REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avocatul Ionel Haşotti nu are relații cordiale cu Primăria Constanța

Avocatul Ionel Haşotti nu are relații cordiale cu Primăria Constanța

Replica API 15 aprilie 2020 | 11:16 5514

Un avocat din Constanţa încearcă de aproximativ doi ani să obţină undă verde pentru construirea unui imobil în Piaţa Ovidiu, în acest sens demarând procedurile necesare pentru obţinerea avizelor necesare. Numai că, proiectul său este blocat din pricina unui refuz al primăriei Constanţa privind emiterea certificatului de urbanism pentru construire şi împrejumuire a unui teren situat pe strada Vasile Canarache.

Avocatul Ionel Hasotti nu are relatii cordiale cu Primaria Constanta

Ionel Hașotti

În august 2018, proprietarul terenului a fost înştiinţat, prin certificatul de urbanism 1400, că există interdicţii de construire, conform Planului Urbanistic Zonal. Ionel Haşotti a luat, atunci, PUZ-ul la puricat, constatând mai multe erori. Bazându-se pe acest fapt, la sfârşitul anului 2018 a depus o acţiune în instanţă, solicitând anularea certificatului de urbanism nr. 1400/03.04.2018 privitor la interdicţia de construire și obligarea primăriei să emită un alt certificat care să nu conțină această interdicție. Totodată, a cerut şi anularea parţială ori totală a hotărârii de consiliu prin care a fost aprobat planul urbanitic zonal.

Nu și-a putut împrejmui terenul

După ce a primit interdicţia de a-şi împrejmui terenul, cel mai probabil, în vederea demarării unei construcţii pe terenul din Piaţa Ovidiu, avocatul Ionel Haşotti, în urma unei analize ample a PUZ-ului, a invocat o serie de motive de nelegalitate ale acestui act normativ. Având la bază aşa zisa nelegalitate a PUZ-ului, acesta a mers în instanţă, solicitând anularea certificatului de urbanism 1400 din aprilie 2018 şi obligarea primăriei la emiterea altui certificat care să nu conțină interdicția de a construi. De altfel, a cerut şi anularea parţială ori totală a hotărârii de consiliu prin care a fost aprobat planul urbanitic zonal.

 

Ce au spus reprezentanții administrației locale

În replică, apărătorii administraţiei locale au precizat că hotărârea privind aprobarea PUZ-ului a fost aprobată sub semnele legalităţii, iar solicitarea familiei Haşotti de obligare a Primăriei Constanţa şi a Consiliului Local la emiterea unui alt certificat de urbanism care să nu conțină interdicția de a construi echivalează, de fapt, cu obligarea autorității locale de a elabora un alt PUZ care să modifice regimul juridic, economic și tehnic al imobilului și care să le permită realizarea construcțiilor pentru care s-a solicitat emiterea certificatului de urbanism, potrivit site-ului de Jurisprudenţă Naţională.

 

Cum a intrat în posesia terenului!

Potrivit unei sentinţe din iulie 1997 a Judecătoriei Constanţta, Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa au fost obligaţi la predarea in natură a unor suprafete de tenen echivalente fizic cu alte suprafeţele ocupate în prezent, dar şi la data respectivă, şi anume: două terenuri de pe bulevardul Ferdinand şi unul de pe strada Traian.

Ce a propus Primăria în 2005

Primăria municipiului Constanţa a propus, în 2005, atribuirea în compensare lui Dan Teodorescu Valahu a terenului situat in intravilanul minicipiului Constanta, str. Vasile Canarache în suprafata de 309,77 mp. Prin adresa societăţii civile de avocaţi Haşotti şi Asociatii din februarie 2005, Valahu a accept locaţia propusă prin compensare, din strada Vasile Canarache. Ulterior, mai exact în iunie 2005, familia Haşotti a cumpărat terenul, fiind intabulat în favoarea acestora şi plătind taxe locale și impozite corespunzătoare unui teren construibil.

 

Acţiunea lui Haşotti, respinsă de Tribunal

Tribunalul a constatat, în noiembrie 2019, că solicitarea familiei Haşotti este netemeinică, motiv pentru care a respins acţiunea. Pe 4 februarie, a efectuat recurs, la Curtea de apel.

Contactat pentru un punct de vedere, avocatul Ionel Haşotti a precizat că nu comentează subiectul, deoarece „este un proces personal”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atata vreme cat avocatii comanda clasari de dosare atat politiei cat si procuraturii sa nu mai avem pretentii de justitie. Deaia nu e Schengen, deaia e foame, deaia e subdezvoltare, deaia suntem colonie, din cauza coruptiei care s-a transferat din vechiul regim. Pana nu crapa cei vechi, tot asa va merge tara asta. Vestea buna e ca nu mai au mult. Si vor crapa.
0
0
felicia e hasoti, zguma nu e hasoti, desi zguma ia zis lu felicia ca ea zguma e hasoti. ce o fi vrut sa spuna? prietenii stiu de ce!
0
0
de felicia gherase e vorba
0
0
felicia e bolnava de cancer, mergeti si dati-i partea, nu a donat de buna voie
0
0
ba hasoti, de ce sa ia veneticu lu zguma partea lu felicia ma? de ce ati batuto la notariat?
0
0
pentru mine hasoti egal minciuna, pacalirea neamurilor
0
0
un tzap batran care traia cu nevasta lu varsu de la techirghiol
1
0
a manta se plateste din banii tai nu din banii rudelor
1
0
te uiti la el si zici ca vezi filmul 12 oameni furiosi al lui sidney lumet, cand defapt asta isi taraste rudele in instanta, le ameninta ca sasi serveasca fosta a manta.
2
0
aia nu mai are dinti in gura de vreo 30 de ani, cum dracu s-a bagat asta? sau ii placea, fara proteza, bineinteles
1
0
cica isi vizita fratele, insa niciodata nu merge pana la el, se oprea la amanta si lasa pachetele acolo ca sa le duca varsu, sotul amantei...
4
0
acest ionel hasotti si-a umilit stramosii in instanta pt amanta lui din tinerete, administratoarea sanatoriului de avocati din techirghiol...
6
0
blokeaza si comentariile de aici, hai ameninta-i pe toti cu taratu in instanta, sa vedem ce mai faci cand o sa iesi la pensie, sau nu iesi, te agati cu disperare ca sa ramai cu aceasta influenta... nu te inghite niciun avocat, abia asteapta toti ca sa scape de tine!
7
0
Nuva faceti probleme in str. Grigore tocilescu colt cu Ctin Brancoveanu unde a costruit mareata casa era sait arheologic dar fratiorul atunci era ministru la cultura si terenul era dat in 2000 mostenitoarei din Grecia TOPOUZOGLOU OLGA nu ???? ,dupa 80 de ani s-a mutat si locul gunoiului ca era in fata mausoleului Hasoti de cate terenuri a mai luat ???
7
0
din Revista Memoria Gandirii Arestate: ...A trecut timp si, la 17 februarie 1958 Zahu Pana a fost arestat. Vestea m-a intristat si nici nu banuiam ca arestarea lui poate fi pusa in legatura cu petrecerea consumata cu aproape doi ani in urma la Stere Hasoti acasa. Voi afla mai tarziu ca intre noi se aflase un turnator, omul Securitatii, si acesta era chiar Stere Hasoti.
14
0
Un putregai.
16
1
cum a obtinut terenul prin magarii si tertipuri avocatoresti, a facut destule cu retrocedarile
13
0
Muie makidonule jegos oportunist
16
1
memoria gandirii arestate: "Chiar daca printre noi mai apareau uscaturi precum acest Stere Hasoti"
16
0
Inca un smeker din famiglia Hasotti...
13
0
Draga redactie, te rog sa ma scutesti! Nu am folosit caractere interzise dar asa vrei mata sa nu-mi publici comentariul
2
0
Lasa ca a avut frasu!
9
0
Dan Teodorescu Valahu in Constanta? NU am auzit de el. dar am auzit de reimpropietariri prin acte contrafacute. Fictive???
15
0
ce avocat de clasa, este un pacalici de machidon, neam de legionari,m ai inteles, bai cacat cu mot diariat ce esti? vezi ca da piperchiul din tine afara... vmg de neica nimeni si atrocitati ce sunteti voi machidonii, mate-fripte, coate-goale, linge-blide, asta sunteti! ai inteles, bai? auzi, avocat de clasa, cand pacaliciul asta de Hassoti este mana in mana cu altei sinistri de judecatori machidoni! Mars!
25
0
Poate cumpara si casa engleza, cladirea monument, e doar 800mii euro. pentru hotii astia de avocati...e ciubuc. La cum a obtinut terenul ala , nu ar fi rau sa faca inca o combinatie. Ar iesi ceva frumos
13
1
Omul este avocat de clasa!Nu avortoni ca voi care comentati de foame si de puturosenie!Felicitari domnule avocat ptr intrega activitate plina de reusite!
1
28
daaa, langa Liceul m. Eminescu si exact in zona de protectie si in fata unui monument istoric pnl-istii mai vor o bodega, un hotelas....
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367