REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

BALERINII de la Teatrul Oleg Danovski, NOI ACUZAȚII la adresa CONDUCERII

BALERINII de la Teatrul Oleg Danovski, NOI ACUZAȚII la adresa CONDUCERII

Replica API 15 ianuarie 2022 | 22:44 2001

Scandalul de la Teatrul Oleg Danovski continuă! Balerinii fac noi acuzații la adresa conducerii instituției.

Iată noile acuzații:

„Marele prim solist, coregraf, maestru de balet al țării, Călin Hanțiu, decedat în luna decembrie a anului 2021, a lăsat o declarație balerinilor care condamnă practicile actualei conduceri a teatrului Oleg Danovski, și anume a managerului Daniela Vlădescu, a directoarei Cherecheș Monica și soțul acesteia balerinul Horațiu Cherecheș.

Călin Hanțiu a lăsat o declarație semnată cu data de 15 noiembrie 2021, pe care o atașăm și în formă originală mai jos și în care spune că:

Subsemnatul Hanțiu Călin-Eugen, fost angajat al companiei de balet oleg danovski din constanța,actualmente pensionar declar următoarele:

După o activitate de 30 ani, 1979-2008,am hotătât să renunț la funcția directorală și să ies la pensie motivele fiind multiple plecând și nedorind să revin la decizia mea,au început minimalizarea persoanei mele culminând cu 2011 când,nu am fost inclus în contractul de turneu cu agenția landgraf din germania,astfel neplătindu-mi-se drepturile de autor!!! Instituția Oleg Danovski răspunzându-mi-se că nu găsim contractul din lipsă de personal! În septembrie, am hotărât să dau instituția în judecată nefiind chemat de-a elucida civilist situația. Am așteptat 5 luni aprilie-august după doi ani am câștigat procesul iar Daniela Vlădescu alături de coordonatorii companiei m-au exclus din repertoriul teatrului cu răzbunare. Am dorit să menționez acest fapt, pentru a dovedi lipsa de caracter profesional al acestei persoane aflate în funcția de manager și acoliții săi nu fac decât să perpetueze abuzuri care nu pot fi clarificate corect și normal din cauza susținerilor ministeriale, se pare! Nu poți avea 20 de japonezi și 8 români într-o instituție națională care denotă dorința de-a scăpa de ei pentru a nu fi trași la răspundere atitudinea și comportamentul lor! Eu cred și susțin colegii care au dezvăluit adevărul în această situație de abuz comportamental în interes propriu. Cu mențiunea supremă de-a crede și salva reputația instituției prin justiție, vă mulțumesc pentru atenție.

Data, 15 noiembrie 2021, Hanțiu Călin-Eugen.

De menționat că abuzurile la care acesta a făcut referire sunt cele pe care un grup de balerini, actuali angajati și colaboratori, foști angajați și colaboratori, le-au adus la cunoștință Ministerului Culturii și se tot așteaptă la o soluție. Abuzuri în serviciu în formă continuă, abuzuri sexuale, bătăi, însușirea unor funcții necuvenite. Călin Hanțiu și-a oferit serviciile dobândite de-a lungul vieții de dansator, celor care au vrut să beneficieze de capacitățile lui de pedagog.”, este comunicatul transmis de balerini.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati distrus un teatru cu practicile voastre. Nimfomanilor Chereches demisia daca aveti onoare
14
3
Vladeasca este o ciuma pentru teatru.
12
3
Constanta nu constanta ! Nesimtitilor !
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614