REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.1° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Bărbatul care a spart trei biserici în 3 zile, condamnat

Bărbatul care a spart trei biserici în 3 zile, condamnat

Replica API 7 septembrie 2022 | 21:24 1432

Adrian Bucur a fost condamnat la 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și furt calificat. Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 6 septembrie 2022, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, în interval de doar 3 zile, a încercat să dea spargeri la trei biserici, din 2 Mai, Mangalia și Topraisar.

Primul faptă a fost săvârșită de Adrian Bucur în noaptea de 21 ianuarie 2022, atunci când a pătruns în incinta Bisericii Ortodoxe, din localitatea 2 Mai, cu scopul de a sustrage bunuri şi, întrucât în biserică nu a găsit bunuri care să prezinte interes, a plecat. În timp ce se afla în incinta bisericii, inculpatul a fost înregistrat de către camerele de supraveghere. În urma cercetărilor efectuate de către lucrătorii de poliție la locul săvârșirii faptei, au fost constatate la ușa principală de intrare în biserică, trei urme de forţare respectiv, în partea de sus, în partea mediană și în partea de jos. A doua biserică vizată a fost cea din Mangalia, inculpatul reușind, prin escaladarea gardului, să pătrundă în incinta lăcașului de cult, cu intenția de a sustrage bunuri. În timp ce se afla în curte, a deconectat siguranțele de la panoul electric al bisericii, pentru a nu se declanșa sistemul de alarmă. Cu toate acestea, în momentul în care a deconectat siguranțele de la panoul electric, s-a declanșat alarma, fapt pentru care, la fața locului, s-au deplasat cei care care asigurau paza bisericii. În curtea bisericii, după un copac, a fost găsit de către agenții de securitate fiind reținut până la sosirea lucrătorilor de poliție. Acesta a recunoscut ulterior, faptul că a scos din funcțiune siguranțele de la panoul electric pentru a putea astfel să pătrundă în biserică și să sustragă bani din cutia milei sau alte bunuri. Ultima biserică a fost cea din Topraisat de unde inculpatul a reușit să sustragă 100 de lei din cutia milei. Inculpatul a recunoscut săvârșirea celor trei fapte.

Sub aspectul laturii subiective, se constată atât lipsa consimţământului persoanelor vătămate, care nu au avut cunoştinţă despre conduita inculpatului, cât şi scopul însuşirii pe nedrept, intenţia inculpatului de a săvârşi faptele pentru care a fost cercetat în prezenta cauză rezultând din modul şi împrejurările în care au fost comise, astfel cum au fost reţinute pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, dar şi din declaraţia dată de acesta pe parcursul procesului penal. Infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului prezintă însă şi un grad ridicat de pericol social concret atât datorită împrejurărilor în care au fost comise activităţile ce caracterizează elementul material al laturii obiective al acestor infracţiuni, respectiv pe timp de noapte, din lăcaşuri de cult, cât şi prin raportare la persoana inculpatului care nu are o locuinţă statornică (imobilul ce reprezintă domiciliul său legal fiind vândut de mama sa în urmă cu circa doi ani potrivit susţinerilor inculpatului) ori un loc de muncă stabil şi, prin urmare, nici mijloace materiale pentru a se întreţine. Pentru aceste considerente instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebue pus la munca, sapat gropi in cimitir si curatenie la morminte !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212