REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
22.4° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Balmuș, candidat la Primăria Eforie: Gașca condusă de Robert Șerban nu face decât să sugă din bugetul local. Video

Balmuș, candidat la Primăria Eforie: Gașca condusă de Robert Șerban nu face decât să sugă din bugetul local. Video

Mirela PASCAL 25 mai 2024 | 00:00 2118

Vasile Balmuș, candidatul AUR la Primăria Eforie, și Marian Ștefan, secretarul general al Organizației AUR Eforie, s-au aflat vineri, 24 mai, în studioul Replica, unde au vorbit despre dictatura instaurată de Robert Șerban la Eforie și despre firmele de casă ale primăriei care câștigă toate contractele cu administrația locală. De asemenea, Balmuș a vorbit și despre prioritățile sale, în cazul în care ajunge primar, dar și despre șansele pe care le are la alegerile din 9 iunie.

Balmus, candidat la Primaria Eforie: Gasca condusa de Robert serban nu face decat sa suga din bugetul local. VideoVasile Balmuș, Mirela Pascal, Marian Ștefan

În debutul interviului, Marian Ștefan, secretarul filialei AUR Eforie ne-a spus ce l-a determinat să plece din PSD și să se înscrie în partidul lui George Simion. „După 13 ani, nu m-am mai identificat cu acest partid. Schimbarea doctrinei dintr-o parte în alta, chiar dacă nu este declarată, se vede cu ochiul liber, cei care au venit la conducerea PSD își bat joc de țara asta la nivel central, bineînțeles totul se scurge în cascadă spre organizațiile din teritoriu. La noi la Eforie nici nu mai există organizație”, spune Marian Ștefan. De ce AUR? „Eu am zis că nu o să mai fac politică în viața mea, dar după patru ani a apărut un partid care vorbea pe sufletul meu și anume atingea cei patru piloni ai unei democrații reale, și ai unui stat normal“, a adăugat secretarul general al filialei AUR Eforie.

În continuare, am vorbit cu Vasile Balmuș despre echipa pe care și-a făcut-o la Consiliul Local, oameni tineri, pregătiți, spune candidatul AUR. „Primul pe lista de consilieri este colegul nostru Dan Chiparu, după care urmez eu, pe locul trei am o fată sociolog din Eforie, pe locul patru am o economistă doamna Ene, pe locul cinci Săndulac, director de teatru, pe locul șapte doamna Toloș, doamna Toloș este profesor de engleză și lista continuă. Avem oameni drepți - cred că nu au ce să comenteze despre lista mea de consilieri. Știți care este diferența dintre lista mea de consilieri și a dânsului? Eu am venit cu o echipă de oameni care vor să schimbe ceva în oraș, au proiecte fiecare dintre ei, au proiecte personale pe care vor să le aplice și nu pentru ei, ci pentru populația orașului Eforie, pe când, cu tot respectul, lista domnului Robert Șerban de consilieri locali sunt doar niște nume și atât”, spune Balmuș. Ca o paranteză, precizăm că din cei 10 consilieri PNL, șase sunt femei și... aproape toate pensionare: Doina Abdula (Geta), care lucrează la administrator la o pensiune turistică... Georgiana Berheci - pensionară, își câștigă existența tot din turism, în timp ce Floarea Pîrvescu, are studii medii, de profesie electromecanic auto, care are în jur de 60 de ani, are deja două mandate la activ. Elisabeta Samson, pensionară, este asistent medical, trecută de 70 de ani, are studii postliceale, Anișoara Mincea este și ea o pensionară activă. Cea mai tânără din femeile liberale aflate la dreapta primarului Robert Șerban este Antoaneta Tode, de profesie economist. Toate acestea se regăsesc pe lista lui Robert Șerban, pentru Consiliul Local, mandatul 2024-2028. Nume noi sunt Costin Avătavului și Marius Cealera. „Nu o să rămână niciodată domnul Avătavului consilier local, nu o să-și lase funcția de director din Port. E o strategie pentru a aduce puțin sânge proaspăt în lista de consilieri care va fi chiar aceiași. Pârvescu Floarea... cred că doamna are trei patru mandate, este o susținătoare a Partidului Național Liberal, a făcut parte din PDL dânsa înainte. Ea cred că este pensionară. Și celelalte de pe listă sunt pensionare”, spune Balmuș. „Eu nu pot să calific activitatea lor dar, ca și cetățean, bănuiesc că au fost «Yes, boss», au fost executanți”, a completat Ștefan Marian.

Video 1:


Balmuș: Sloganul primarului este „Primăria care ne unește“, dar el a dezbinat orașul de tot

Vasile Balmuș spune că alta este problema la Eforie. „Problema este mult mai gravă. Sloganul domnului primar este «Primăria care ne unește» și dânsul a dezbinat orașul rău de tot. Toți locuitorii vorbesc cu noi, ne cheamă la ei noaptea, pentru că le este frică. Are un aparat care se ocupă numai de așa ceva, se duc și amenință oamenii, vă dați seama că au pus afișe în tot orașul forțat, afișe cu dânsul pe garduri, pe unde s-a putut, oriunde avem noi afișe, a doua zi imediat au apărut și ale dânsului. S-a instaurat în Eforie dictatura”, a spus Balmuș.

Video 2:

Cine sunt firmele de casă ale lui Robert Șerban și ale PNL-ului?!

Candidatul AUR la Primăria Eforie a vorbit și despre lucrările din oraș, lucrări executate de firmele de casă ale PNL-ului, spune Balmuș. „Sunt firmele de casă ale PNL-ului, reabilitarea Falezei am înțeles că a fost făcută cu firma domnului Comănescu și parcurile cu firma nașului lui Șerban, unul Ceauș... Sunt praf lucrările, eu am depus sesizări la toate organele care există în țara asta, n-am depus la Parchet, bănuiesc că se va sesiza la un moment dat pentru că nu poți să recepționezi o lucrare care nu există. Nu vreau să fac rău nimănui dar fiecare, în general, cum își așterne așa doarme. S-au apucat acum să facă alt contract de reabilitare a spațiului verde pe un contract care doar ce a fost recepționat. Eu știu că în lege scrie clar că tot ce este făcut cu ajutorul fondurilor europene, cinci ani de zile ești obligat doar să întreții, nu ai voie să intervii cu nimic” spune Balmuș. „Sunt mai multe moduri în care firmele astea păcălesc... vin mai multe firme prietene, înțelese, cu prețuri mari, numai una vine cu un preț mai mic care este hotărât să câștige, chiar dacă nu are experiență în domeniu, chiar dacă lucrezi cu doi trei omeni și sunt într-un apartament de bloc. Câștigă și probabil acela merge cu subcontractori”, a completat Ștefan Marian.

Blocurile ANL, lăsate de Robert Șerban în paragină?!

„Au fost opt milioane de euro alocați pentru a construi centrele de excelență care nu sunt gata, s-au cheltuit banii, sunt la roșu. Trebuiau terminate în 2022”, a adăugat Balmuș. „Un alt proiect eșuat este cel care vizează cele două blocuri ANL care nu au fost finalizate nici până la această dată, deși au fost începute cu ani în urmă. În ultimii trei ani din mandatul lui Ovidiu Brăiloiu, viceprimarul Șerban, la acea dată, a condus destinele Eforiei și primul obiectiv lăsat în paragină vizează două blocuri ANL. Nu au mai fost finanțate pentru că s-au descoperit nereguli, 800.000 de mii de lei gaură care trebuia să plătească primăria“, spune Ștefan Marian. „Robert Șerban era viceprimar la acea vreme, a semnat toate hârtiile, a demolat niște locuințe acolo erau niște locuitori de etnie romă, i-a ras pe toți, a fost scandal mare, după care Ovidiu Brăiloiu s-a îmbolnăvit, l-a lăsat pe el și ar trebui să faci un exercițiu de imaginație să-ți dai seama de ce au rămas alea două blocuri ANL în stadiul acela. Eu am informații că tot domnul Robert Șerban a semnat, s-a furat foarte mult de acolo... am înțeles că au fost făcute cu credit ipotecar, cred că a rămas să construim pe banii noștri restul de construcție, sunt 800.000 de lei, nu pot să cred că două blocuri stau în vânt și în ploaie și nu răspunde nimeni”, a completat Balmuș.

10.000 de lei, taxă de promovare?!

Avem buget de 27 de milioane de euro, dar noi nu avem bani. Mi-a venit peste 60.000 de lei impozitul pentru cinci camere de cazare. M-am dus la primărie... n-am știut cum au ajuns la suma aia. Am discutat la primărie și au mai redus suma. N-au putut să justifice banii. Ziceau de 10.000 de lei taxa de promovare. Adică stațiunea mă promovează pe mine. Nu vreau să mă promoveze, zici că e război la noi. E horror. Asta nu e o stațiune turistică, nu are voie să arate așa! Nu înțeleg de ce votează lumea cu Robert Șerban”, a subliniat Balmuș.

Balmuș: singura societate din Eforie, care este pe plus, este a lui Robert Șerban

Are două hoteluri Robert Șerban, unul l-a cumpărat și unul l-a executat, încă două în construcție. Acum 8 ani nu avea nimic, stătea într-o casă ANL, pe numele surorii lui. Dintr-o dată soția e bogată... am înțeles că doar un teren are și el prin Agigea. Dar cum se face că acum opt ani nu aveau nimic? Cum se face că acum opt ani domnul Șerban stătea într-o casă ANL, care era luată pe numele surorii lui? De undeva vin banii. Cum se poate ca singura societate din Eforie, care este pe plus, este doar societatea lui? Asta este spălare de bani clar. Noi nu știm cu cât se închiriază camere? Nu știm câți bani facem? Are patru imobile, și alte apartamente în Constanța, și în Predeal, Brașov... lumea asta chiar nu vede?!

Video 3:

Balmuș crede că va câștiga primăria!

Întrebat cum decurge campania la Eforie și care sunt șansele lui, pe data de 9 iunie, Balmuș a declarat: „Foarte urât decurge campania, din partea dânsului, eu nu-mi permit să jignesc. M-a jignit în toate rețelele de socializare, dacă vedeți cum ne face... Au persoane care și-au făcut conturi fake, sunt făcute acum o lună, o săptămână, trei, și nu fac decât să bombardeze. Sunt o gașcă de oameni care nu fac decât să sugă din bugetul local. Gașca e condusă de Robert Șerban. Dar nu cred că Robert Șerban conduce primăria, sunt mulți. Eu sunt numărul 1, inclusiv pe buletinul de vot, dar și-n sondaje. Am făcut trei sondaje, la primul a avut 4,2 peste mine, la celelalte am peste el.

Video 4:

Urmăriți interviul integral în materialul de mai jos!

 

Comandat de partidul AUR - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240330

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616