REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Beach barul din Faleză Nord, demolat de procurori, avea trasă canalizare pe BLAT

Beach barul din Faleză Nord, demolat de procurori, avea trasă canalizare pe BLAT

Replica API 23 mai 2020 | 00:00 7237

Se îngroaşă gluma!

Se îngroaşă gluma!

Au apus vremurile în care operatorii de plajă îşi umflau conturile fără să respecte legea în vigoare. Îşi ridicau ditamai construcţiile pe plajă fără autorizaţii, iarautorităţile închideau ochii. Ei bine, cei care au crezut că pot fenta la nesfârşit legea s-au ales cu buza umflată, pentru că procurorii le-au strica afacerilor şi le-au făcut cadou şi dosare penale. Şi vineri, 22 mai, a fost mișcare de forțe pe plajă! Procurorii, polițiștii, dar și jandarmii au descins, din nou, pe un sector de plajă de lângă Dacica pentru a pune la pământ la un beach bar. Nu surprinşi au fost atunci când au constatat că operatorul de plajă îşi făcuse, pe blat, şi canalizare, ceea ce este infracţiune la Legea Apelor.

Specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) se află în plin proces de demolare a construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă din zona Faleză Nord de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Echipe mixte constituite din inspectorii A.B.A.D.L., polițiști locali, lucrătorii de la Enel, RAJA, însoțiți de jandarmi și sub coordonarea procurorilor au început dezafectarea construcțiilor de tip beach-bar de pe plajele aflate în municipiul Constanța. Potrivit unor surse, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a mai deschis un dosar penal, vizate fiind două societăți printre care și Amelsun SRL.

Mobilizare de forţe pe plajă

”Jandarmeria, Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții sunt prezenți la acțiune. Pentru că nu au dus la îndeplinire măsurile date de inspectorii A.B.A.D.L. am început în regim de urgență dezafectarea acestor construcții ilegale, iar toate materialele rezultate în urma dezafectării construcțiilor vor fi considerate deşeuri și vor fi tratate ca atare, acestea fiind transportate la depozitele autorizate de deşeuri. Toate cheltuielile generate de dezafectare vor fi suportate de către operatori. S-a primit ordin de dezafectare ca până la ora 11.00 construcțiile să fie date jos. I-am notificat pe toți, cei de pe plajă. Singurul care nu s-a conformat este Amelsun SRL”, a declarat șeful ABADL, Bogdan Bola.

De menționat mai este și faptul că după demolare autoritățile au descoperit că proprietarul beach barului avea și o canalizare făcută pe blat. Trebuie subliniat că după această descoperire proprietarii s-au ales cu dosar penal, infracțiunea fiind încadrată pe legea apelor,

Amelsun SRL, în Registrul Comerțului

Nida Cernăianu, proprietara beach barului din iunie 2018 are punctul de lucru pe sectorul de plajă Constanța 1, subsector 3k. Conform datelor oficiale, în anul 2018, firma Amelsun SRL a avut un singur angajat iar profitul înregistrat a fost de 0 lei iar pierderea a fost de 71480 lei net. Sediul social al firmei este sat Ciocârlia de Sus, pe strada 22 Decembrie, numărul 8, lot 63, județul Constanța.

Opt operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă construcții din lemn

Precizăm că în urma unui control efectuat în teren, în urmă cu două zile, de o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral s-a constatat că alți 8 operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă închiriate în zona Faleza Nord între una și patru construcții din lemn cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 290 de mp pentru care nu dețineau autorizație de construire.

În urma celor constatate celor opt li s-a solicitat, ca în termen de 72 de ore de la data înmânării notificărilor să dezafecteze construcțiile ilegale amplasate pe sectoarele de plajă și să aducă plaja la starea inițială. Aceștia au fost avertizați că pe porțiunile de plajă închiriate se vor amplasa doar dotările prevăzute de legislația în vigoare, respectiv Ordinul MDRT 1204/2010 și cu respectarea prevederilor O.U.G. 19/2006. Primii patru operatorii de plajă au fost notificați să demonteze construcțiile ilegale de pe plajă în urmă cu o săptămână.

Citește și:

EXCLUSIV! Procurorii și jandarmii au DESCINS, din nou, pe plaja din Faleză Nord. VIDEO

Marea DEMOLARE continuă! Alte beach baruri de pe plajă au fost puse la pământ. VIDEO

Primii clienți ai beach barurilor din Faleză Nord au fost procurorii!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HUOOO! JOS CU ECONOMICA! AB OBOSIT DE CAND VA TOT ATENTIONEZ DOMNULE BOLA! ESTE OMNIPREZENTA IN BIROUL DVS CU TEXTE GEN EU FAC, EU DREG, EU REZOLV. REZOLVA PE NAIBA, ALEARGA PROSTIMEA PE CARE O TERORIZEAZA SI APOI ISI ASUMA! A FOST LINISTE CAT A LIPSIT, CUM A APARUT CUM AU INCEPUT INTRIGILE, MINCIUNILE, RAUTATILE. NU VEDETI CA NU O MAI PUTEM SUPORTA!!! SA MUNCEASCA LA CAT BANET CASTIGA. NOI DACA INDRAZNIM SA RIDICAM VOCEA ASTA NE SPUNE, MUNCITI PE BANI BUNI. CARE BANI BUNI? VA UITATI IN STATE SA VEDETI DISCREPANTELE? DA, NOI VORBIM DIN BARFE, DAR ORICE BARFA ARE O BAZA.
1
0
Bai ratatule, chiria ajunge pana la 24000 de euro si da, exista bransament pt canalizare, retardatule !
0
0
PNL da in cap celor din PSD, e simplu, daca ala demolat era fan PNL nu mai era demolat dar omul si a facut afacerea pe vremea lui PSD
0
1
Mai bine il intrebati direct pe abrudan care ce au mai facut ilegal pe plaja ca el a consiliat pe toata lume decit sa cautati acul in carul cu fin sau mai bine spus pe plaja. Abrudan este si cheia si solutia la orice tine de apele romane
2
0
La Cumpana tot molozul si gunoiul provenit de la demolarile facute cu utilajele unor smecheri cu pile la primarie, este aruncat pur si simplu pe camp. Politia din Cumpana nu face nimic, logic, iar Garda de Mediu doarme. Toata zona din jurul Cumpenei este o mare groapa de gunoi. Madam' primar doarme cu parul pe bigudiuri si lozul vine.
3
0
...cel mai prost an pentru cimpanzei...nu si pentru babuini...
4
2
Profit zero, datorii, un angajat oficial, dar nu dadea faliment. Hotie generalizata.
6
0
Jmekerie makidoneasca.
8
2
Pai daca mituitorul care se autodenunta face puscarie , ce rost amia re sa se autodenunte? Doar pentru iluzia unei pedespe mai mici?
3
0
Daca este adevarat ca ai dat bani "inainte ca la curve"vino cu chitantele de la ABDL la caserie si primesti bani inapoi,altfel nu cred ca vrei sa spui ca ai dat spaga si acum te autodenunti, pentru ca si mituitorul face puscarie nu doar cel care a primit mita pentru ca sa incalce legea.
3
0
Dar cand va duceti si la zoom zoom zoozerie?
4
1
Anu asta o sugeti patronilor, coronavirus
6
0
Mafie huuuuu
4
0
Vand porumb cu 5 lei, la schimb pe golf 4
6
1
Absolut toate beach barurile din Faleza Nord au tras canalizarea pe blat. Nu i-a controlat nimeni si nici nu vor fi controlati.
8
1
Bai ordinarilor de la ABDL nu va e rusine?....inchiriati nisip la preturi exorbitante,cereti baniiinainte ca la curve,si acuma veniti si faceti pe aia corecti...de unde vreti sa recupereze oamenii banii care vi dau voua???... Jegurilor....dati nisip da vreti bani si spagi de parca inchiriaticu tot cu utilitati....hai mars
4
12
E unu iancu papazicu care se umfla ca el este miezul de la abdl. Are plaja pe Modern si subinchiriaza alte sectoare deplaja in Mamaia. Pe ala nu-l intreaba nimeni de sanatate? Are curent si apa de la cusu.
13
0
Nu inteleg de ce aceste constructii nu au fost demolate pana acum. Se demoleaza in ajunul alegerilor ?
17
0
D delca guru plusului, prietenii din trupa de crap a lu muflicu, asteapta ceva contracte cu Don mitica Dtru, raja e vaca buna de muls, apropos cu sapunu teai imprietenit
3
0
Sa vezi acum nenorocire ca Abrudan trebuie sa dea spagile inapoi ......bai Abrudane , ne dai spagile inapoi sau tot asa ne inveti cum sa combatem amenzile , ai grija ca vara asta nu o sa mai mananci fara sa platesti pe la terase cu chioara aia de nevastata , fomistilor , spagagiilor
6
0
Canalizarea facuta aiurea pe plaja e periculoasa. Oare cati au asa ceva chiar daca au si unele autorizatii? Te duci, platesti si faci baie in apa in care ajung jegurile. Apoi te asezi pe sezlongurile "atent" dezinfectate dar care sunt sursa de bani ieftini si pe saltele imbibate de transpiratii. Asta e turismul la mare in ziua de azi.
19
0
nu este anul ciupanilor..
14
3
La Eforie se construieste incontinuu la aqua park si autorizatie??????? Niciun afis se toarne Betoane alooo dormiti toti sau?????
9
2
Nu s au inteles la spaga cu bola
10
3
cautati barurile sicirciumile venus,cap aurora,ropota mafiotul,canalizare direct in mare,sa fie marea mai gustoasa ptr turisti venus,saturn,mangalua,etc?pofta buna!
14
0
A platit toate afacerile lui vitcu prin sora decana de la universitate, care ia bani nerambursabili pentru toate mizeriile de spectacol pe care la face iarna prin parcuri
9
0
Decipanizarea sa continue, fiind realmente benefica.
23
2
cica trasa pe blat, au fost trase cu aprobarea tacita ca doar se puteau verifica oricand apa aia scursa nu se evapora. acum ii desfiinteaza ca stiu ca nu mai au clienti si nu mai au de unde sa dea spaga de rigoare!!!
15
1
o sa-l cred ca este sincer in ceea ce face pe beizadeaua bola si ca nu este o reglare de conturi , sau pregatirea terenului pentru alt premiant , atunci cand si prietenii lui de la zoom vor intra in legalitate... sau dreptul dat lui limba scoasa bola si lui freza de ginere mort fatalau a fost mai consistent decat ce-au oferit alti operatori de plaje...!?!
12
5
Nu cereti ca machidonii sa intre in legalitate!Astia sund din nastere hoti si idioti.
47
5
Ba ce tot faceti o pe prostii!!Toate le au in acelasi mod.
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369