REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Banias, "CADOU" pentru ALDE: Solicită RADIEREA partidului!

Banias, "CADOU" pentru ALDE: Solicită RADIEREA partidului!

Replica API 7 iunie 2017 | 01:26 314

ALDE, lovit din toate direcţiile de susţinătorii lui Daniel Constantin! După ce deputatul Mircea Banias s-a adresat justiţiei, pentru a clarifica situaţia din partid, în sensul deciziilor luate în cadrul Congresului organizat de Călin Popescu Tăriceanu, iată că şi fratele parlamentarului reacţionează! Emil Banias, care este consilier judeţean, dar care a fost, de dată recentă, exclus din partid de „aripa” fidelă lui Tăriceanu (Daniel Learciu şi Jean Paul Tucan), s-a adresat şi el Ministerului Public! „(...)Am decis, astăzi, 06.06.2017 să sesizez Ministerul Public și sa solicit aplicarea prevederilor articolului menționat, respectiv încetarea activității partidului politic ALDE și radierea lui din registrul partidelor politice (…) – se arată într-un mesaj transmis de Emil Banias, mesaj pe care îl redăm complet mai jos:

Doresc sa informez opinia publica și, in mod special, pe cei care mi-au acordat încrederea și votul lor la alegerile locale de anul trecut, pentru a deveni consilier județean din partea ALDE, ca in data de 31.05.2017, secretariatul general al partidului, sub semnătura lui Daniel Chițoiu, a transmis către Consiliul Județean Constanta, solicitarea de a-mi fi retras mandatul de consilier județean, ca urmare a "excluderii" mele din partid.

Menționez de la bun început ca excluderea mea din partid s-a făcut nestatutar și nelegal, intr-o ședința de delegație permanenta teritorială condusă de deputatul Andrei Gerea, care se recomanda " președinte interimar" al filialei teritoriale Constanta. La aceasta ședința nici măcar nu am fost convocat pentru a avea posibilitatea sa răspund unor eventuale acuzații, așa cum prevede statutul.

In data de 21.04.2017 a avut loc, la București, un congres prin care a fost modificat statutul partidului și a fost aleasa o noua conducere. Acest congres a fost contestat in instanța de către mai mulți colegi, pe rolul Tribunalului București existând un dosar care se judeca și care are următorul termen pe data de 12.06.2017.

Ca urmare a contestației depuse, ALDE nu a putut înregistra la instanța modificările adoptate la congres, pe cale de consecință, conform registrului partidelor politice, in acest moment conducerea centrală a partidului este asigurata de doi copreședinți, respectiv Calin Popescu Tariceanu și Daniel Constantin, iar președinte al filialei Constanta este deputatul Mircea Banias.

Toate deciziile ulterioare Congresului, luate in baza statutului modificat, s-au făcut cu încălcarea prevederilor ART.26 din legea 14/2003, legea partidelor politice, cu modificările ulterioare.

Având in vedere cele de mai sus, am decis, astăzi, 06.06.2017 sa sesizez Ministerul Public și sa solicit aplicarea prevederilor articolului menționat, respectiv încetarea activității partidului politic ALDE și radierea lui din registrul partidelor politice.

Regret situația in care s-a ajuns însă consider ca vinovați sunt cei care au încălcat prevederile legale in vigoare.

Ca o dovada a lipsei de interes pentru județul Constanta și a membrilor ALDE, in adresa prin care se solicita înlocuirea mea din Consiliul Județean se face precizarea ca am fost exclus din Organizația Giurgiu a partidului.

Prin acțiunile de epurare și de sancționare a delictului de opinie, din ultima perioada, așa-zișii lideri ai partidului au demonstrat nu doar ca nu sunt liberali, dar cu atât mai puțin democrați.

Doresc sa-i asigur pe cetățenii județului Constanta ca voi rămâne același ales local, dedicat cauzei județului nostru și voi face tot ce depinde de mine pentru dezvoltarea județului și pentru promovarea proiectelor pe care ni le-am asumat”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
te adresezi parchetului ? pentru Ce?? sa te puna procuroriui pe functie. bai neavenitule procurorii cerceteaza iar solutiile le da instanta. asta dureaza. asa ca ai der asteptat pentru redobandirea ,andatului de consilier pe care, sigur, nu-l vei mai avea.
0
0
Cine e Banias ? Cum ai luat postul la APC, nu cumva pe bani ?
1
0
aceiasi indivizi care au destrus si pd-fratii banias
2
1
vaiii ce seamana cu porcu din cotet.
1
0
Ce bai, va mancati jigodiile intre voi; asa e la furat. Unii o mai si iau; acum faci pe domnisoara.
3
1
tari nu stia pe ce pod este ,chiri la fel tot pe mal de apa te-a trecut. cemie giurgiu ce mie cta. cu asa conducstori ,vai de noi.
2
1
sa iesim in strada , unica solutie
3
1
Bravo banias!fa-ti partid cu cei care se lasa la vatra din parnaie,nu cu cei care se pregatesc sa intre!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272