rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se îngroaşă gluma!

Beach barul din Faleză Nord, demolat de procurori, avea trasă canalizare pe BLAT

Au apus vremurile în care operatorii de plajă îşi umflau conturile fără să respecte legea în vigoare. Îşi ridicau ditamai construcţiile pe plajă fără autorizaţii, iarautorităţile închideau ochii. Ei bine, cei care au crezut că pot fenta la nesfârşit legea s-au ales cu buza umflată, pentru că procurorii le-au strica afacerilor şi le-au făcut cadou şi dosare penale. Şi vineri, 22 mai, a fost mișcare de forțe pe plajă! Procurorii, polițiștii, dar și jandarmii au descins, din nou, pe un sector de plajă de lângă Dacica pentru a pune la pământ la un beach bar. Nu surprinşi au fost atunci când au constatat că operatorul de plajă îşi făcuse, pe blat, şi canalizare, ceea ce este infracţiune la Legea Apelor.

Specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) se află în plin proces de demolare a construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă din zona Faleză Nord de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Echipe mixte constituite din inspectorii A.B.A.D.L., polițiști locali, lucrătorii de la Enel, RAJA, însoțiți de jandarmi și sub coordonarea procurorilor au început dezafectarea construcțiilor de tip beach-bar de pe plajele aflate în municipiul Constanța. Potrivit unor surse, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a mai deschis un dosar penal, vizate fiind două societăți printre care și Amelsun SRL.

Mobilizare de forţe pe plajă

”Jandarmeria, Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții sunt prezenți la acțiune. Pentru că nu au dus la îndeplinire măsurile date de inspectorii A.B.A.D.L. am început în regim de urgență dezafectarea acestor construcții ilegale, iar toate materialele rezultate în urma dezafectării construcțiilor vor fi considerate deşeuri și vor fi tratate ca atare, acestea fiind transportate la depozitele autorizate de deşeuri. Toate cheltuielile generate de dezafectare vor fi suportate de către operatori. S-a primit ordin de dezafectare ca până la ora 11.00 construcțiile să fie date jos. I-am notificat pe toți, cei de pe plajă. Singurul care nu s-a conformat este Amelsun SRL”, a declarat șeful ABADL, Bogdan Bola.

De menționat mai este și faptul că după demolare autoritățile au descoperit că proprietarul beach barului avea și o canalizare făcută pe blat. Trebuie subliniat că după această descoperire proprietarii s-au ales cu dosar penal, infracțiunea fiind încadrată pe legea apelor,

Amelsun SRL, în Registrul Comerțului

Nida Cernăianu, proprietara beach barului din iunie 2018 are punctul de lucru pe sectorul de plajă Constanța 1, subsector 3k. Conform datelor oficiale, în anul 2018, firma Amelsun SRL a avut un singur angajat iar profitul înregistrat a fost de 0 lei iar pierderea a fost de 71480 lei net. Sediul social al firmei este sat Ciocârlia de Sus, pe strada 22 Decembrie, numărul 8, lot 63, județul Constanța.

Opt operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă construcții din lemn

Precizăm că în urma unui control efectuat în teren, în urmă cu două zile, de o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral s-a constatat că alți 8 operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă închiriate în zona Faleza Nord între una și patru construcții din lemn cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 290 de mp pentru care nu dețineau autorizație de construire.

În urma celor constatate celor opt li s-a solicitat, ca în termen de 72 de ore de la data înmânării notificărilor să dezafecteze construcțiile ilegale amplasate pe sectoarele de plajă și să aducă plaja la starea inițială. Aceștia au fost avertizați că pe porțiunile de plajă închiriate se vor amplasa doar dotările prevăzute de legislația în vigoare, respectiv Ordinul MDRT 1204/2010 și cu respectarea prevederilor O.U.G. 19/2006. Primii patru operatorii de plajă au fost notificați să demonteze construcțiile ilegale de pe plajă în urmă cu o săptămână.

Citește și:

EXCLUSIV! Procurorii și jandarmii au DESCINS, din nou, pe plaja din Faleză Nord. VIDEO

Marea DEMOLARE continuă! Alte beach baruri de pe plajă au fost puse la pământ. VIDEO

Primii clienți ai beach barurilor din Faleză Nord au fost procurorii!

Diana BERECHET

sâmbătă, 23 mai 20205480
Comentarii

01HUOOO!(28 mai 12:22)
HUOOO! JOS CU ECONOMICA! AB OBOSIT DE CAND VA TOT ATENTIONEZ DOMNULE BOLA! ESTE OMNIPREZENTA IN BIROUL DVS CU TEXTE GEN EU FAC, EU DREG, EU REZOLV. REZOLVA PE NAIBA, ALEARGA PROSTIMEA PE CARE O TERORIZEAZA SI APOI ISI ASUMA! A FOST LINISTE CAT A LIPSIT, CUM A APARUT CUM AU INCEPUT INTRIGILE, MINCIUNILE, RAUTATILE. NU VEDETI CA NU O MAI PUTEM SUPORTA!!! SA MUNCEASCA LA CAT BANET CASTIGA. NOI DACA INDRAZNIM SA RIDICAM VOCEA ASTA NE SPUNE, MUNCITI PE BANI BUNI. CARE BANI BUNI? VA UITATI IN STATE SA VEDETI DISCREPANTELE? DA, NOI VORBIM DIN BARFE, DAR ORICE BARFA ARE O BAZA.
00Bai XYZ(23 mai 22:52)
Bai ratatule, chiria ajunge pana la 24000 de euro si da, exista bransament pt canalizare, retardatule !
10NU A APUS NIMIC(23 mai 22:41)
PNL da in cap celor din PSD, e simplu, daca ala demolat era fan PNL nu mai era demolat dar omul si a facut afacerea pe vremea lui PSD
01XYZ(23 mai 21:51)
Niciun beach bar pe loturile dintre Reyna si Zoom nu are autorizatie, in caietul de sarcini era scris clar ca nu ai voie sa construiesti nimic. Nu au canalizare legata pentru ca e aproape imposibil de tras, diferentele de nivel sunt mari fata de sistemul de canalizare al blocurilor din Faleza Nord, trebuie pompe, bazin. Isi pot face fose, dar e complicat si cu alea ca costa mult golirea lor. Cine si-a asumat inchirierea plajei, a acceptat ca plateste in jur de 70.000 lei pe an pentru plaja pentru un an, astia sunt banii de pe sezlonguri intr-o saptamana-doua.
02Cetatean(23 mai 20:12)
Mai bine il intrebati direct pe abrudan care ce au mai facut ilegal pe plaja ca el a consiliat pe toata lume decit sa cautati acul in carul cu fin sau mai bine spus pe plaja. Abrudan este si cheia si solutia la orice tine de apele romane
02un taran(23 mai 19:51)
La Cumpana tot molozul si gunoiul provenit de la demolarile facute cu utilajele unor smecheri cu pile la primarie, este aruncat pur si simplu pe camp. Politia din Cumpana nu face nimic, logic, iar Garda de Mediu doarme. Toata zona din jurul Cumpenei este o mare groapa de gunoi. Madam' primar doarme cu parul pe bigudiuri si lozul vine.
15Papa(23 mai 17:11)
Pe cand il luati la puricat pe Iancu Papazicu, alt make, fura de rupe si da spaga la greu.
24Bobu(23 mai 16:51)
...cel mai prost an pentru cimpanzei...nu si pentru babuini...
05Gyony(23 mai 14:51)
Profit zero, datorii, un angajat oficial, dar nu dadea faliment. Hotie generalizata.
27Aloooo(23 mai 14:45)
Jmekerie makidoneasca.
02pe lume traiti?(23 mai 14:19)
Pai daca mituitorul care se autodenunta face puscarie , ce rost amia re sa se autodenunte? Doar pentru iluzia unei pedespe mai mici?
03Escu pt 12.29(23 mai 13:40)
Daca este adevarat ca ai dat bani "inainte ca la curve"vino cu chitantele de la ABDL la caserie si primesti bani inapoi,altfel nu cred ca vrei sa spui ca ai dat spaga si acum te autodenunti, pentru ca si mituitorul face puscarie nu doar cel care a primit mita pentru ca sa incalce legea.
14Zoom(23 mai 13:37)
Dar cand va duceti si la zoom zoom zoozerie?
06Sa va imprumutati(23 mai 13:04)
Anu asta o sugeti patronilor, coronavirus
04Mafie(23 mai 13:01)
Mafie huuuuu
15Porumb(23 mai 12:59)
Vand porumb cu 5 lei, la schimb pe golf 4
18Justitiarul(23 mai 12:53)
Absolut toate beach barurile din Faleza Nord au tras canalizarea pe blat. Nu i-a controlat nimeni si nici nu vor fi controlati.
29faleza(23 mai 12:45)
cand urmeaza zoom .pun pariu ca nu se va atinge nimeni de zoom?
124Bola zis Pinochio(23 mai 12:29)
Bai ordinarilor de la ABDL nu va e rusine?....inchiriati nisip la preturi exorbitante,cereti baniiinainte ca la curve,si acuma veniti si faceti pe aia corecti...de unde vreti sa recupereze oamenii banii care vi dau voua???... Jegurilor....dati nisip da vreti bani si spagi de parca inchiriaticu tot cu utilitati....hai mars
012Papzi(23 mai 11:41)
E unu iancu papazicu care se umfla ca el este miezul de la abdl. Are plaja pe Modern si subinchiriaza alte sectoare deplaja in Mamaia. Pe ala nu-l intreaba nimeni de sanatate? Are curent si apa de la cusu.
017CUM SE FACE(23 mai 11:32)
Nu inteleg de ce aceste constructii nu au fost demolate pana acum. Se demoleaza in ajunul alegerilor ?
03Pe plus(23 mai 10:17)
D delca guru plusului, prietenii din trupa de crap a lu muflicu, asteapta ceva contracte cu Don mitica Dtru, raja e vaca buna de muls, apropos cu sapunu teai imprietenit
06Abrudan(23 mai 10:05)
Sa vezi acum nenorocire ca Abrudan trebuie sa dea spagile inapoi ......bai Abrudane , ne dai spagile inapoi sau tot asa ne inveti cum sa combatem amenzile , ai grija ca vara asta nu o sa mai mananci fara sa platesti pe la terase cu chioara aia de nevastata , fomistilor , spagagiilor
019Foarte bune controale(23 mai 09:54)
Canalizarea facuta aiurea pe plaja e periculoasa. Oare cati au asa ceva chiar daca au si unele autorizatii? Te duci, platesti si faci baie in apa in care ajung jegurile. Apoi te asezi pe sezlongurile "atent" dezinfectate dar care sunt sursa de bani ieftini si pe saltele imbibate de transpiratii. Asta e turismul la mare in ziua de azi.
3142020(23 mai 09:51)
nu este anul ciupanilor..
29Ilie(23 mai 09:29)
La Eforie se construieste incontinuu la aqua park si autorizatie??????? Niciun afis se toarne Betoane alooo dormiti toti sau?????
310Bitoi bogdan(23 mai 09:16)
Nu s au inteles la spaga cu bola
014gigi(23 mai 08:59)
cautati barurile sicirciumile venus,cap aurora,ropota mafiotul,canalizare direct in mare,sa fie marea mai gustoasa ptr turisti venus,saturn,mangalua,etc?pofta buna!
09primaria(23 mai 08:45)
A platit toate afacerile lui vitcu prin sora decana de la universitate, care ia bani nerambursabili pentru toate mizeriile de spectacol pe care la face iarna prin parcuri
223Pilat(23 mai 08:37)
Decipanizarea sa continue, fiind realmente benefica.
115ha ha ha(23 mai 08:32)
cica trasa pe blat, au fost trase cu aprobarea tacita ca doar se puteau verifica oricand apa aia scursa nu se evapora. acum ii desfiinteaza ca stiu ca nu mai au clienti si nu mai au de unde sa dea spaga de rigoare!!!
512locatar PA 6(23 mai 08:20)
o sa-l cred ca este sincer in ceea ce face pe beizadeaua bola si ca nu este o reglare de conturi , sau pregatirea terenului pentru alt premiant , atunci cand si prietenii lui de la zoom vor intra in legalitate... sau dreptul dat lui limba scoasa bola si lui freza de ginere mort fatalau a fost mai consistent decat ce-au oferit alti operatori de plaje...!?!
547Barmanul(23 mai 07:29)
Nu cereti ca machidonii sa intre in legalitate!Astia sund din nastere hoti si idioti.
028Ai zau(23 mai 01:13)
Ba ce tot faceti o pe prostii!!Toate le au in acelasi mod.
mai mult...Replica
29 mai 00:29ReplicaEXCLUSIV! Șeful pazei de la Flora și un agent de la Penitenciarul Poarta Albă au fost REȚINUȚI pentru 24 de ore!

Un agent din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, fiind vorba, potrivit informațiilor noastre, despre Florin Croitoru,...369

29 mai 00:29ReplicaDe râsul lumii: Avocata Drăniceanu a încasat, ilegal, subvenție pentru căldură!106
29 mai 00:28ReplicaPiața Chiliei, între vile somptuoase și izmene agățate pe sârmă153
29 mai 00:26ReplicaFirma unui fost polițist din Vaslui a prins gustul banilor la Constanța

Locațiile și obiectivele RAJDP Constanța continuă să fie păzite de firma din Vaslui, cu un singur angajat,...103

29 mai 00:26ReplicaŢinte vechi şi noi ale politicienilor din Constanţa pentru atragerea voturilor99
29 mai 00:29ReplicaPSD se bate cu PNL pentru culoarea Spitalului Regional Militar70
29 mai 00:29ReplicaTuriștii vor putea face plajă doar pe șezlonguri!

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat care sunt condițiile pentru deschiderea plajelor, după data de 1 iunie....423

29 mai 00:00ReplicaȘofer de Mercedes cu numere de ‘Texas’: fără permis și cu PIETON sub ROȚI61
29 mai 00:27ReplicaCentrul Vechi din Constanţa arată mai rău ca-n `Evul Mediu`68
29 mai 00:08ReplicaAsta-i culmea! Stăpâna unui cățel a cerut ordin de protecție pe numele vecinului care îi bătea animalul suspect de Coronavirus

Mare e grădina Domnului, poarta e deschisă... şi mulţi sar gardul. Un biet patruped a fost motivul unui scandal...76

29 mai 00:00ReplicaBazinul de înot de la George Călinescu a secat de promisiuni55
29 mai 00:00ReplicaVeste bună pentru pariori: Se redeschid păcănelele!137
Vremea
13.3°13.3° - 14.1° joi, 28 mai 2020
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 4.45 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 mai 00:00SportMinistrul italian al Sporturilor: Serie A se poate relua la 20 iunie

Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a anunţat, joi, că Serie A se poate relua la 20 iunie şi că...25

29 mai 00:00SportNoi probleme pentru Farul Constanța! Firma care a asigurat paza echipei cere falimentul clubului

După ce echipa constănțenilor nu s-a regăsit printre primele șase formații din Liga 2 și, potrivit noului format...45

29 mai 00:00SportFederaţia Europeană de Handbal a acordat un loc în plus României în Cupa EHF la masculin

Federaţia Europeană de Handbal a decis să acorde un loc în plus României în sezonul viitor al Cupei EHF la...37

29 mai 00:00SportCele mai bogate cluburi de fotbal din Europa

Liverpool a depășit-o pe Manchester City în topul celor mai bogate cluburi din Europa, valoarea cormoranilor...46

Local
29 mai 22:39LocalSe va construi un nou cămin studențesc la Constanța!

Miercuri, 28 mai, în prezenţa ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ștefan, s-a...660

29 mai 00:10LocalPERCHEZIȚII la Penitenciarul Poarta Albă!

Acțiune de amploare în județul Constanța! Miercuri, 28 mai, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la...2806

29 mai 22:40LocalCasieriile RAEDPP, închise pentru 1 şi 8 iunie

264

29 mai 00:11LocalDe la începutul pandemiei 430.000 de români au rămas fără un loc de muncă

Un număr de 429.585 de contracte de muncă au fost înregistrate ca încetate de la declararea stării de urgenţă,...173

29 mai 22:42LocalOrban: Plajele vor fi deschise, dar vor trebui respectate anumite reguli

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că plajele vor fi deschise, dar că vor trebui respectate anumite reguli, iar...441

29 mai 22:38LocalSCANDAL la Eforie: Primarul Robert Şerban, acuzat că nu a alocat nici un ban pentru rețeaua de alimentare cu gaze naturale

Consilierii locali, din partea PSD, din oraşul Eforie il acuză pe primarul Robert Ştefan de gestionare defectuoasă a...1101

29 mai 22:28LocalIndivid REȚINUT după ce a furat dintr-o biserică din Năvodari

Nu mai au limite! Au atentat la bunurile sfinte! Urmare a săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiști...428

29 mai 22:28LocalTrei tineri din Constanța, SĂLTAȚI de polițiști și introduși în penitenciar

Trei tineri de 27 ani din județul Constanța își vor petrecere o perioadă destul de lungă îns patele gratiilor,...834

29 mai 22:27LocalProgramul casieriilor RAJA pentru 1 iunie

264

Politică
29 mai 00:00PoliticăIohannis: Examenele naţionale - desfăşurate fizic, cum au fost planificate

Examenele naţionale vor avea loc fizic aşa cum au fost planificate şi anunţate de câteva săptămâni, începând...40

29 mai 00:00PoliticăRomaşcanu: PSD va depune alte două moţiuni simple - pe Muncă şi pe Dezvoltare

PSD va depune în Parlament alte două moţiuni simple - împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, şi a celui...42

29 mai 00:00PoliticăOlguţa Vasilescu: PSD depune moţiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin OUG

40

Interviuri
16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

România a intrat într-o nouă etapă din data de 15 mai. Starea de alertă a fost instituită oficial de către...3509

16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată

România a ieșit oficial din starea de urgență, intrând, de azi, în starea de alertă. Astfel, despre începutul...3082

13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

5150

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...7200

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3216

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

3963

Monden
29 mai 00:00MondenCelebrităţile care au dezamăgit la capitolul performanţe sexuale

La o primă aruncătură de pleoapă, îţi dau impresia că au făcut un pact cu seducţia, dar amele pe care le...47

29 mai 00:00MondenKate Middleton poate fi nemiloasă şi crudă, visând la momentul în care va fi regină!

Şi aşa şi este, căci apariţiile ei oficiale sunt fără cusur. Cei care cunosc şi culisele palatului regal susţin...37

29 mai 00:00MondenMarion Cotillard, vedeta din Contagion, și soțul său, au fost INFECTAȚI cu coronavirus

32

29 mai 00:00MondenPrinţul William a mărturisit că problemele cu vederea l-au ajutat să învingă anxietatea la evenimentele publice

Prinţul William, nepotul reginei Elisabeta a II-a, a mărturisit că problemele cu vederea la distanţă l-au ajutat...36

29 mai 00:00MondenDolly Parton a compus o piesă despre criza provocată de noul coronavirus

Cântăreaţa americană Dolly Parton a compus o nouă melodie, în care abordează subiectul crizei provocate de noul...36

29 mai 00:00MondenGloburile de Aur nu vor include nominalizări pentru actorii ale căror feţe sunt acoperite de măşti

33

Mapamond
29 mai 00:00MapamondPakistan: A fost găsită şi a doua cutie neagră a avionului prăbuşit vineri la Karachi

Echipele de căutare au găsit joi şi a doua cutie neagră a Airbus A320, aparţinând Pakistan International Airlines,...38

29 mai 00:00MapamondItalia - Primarul din Florenţa apelează la ajutoare din străinătate pentru a salva oraşul de criza post-coronavirus

Florenţa este ''în genunchi'' din cauza prăbuşirii turismului şi are nevoie de ajutor din partea donatorilor...38

29 mai 00:00MapamondCoronavirus: Brazilia a depăşit pragul de 25.000 de morţi

38

29 mai 00:00MapamondCoronavirus: 86 de milioane de copii în plus, ameninţaţi de sărăcie din cauza pandemiei de COVID-19

Consecinţele economice ale pandemiei de COVID-19 ar putea expune riscului sărăciei până la 86 de milioane de copii...41

29 mai 00:00MapamondCoronavirus: Peste 100.000 de morţi în SUA

Statele Unite au depăşit miercuri pragul de 100.000 de morţi înregistrate din cauza noului coronavirus, un bilanţ...41

29 mai 00:00MapamondÎn plină pandemie, OMS lansează o fundaţie proprie pentru a atrage fonduri private

41

Sănătate
29 mai 00:00SănătateDe ce să bei un smoothie verde pe zi

Simți nevoia unui meniu mai ușor, pentru a facilita procesul fiziologic natural de detoxifiere sau pentru a slabi 2-3...39

29 mai 00:00SănătateTiroidita autoimună – ce este, de ce apare și cum se tratează

Dacă sistemul imunitar al organismului produce fără motiv anticorpi care atacă țesuturile glandei tiroide,...36

29 mai 00:00SănătatePsihologie: Cum să nu te mai compari cu alții și să-ți cunoști propria valoare

38

29 mai 00:00SănătateProblemele de vedere cresc riscul de demență la femei

Este deficitul vizual asociat cu riscul femeilor de a dezvolta demență? Rezultatele unui nou studiu arată că există...41

29 mai 00:00SănătateSocata: cum o prepari și ce beneficii are

Florile parfumate ale socului sunt sursa uneia dintre cele mai îndrăgite băuturi, socata. Puțini știu, însă, că...41

29 mai 00:00SănătatePneumonia de aspirație: cauze, simptome, tratament

36

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT