lui Dimoftache Răzvan că a studiat dosarul şi prevede că se va ajunge la condamnări. De asemenea, inculpatul Avram Adrian a precizat expres că este necesar ca ambii inculpaţi, Dimoftache Răzvan şi Balaican Vasile, să îşi însuşească teza mincinoasă a împrumutului.

Discuţia a avut loc pe scările aferente intrării, dinspre strada Traian, în clădirea în care funcţionează Tribunalul Constanţa – Secţia Penală. Din partea finală a dialogului rezultă că Dimoftache şi inculpatul au convenit să analizeze şi să rediscute ipoteza propusă de acesta din urmă. " (...), aflându-se împreună cu soţul său la intrarea în sediul instanţei, l-a observat pe avocatul Avram Adrian (pe care îl cunoştea de mai mulţi ani, în contextul altor proceduri judiciare) cum s-a apropiat, a salutat, apoi i-a spus lui Dimoftache Răzvan că vrea să discute cu el. La foarte scurt timp (...) şi Dimoftache Răzvan au intrat în clădire.

La revenirea inculpatului Avram Adrian, (...) a intrat în sala de judecată, iar soţul ei a rămas pe holul instituţiei pentru a purta discuţia solicitată. (...), reîntâlnindu-l după câteva minute pe soţul său, a aflat de la acesta că Avram Adrian i-a propus o înţelegere frauduloasă, solicitându-i să mintă că banii daţi lui Balaican Vasile au reprezentat restituirea unui împrumut", se arată în rechizitoriul DNA.

Liliana CHIRU

Citește și: http://www.replicaonline.ro/procuror-filmat-cand-primea-taxa-de-protectie-cum-a-ajuns-balaican-in-vizorul-dna-alaturi-de-afaceristul-dimoftache-277511/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest avocat o viata a lnselat lumea este un excroc
2
0
l-a strans dna ul de c pe dimoftache sa spuna asta, cand prin aia pe cineva spuen price numai sa scape de ei. militie politica
2
0
Dimoftache ai ajuns sa comentezi . De-abia te asteapta niste baieti sa-ti crape sfincterul. Tu esti in stare sa o torni si pe ma-ta numai sa scapi. Iti garantez ca bu scapi. Judecatorii nu sunt fraieri.
7
2
Multi avocati sunt corupti. Pacat ca organele statului nu isi fac treaba. Si Baroul permite. Locul lor e la parnae, niste mizerabili care nu au nimic in comun cu meseria de avocat
4
5
Dar de av Raducan nu ziceti nimic ?
2
0
chiar nu inteleg ce atata neclaritate fiind vorba de golani de afaceri murdare ! Vai mama noastra de ne mai facem bine cu asa .......
1
0
Asteptam cu drag sa vedem condamnarea lui Mazare, in 14 iunie, miercuri viitoare ! Au tot amanat, destul ! Vrem condamnare !
3
2
Acest avocat ,un hot nenorocit
5
0
dar de retrocedarile de care beneficiaza patronul vostru dece nu povestiti la DNA ?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367