REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BAZA MILITARĂ de la KOGĂLNICEANU, JEFUITĂ de un GRUP INFRACȚIONAL

BAZA MILITARĂ de la KOGĂLNICEANU, JEFUITĂ de un GRUP INFRACȚIONAL

Replica API 24 noiembrie 2021 | 13:54 7257

O acțiune de amploare a DIICOT a avut loc miercuri, 24 noiembrie, la nivelul întregii țări. La Constanța, pe lângă gruparea infracțională specializată în trafic de minori și proxenetism, a fost destructurată și una care se ocupa cu furturi din Baza Militară Mihail Kogălniceanu. Se pare că indivizii au sustras, sistematic, motorină, începând cu anul 2017, prejudiciul fiind incredibil.

foto: ziarulnational.ro

În cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au fost efectuate, miercuri, 24 noiembrie, 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii au pus în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor.

Două grupări la Constanța

La Constanța a fost destructurată o grupare infracțională specializată în trafic de minori și proxenetism, dar și una specializată în furturi calificate.

Detalii aici: DESCINDERI DIICOT la suspecți de PROXENETISM și TRAFIC de MINORI

Astfel, mai mulți indivizi au sustras, sistematic, începând din 2017, motorină din Baza Militată Mihail Kogălniceanu, prejudiciul fiind undeva la 2 milioane de euro.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au platit centuristele cu sticle de motorina.
3
0
Bine ca nu au furat avioane ,elicoptere.Iar ne facem de kk.
4
0
Sa il cerceteze pe Grigore sigur stie ceva individul asta, marele gestionar peste masinile americanilor
6
1
astia ne apara pe noi hahahahahaa
11
2
ciordit taranii din cta si kogalniceanu...duba de la puerta blanca face 15 min de la aeroport
5
5
Au dormit in bocancii nato
13
0
Iti dai seama ca de acolo nu intra orice terchea-berchea si fura motorina ca si cum ar fura marfa de 100 de lei dintr-un supermarket.
17
0
avioanele nu merge cu motorina.deci nema problema daca vin rusii.Oricum gasesc depozitele goale
11
0
motorina se fura si de la santierul naval constanta
19
3
Dati nume, nu asa de sanchi
20
1
bai esti nebun ne-am facut iara de cacao
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468