REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Balustrada falezei de la Cazino va intra în reabilitare

Balustrada falezei de la Cazino va intra în reabilitare

Replica API 5 noiembrie 2016 | 21:44 327

Zona istorică a orașului Constanța încă nu arată aşa cum ar trebui. Unul din obiectivele emblematice ale orașului, mai exact clădirea Cazinoului, a fost lăsată în paragină de foarte mulți ani. Cu toate acestea, faleza a fost modernizată. Pentru a continua procedeele de modernizare, Primăria Municipiului Constanța a lansat spre consultare publică achiziția lucrărilor de reparare și vopsire a balustradei faleză Cazino cuprinsă între Comandamentul Flotei și zidul de apărare din partea de nord a promenadei.

Autoritățile constănțene se pare că sunt puse pe treabă. Recent pe site-ul Primărie constanța a apărut la secțiunea consultarea pieței un document ce arată că balustrada de la Faleza Cazino va fi reabilitată. În vederea rigidizării traverselor vor fi montate ștuțuri din țeavă metalică galvanizată cu diametrul de 30 mm pe o lungime de 60 mm în golurile de rezemare din montanți și introducerea acestui ștuț în interiorul traverselor ce se întâlnesc în montanți. De asemeena, va fi înlocuită traversa deteriorată pe o lungime totală de aproximativ 30 ml. Toate suprafețele balustradei vor fi curățate și decapate de vopsea și rugină și pe toate suprafețele se va aplica un strat de grund alchidic anticoroziv pentru exterior cu rezistență la mediul salin. Toate suprafețele vor fi acoperite cu vopsea anticorozivă (ALBĂ) în două straturi. În documente se precizează că pentru lucrările de reparare și consolidare a balustradei nu este necesară folosirea unei tehnologii speciale, dar se vor respecta normativele în vigoare pentru fiecare categorie de lucrări. De asemenea, o altă precizare destul de importantă este că în nici un caz nu trebuie modificat aspectul inițial al balustradei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 8.11.2016, iar data limită pentru consultare este 14.11.2016. Amintim că în vara anului 2015 o femeie de 39 de ani, din Bacău a ajuns la spital, după ce a căzut de la peste doi metri înălțime. Aceasta se urcase pe balustradă pentru a face o poză.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108