REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Băgat la puşcărie, după ce a FOLOSIT pistolul în loc de ARTIFICII

Băgat la puşcărie, după ce a FOLOSIT pistolul în loc de ARTIFICII

Replica API 19 noiembrie 2020 | 00:00 2018

Ilie Negoiță, după ce a lucrat în mai multe state europene, a introdus fără drept în România din Germania două pistoale de calibrul 9 mm , din categoria celor supuse autorizării, precum și muniție aferentă. Totodată, cu ocazia revelionului a executat fără drept mai multe focuri de armă în plan vertical, în curtea tatălui său unde sărbătorea trecerea anului în compania concubinei și a altor persoane.

Cum s-au întâmplat faptele

Din declarațiile lui Ilie Negoiță, reiese faptul că după eliberarea din penitenciar, a locuit o perioadă în România după care a plecat la muncă în Anglia. Acesta a precizat că revenea acasă la 3-4 luni. În continuare a menționat faptul că în luna iulie 2016 a plecat către România cu un autoturism cumpărat din Anglia, marca Vauxhall Vectra,însoțit de prietenul C.I. și s-au oprit în Germania la un alt prieten. Inițial C.I. trebuia să vină cu ei cu mașina, dar avea bagaje și au hotărât ca acesta să vină cu microbuzul, dar nu avea bani, așa că Ilie Negoiță i-a dat 50 euro și în plus de aceștia încă 50 euro ca acesta să își achite o contravenție. În continuarea declarației menționează că în garanția celor 100 euro dați de el, C.I. i-a dat un pistol, 70 - 80 cartușe și el personal l-a ascuns în valiza lui, întrucât s-a lăudat că știe cum să îl ascundă să nu fie descoperit.

Ajunși acasă, Ilie Negoiță precizează că a scos bagajele și a găsit pistolul cu muniția în căptușeala valizei și menționează că învoiala cu prietenul a fost ca el doar să treacă arma și muniția de vamă și să-i returneze acestea în România, urmând ca acesta să-i plătească datoria. În România, când s-au reîntâlnit C.I. nu avea banii dați datorie, motiv pentru care i-a cedat arma și muniția contra datoriei, menționând că dacă îl va vinde va lua mai mulți bani pe el. Inculpatul a declarat faptul că arma a ținut-o tot timpul acasă cu excepția datei de 31.12. când cu ocazia sărbătoririi revelionului în casa părinților l-a utilizat, trăgând mai multe focuri de armă, în loc de artificii. De față la eveniment, în afara părinților săi, mai erau concubina sa.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că inculpatul a introdus în țară două pistoale cu aer comprimat, precum și muniția aferentă, ce au fost disimulate în bagaje, pentru a nu fi depistate la intrarea în țară, iar ulterior a deținut și a folosit arma în prezența mai multor persoane, deși nu deține cunoștințele necesare folosirii armei. Din declarațiile martorilor rezultă că inculpatul a deținut un număr destul de mare de cartușe, ce îi permiteau folosirea armelor, putând pune în pericol siguranța persoanelor, iar probele administrate dovedesc că inculpatul avea obiceiul de a folosi nelegal armele, fără nicio motivație rezonabilă, chiar și pentru a amenința alte persoane.

Instanța a decis condamnarea lui Ilie Negoiță la pedeapsa de 3 ani și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și contrabandă calificată.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cat a luat da-le-as cacatul la lins judecatorilor !!!
2
0
Ce poti cere unor bovine? Au verificat stirea preluata si au dat-o mai departe, nu?
1
0
Erau 44 magnum.
1
0
pai hotarati-va..ori erau de 9 mm pistoalele ori cu aer comprimat!?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272