REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
29.4° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

„Lumea ar trebui să voteze Cătălin Grasa pentru că nu am făcut politică, am făcut politică sanitară“. Video

„Lumea ar trebui să voteze Cătălin Grasa pentru că nu am făcut politică, am făcut politică sanitară“. Video

Mirela PASCAL 24 mai 2024 | 00:00 7136

Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța, s-a aflat joi, 23 mai, în studioul Replica, unde a vorbit despre prioritățile sale, una dintre acestea fiind îmbunătățirea actului medical în județul Constanța. De asemenea, Grasa a vorbit și despre contracandidați, dar și despre șansele sale la alegerile din 9 iunie.

„Lumea ar trebui sa voteze Catalin Grasa pentru ca nu am facut politica, am facut politica sanitara“. Video

În debutul interviului, Cătălin Grasa a vorbit despre contracandidații săi, care nu au ezitat să-i arunce săgeți subtile în campanie. Și nu doar contracandidații, ci și liderul AUR, George Simion, care spune că PSD face blat cu PNL, pentru ca social democrații să câștige, ulterior, „dividende“. Candidatul PSD, însă, nu a dorit să le răspundă în aceeași manieră. „Alegerile din 2020 au fost cele mai scăzute ca procente, după acel val de ură. Toată lumea a făcut o coaliție împotriva PSD. Dar din păcate, PNL a făcut o alianță la guvernare cu PSD, la europarlamentare mergem împreună, dar la locale separat. Nu vreau să comentez în niciun fel declarațiile lui George Simion. Este părerea dânsului, să o păstreze”, a spus Grasa. Cât despre Mohammad Murad, care spune că e pus într-un loc unde nu a fost niciodată, Grasa a precizat: „Trebuie să facem vreo școală înainte să candidăm la președinția Consiliului Județean? Uitați-vă la cei care au fost înainte și să vedem dacă au avut vreo pregătire în acest sens. Eu am făcut chiar și școală la un moment dat pe partea de management sanitar. Am reușit și am performat pe această zonă, așa că cred că pot să conduc și să gestionez un județ. Gândiți-vă că Spitalul Județean are în jur de 3.000 de angajați, iar noi lucrăm cu viața omului și situații mai critice ca viața omului nu cred că există“. Subtil, i-a dat o replică și lui Mihai Lupu. Medicul consideră că nu a performat nici politic și nici profesional. „Cred că trebuie să ne uităm întâi în oglindă. Să vedem fiecare ce știe să facă și după aceea să critice și să facă evaluări. Din păcate, pe final, această ruptură cu PNL a făcut ca Guvernul să nu mai fie alături de Consiliul Județean și atunci este o pierdere pentru toată lumea. Nu știu care sunt motivele pentru care Mihai Lupu nu mai este candidatul liberalilor, dar ne-a trimis într-un con de umbră. Dacă Guvernul ar fi fost lângă Consiliul Județean probabil că ar fi adus proiecte și ar fi fost mai bine. Au fost primari care mi-au zis că ajungeau greu la Mihai Lupu. Vorbesc în special de primari din zona PSD. Nu înțeleg de ce nu poți să ai o discuție și să încerci să ajuți pentru că e vorba de problemele județului, până la urmă“.

Cred că lupta va fi între mine, candidatul PNL, Florin Mitroi, și actualul președinte al Consiliului Județean, Mihai Lupu

Întrebat care crede că sunt șansele sale la alegerile din 9 iunie, Grasa a declarat: „Cred că lupta va fi între mine, candidatul PNL, Florin Mitroi, și actualul președinte al Consiliului Județean, Mihai Lupu, pentru că noi avem și partide puternice în spate. Poziția lui Mihai Lupu, ca președinte, este o poziție cheie pentru că este președintele în funcție. Domnul Mitroi este un primar cu multe mandate, dar vine dintr-o zonă care nu e urbană. Nu e același lucru să vii de pe zona rurală la Consiliul Județean. Are cunoștință, a dovedit-o în timp pentru că Valu lui Traian s-a dezvoltat și are și un partid în spate”, a precizat Grasa. „Lumea ar trebui să voteze Cătălin Grasa pentru că ies din matca obișnuită a politicului și nu am făcut politică, am făcut politici sanitare. Nu voi spune că voi face, voi drege. Voi spune ce am făcut”, a subliniat candidatul PSD.

Video 1:

În zona de sud a județului, cele mai mari probleme

În continuare, Cătălin Grasa a vorbit și despre proiectele și necesitățile locuitorilor din județul Constanța. Prioritar pentru candidatul PSD este sistemul sanitar. „În zona de sud sunt cele mai multe probleme din punctul de vedere al sănătății, în special zona Băneasa, Ostrov, unde avem doar un punct de primiri urgențe. Această zonă e defavorizată pentru că nu au acces, nu au ambulatorii, nu au centru de permanență. Zona este și izolată geografic. Spitalul din Medigidia știu că preia toată zona de urgență de acolo, iar urgențele grave ajung la Constanța. Stăteam de vorbă cu actualul primar care are toate șansele să rămână la Băneasa și spunea că are o clădire alături, unde a fost cândva un mic spital, iar când funcționa nu avea nevoie ca lumea să ajungă la Medgidia. Ar vrea ca să facă acolo niște cabinete. Am reușit, spre exemplu, la Năvodari, unde nu au avut o structură de tip ambulatoriu. Am reușit în 2020 să inaugurăm acest ambulatoriu”, a spus Grasa.

122 de km de drumuri de pământ în județul Constanța

Însă și infrastructura județului este un punct sensibil pe care Cătălin Grasa îl  are în vedere. „Sunt 122 de km de drumuri de pământ în județul Constanța, 56 km drumuri pietruite, deci ar trebui să facem ceva și pentru oamenii din zonele rurale. Trebuie făcută o evaluare și să vedem de ce sunt în continuare sate unde se ajunge pe drum de pământ. Eu am demonstrat că se poate în zona de sănătate și vreau să ridic actul medical și să îi cresc performanțele în tot județul”, a  subliniat candidatul PSD. Cătălin Grasa a mai precizat că, „dacă voi fi președintele Consiliului Județean, voi face o evaluare a tuturor domeniilor din subordinea Consiliului Județean, a nivelul teritoriilor în UAT-uri, care sunt necesitățile primarilor, cu ce putem să îi ajutăm pe termen scurt, mediu și cu proiecte la distanță pentru că rolul președintelui Consiliului Județean este de a face această interfață între Guvern, Prefectură și UAT-uri. Să vedem cum putem să aducem bani europeni pentru că din păcate absorbția este scăzută în continuare. Există un aparat tehnic la nivelul Consiliului Județean care poate să dea suport pentru consultanță primarilor și atunci trebuie utilizat la maxim și să ne urcăm în mașină și să mergem la București. De aceea fac și acest pas, pentru că stau și mă gândesc de ce nu putem să facem și noi un spital nou? Constănțenii cred că au nevoie de un spital nou.

Video 2:

Video integral îl puteți urmări în materialul de mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112