REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BECIU de la EDEN, FLĂMÂND după BANI! NU a vrut să RENEGOCIEZE CONTRACTUL pentru sediul SPIT

BECIU de la EDEN, FLĂMÂND după BANI! NU a vrut să RENEGOCIEZE CONTRACTUL pentru sediul SPIT

Replica API 26 iunie 2021 | 23:13 6820

Iani Beciu, de la Complex Eden, cel care deține, împreună cu soția sa, Marina Beciu, clădirea de pe bulevardul Tomis 112, unde funcționează unul dintre sediile SPIT, este înfometat după bani. Nu a vrut să renegocieze contractul cu Primăria și să accepte micșorarea chiriei, așa că administrația locală, fiind forțată de împrejurări, a acceptat condițiile impuse de Beciu, pentru prelungirea contractului.

Primăria Constanța își desfășoară activitatea în mai multe sedii, după cum urmează: Centrul de Informare Cetățeni, cu sediul în incinta City Park Mall, pe străzile: Ștefan Mihăileanu, Amzacea, Bărăganului, Cuza Vodă nr. 27, Sulmona, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, pe strada Plevnei, Ecaterina Varga, Tomis 112. Anual, municipalitatea plătește 1,7 milioane de lei pe chirii. O parte dintre clădiri sunt închiriate de la afaceriști cunoscuți din Constanța.

Contractul cu Beciu a fost prelungit, în condițiile impuse de proprietar: 27.000 euro pe lună

Pe bulevardul Tomis, nr 112, de exemplu, funcționează un sediu SPIT, pentru persoanele juridice, pe o suprafaţă închiriată de 2.000 mp. Clădirea este deținută de familia Beciu, Iani și Marina, acționari la SC Complex Eden SRL, iar contractul datează din perioada fostului primar Decebal Făgădău. Marina Beciu este fiica afaceristului Parteca, proprietarul hotelului Del Mar.

Având în vedere prețul nesimțit de mare al chiriei, și anume 27.000 de euro pe lună, dar și faptul că deține foarte puține locuri de parcare, la subsolul clădirii, Primăria Constanța a vrut să renegocieze contractul, în vederea obținerii unei chirii mai mici. Fără succes, însă. Beciu nu a cedat, refuzând să accepte un tarif mai mic. ”S-a semnat un noi contract în aceleași condiții ca cel anterior. S-a încercat negocierea chiriei, însă nu s-a reușit. Am acceptat, nu aveam soluții”, ne-a declarat viceprimarul Florin Cocargeanu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e mai mare decat in mall
6
0
Eu in locul lui Beciu le maream chiria. Primaria nu a facut tarife nesimtite la parcarile din oras??? Sau va place doar cand autoritatile va maresc taxele si impozitele?
5
4
In programele de primar in perioada unui mandat fiecare sa faca macar un sediu SPIT din chiriile ANL a RADPP si celelalte chirii!
6
0
Daca Chitac ar fi vrut cu adevarat sa platesca mai putin mai rarea din birocratii aia din primarie si nu le mai platea nici un leu altora.
28
1
Articol superb, profi!!!! De cand va dati voi cu parerea cum se administreaza o firma jurnalistilor?? Fraieri astia ca nu va tarasc prin instante. Maine poimane o sa stabiliti si pretul la paine...pe bune?? Primaria NU trebuia sa prelungeasxa contractul...dar iar pare ceva a parandarat!! In campania electorala spuneau ca o sa se renunte la toate spatiile inchiriate si ca isi vor face birouri in sedii proprii....pffff...
27
1
si cat impozit pe chirie???
11
2
toti din neam sunt infometati de bani si de avere de parca o sa a banii vilele cu coloane la scari si masinile cu ei cind se duc la loc cu verdeata.
22
7
...pentru o cladire fara parcare si fara aviz PSI, unde publicul intra pe propria raspundere!
31
7
In campanie aveati solutii. Acum nu mai aveti nici una. Nici cat avea psd. Rusine.
48
1
dar primaria lasa ceva in jos NU numai mariri, taxe, toate aberante. bravo lor ca nu au lasat nimic
21
5
27000euro impartit la 2000 mp este can 13,5 euro pe mp Luand in considerare ca este cladire noua categoria A si zona 0, e decent
19
40

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108