REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Barna: Ceea ce i s-a reproşat lui Vlad Voiculescu a fost o neperformanţă în zona de comunicare

Barna: Ceea ce i s-a reproşat lui Vlad Voiculescu a fost o neperformanţă în zona de comunicare

Replica API 22 aprilie 2021 | 00:00 1162

Copreşedintele Alianţei USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, susţine că fostul ministrul al Sănătăţii a fost demis din funcţie doar pentru "o neperformanţă în zona de comunicare".

Dan Barna

Barna a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la TVR1, că "Vlad Voiculescu a făcut ceea ce trebuia să facă în perioada în care a fost ministru".

"În esenţă, ceea ce i s-a reproşat a fost o neperformanţă în zona de comunicare, pentru că alte elemente concrete nu am văzut să fie prezentate în toată această perioadă. (...) Fiind în prima linie a luptei cu această pandemie, Ministerul Sănătăţii fiind un minister pe care sunt toate farurile în momentul de faţă, în toată această perioadă presiunea fost foarte mare. Evident că unele aspecte de comunicare nu au fost poate cele mai fericite, dar, dincolo de asta, poziţia noastră - şi cu asta nu o să merg mai departe - a fost că Vlad Voiculescu a făcut ceea ce trebuia să facă în perioada în care a fost ministru", a afirmat Barna, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, situaţia de criză creată după demiterea lui Voiculescu a fost generată de faptul că protocolul iniţial de constituire a coaliţiei de guvernare nu a prevăzut modalitatea de remaniere a unui ministru, iar gestul premierului a fost "un exerciţiu neinspirat de manifestare a rolurilor în cadrul unei coaliţii".

"Situaţia în care s-a ajuns a arătat tocmai că nu am avut lucrul acesta clarificat. În ultimele două zile exact asta am făcut: am stabilit un mecanism prin care o situaţie cum s-a întâmplat, cea cu Vlad Voiculescu, să nu mai fie posibilă. (...) Eu spun că felul în care ideea unei demiteri a fost înţeleasă şi este înţeleasă de USR PLUS şi de PNL, şi de premier, s-a dovedit fundamental diferită şi exact pentru asta a trebuit să stăm două zile să clarificăm că în opinia noastră - şi a devenit foarte clar acum - demiterea unui ministru trebuie făcută prin dialog cu partidul care l-a promovat în poziţia respectivă, prin discutarea unor elemente foarte clare de evaluare şi a unor criterii obiective în baza cărora i se reproşează unui ministru lipsa de performanţă, faţă de varianta în care s-au întâmplat lucrurile, cu o demitere unilaterală şi necomunicată", a adăugat Dan Barna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari "constantin"! Foarte bun comentariul tau: direct si la obiect! Da!
1
0
domnule Gheorghe este prim ministrul nu primul .. lipsa de comunicare este evidenta la VV cand nu stii sa deschizi gura si te plangi ca nu poti face nimic atunci taci si pleci nu ti chemi iubita sa scrie pe facebook tara de idioti imi pare rau ca am votat usr
2
1
Nu poti sa acuzi vreun ministru de lipsa comunicarii. Primul ministru avea datoria sa tina sedinte zilnice de doua ori pe zi cu tot guvernul, sa stabileasca dupa amiaza planul pentru ziua urmatoare si sa se discute ce s-a facut in ziua care s-a terminat. Dimineata sa intrebe la sedinta daca vreunul din ministri are probleme in realizarea a ceea ce s-a stabilit in sedinta din dupa amiaza precedenta.
0
3
ce vi se paote reprosa voua USRistilor este ca sunteti habarnisti si incompetenti. Doar tupeul infint este de voi
5
0
nu ii lua apararea este un infumurat nu sa pricepe la nimic parca era o vedeta prin minister.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212