REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Bătaie de joc: două străzi din Constanța, în beznă de două săptămâni

Bătaie de joc: două străzi din Constanța, în beznă de două săptămâni

Replica API 8 ianuarie 2019 | 00:00 301

Iluminatul public se face cu lanterna!

Iluminatul public se face cu lanterna!

De mai bine de două săptămâni, două străzi dintr-un cartier din Constanța nu au iluminat public! Motivul? "O defecțiune destul de mare și se lucrează pentru remediere" - din câte se comentează, dar nimic concret! Constănțenii sunt revoltați și spun că le este frică să mai iasă seara din casă. Este vorba despre străzile Brizei și Arcașului din cartierul Poarta 6.

Constănțenii din cartierul Poarta 6 stau în beznă de… două săptămâni. Mai multe persoane s-au plâns de faptul că au depus sesizări peste sesizări la primări însă, nu au primit răspuns. Cele mai multe solicitări, spun oamenii, nici măcar nu au fost citite de către reprezentanții administrației locale.

”Am făcut sesizări, și la telefon și online. Nici un răspuns. Nu este posibil așa ceva”, s-a plâns Florentina O. Aceasta a mai ținut să precizeze faptul că este nevoită să fie condusă zilnic la stație, dimineața, la ora 5.00, de teama hoților. ”Plec dimineața la serviciu foarte devreme. La ora 5.00. Trebuie să meargă soțul cu mine până la stație, pentru că este întuneric și îmi este frică. Am noroc că ajung acasă până la lăsarea întunericului. Seara, cu copiii nu pot ieși afară, pentru că nu se vede nimic, iar mai devreme nu pot ieși pentru că sunt la serviciu. Nu se poate așa ceva! De Revelion, n-ați vrea să știți cum a fost la miezul nopții. Beznă totală, noroc cu focul de artificii că am avut și noi puțină lumină”, s-a mai plâns constănțenca. Un alt locuitor din cartierul Poarta 6 spune că problema iluminatului public avantajează destul de bine hoții de mașini. ”Și-așa, se dădeau spargeri frecvent, acum, de când nu mai este iluminat, hoția este la ordinea zilei. Nu mai știm cum să ne păzim mașinile. Ori le parcăm câteva străzi mai încolo, cele care sunt iluminate”, s-a plâns Ion T. Alți constănțeni care locuiesc în zonă s-au resemnat și spun că lantern este sfântă. ”Nu este prima dată când se întâmplă, însă niciodată nu a durat așa de mult. Să rămânem fără iluminat stradal nu este o noutate. Dar eu am lanterna pregătită pentru astfel de situații”, a declarat Mitică D. Reprezentanții Primăriei Constanța cunosc situația și spun că este cauzată de o defecțiune destul de mare, produsă de uns curtcircuit, dar se lucrează, în acest moment, pentru remedierea ei. ”S-a produs un scurtciruit pe undeva. Sperăm să remediem situația cât mai repede. Nu știu cât va dura”, a declarat Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine raspunde de incompetenta asta, ca avem numai sefi si sefuleti de birou,dar atat.
3
0
Luxten asigura mentenanta stalpilor si a corpurilor de iluminat.Energia este asigurata de Enel iar reteaua este jumate enel jumate primaria.Asa ca nu te mai caca pe tine daca habar nu ai.Stii una si buna: Luxten !
1
0
Voi vreti statii de incarcare a masinilor electrice?Sunteti in evul mediu dar aveti pretentii de pauni!Paunul paserea cu penele cele mai colorate dar care sta in cea mai mare mizerie!Asta e diagnosticul Constantei,oras bolnav de sindromul PAUNULUI
1
0
Votati Fagadau singurul primar care nu face nimic pentru drumuri sunt jalnice si pline de gropi de iti rupi masina in 10 bucati. Drumuri de cosmar avem. Pline de canalizari si gropi denivelari etc
3
1
Iluminatul e asigurat de luxten nu de en el.
4
2
de 2 saptamani? pe aleea Hortensiei e bezna de jumatate de an...a facut asociatia de proprietari adresa la primarie, sufletul, au sunat la Enel si au dat numarul de inregistrare al stalpilor morti, la fel. ce primarie, ce enel, ce constanta??!!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272