rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bela Tănase RIDICĂ BLOCUL din zona ABATOR cu VITEZA LUMINII, dar UITĂ să-şi plătească DĂRILE la STAT

Milionarul tulcean, BelaTănase , reprezentantul societății CambelaProd nu se lasă. În timp ce are nenumărate procese prin instanță, urmare a investiţiilor imobiliare derulate de acesta în diferite zone din Constanţa, omul își ridică liniștit blocul de 8 etaje din fața Pieței Abator. Deşi afacerile îi merg ca unse, Tănase “uită” că are obligaţii şi către stat.

Un bloc de 10 etaje se ridică încet, încet în zona Abator. Construcția despre care este vorba aparține societății Cambela Prod SRL. În baza unei autorizații de construire, între blocurile SM3 și SM2 de la Abator urmează să se ridice un nou bloc de 8 etaje.

Cum a început totul?

Povestea proiectului este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL.

Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut. S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Locatarii s-au adresat instanței

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect! La finalul lui 2018, când locatarii blocurilor din zonă au realizat ce se întâmplă, prin intermediul asociațiilor de proprietari, au atacat în instanță, acțiunea fiind sprijinită de Asociaţia Constanţa Altfel reprezentantă de casa de avocatură “Ovanesian și Toxin.” Astfel, în mai 2019, societatea Cambela și Primăria Constanța au ajuns în fața judecătorilor, locatarii solicitând anularea Hotărârii 261 prin care a fost aprobat PUZ-ul. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

Autorizația de construire suspendată de instanță

Manevrele încercate de Primăria Constanța dar și de cei de la Cambela nu și-au atins ținta, iar în mai 2019, Tribunalul Constanța a respins toate excepțiile invocate de pârăți, și a dispus suspendarea actului administrativ – autorizaţia de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa, până la pronunţarea instanţei de fond.

Avocat: „Construiesc și după nu mai demolează nimic”

Avocata Felicia Ovanesian este de părere că firma încearcă să tragă de timp cât mai mult, de aceea ei încă mai construiesc și nu renunță. „Bineînțeles că se construiește de zor, dacă nu s-a suspendat în instanță. Pe asta a mizat întotdeauna, că dacă nu se suspendă la vreme de către instanță, ei construiesc și după nu mai demolează nimic” a declarat pentru Replica, avocata Felicia Ovanesian.

Construcţiile lui Tănase, ping-pong în instanţă

Afaceristului tulcean i-au tot fost puse bețe în roate de către cetățeni și astfel, construcția de pe bulevarul Alexandru Lăpușneanu, un alt imobil problematic, este încă „în aer”. Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Între timp, se judecă cererea de anulare a actului adminsitrativ care a stat la baza începerii lucrărilor pe spațiul verde, după tăierea a zeci de arbori, în martie anul trecut. Judecătorii verifică valabilitatea autorizației de construire, iar ca urmare a expirării valabilității, să dispună desființarea lucrărilor efectuate nelegal.

În data de 22.06.2020, instanța s-a pronunțat în cazul acestui dosar prin: „Admite excepției necompetenței funcționale a secției a II a civilă, invocată din oficiu. Astfel, se vor trimite cauzele spre competentă soluționare secției I civilă a Tribunalului Constanța”.

Bela Tănase, dator la bugetul local

Deşi afacerile în imobiliare îi merg strună, afaceristul este dator la bugetul local. Serviciul Public de Impozite şi Taxe a demarat procedurile în vederea recuperării debitului. Reprezentanţii rimăriei Constanţa au confirmat că acesta are datorii, însă nu au dorit să precizeze cuantumul acestora.

Cine este Bela Tănase și Cambela Prod

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Bela Tănase se ocupă cu agricultura, mai exact cu exportul de cereale pe ruta maritimă Constanța-Egipt.. Acesta este asociat cu 50% la Cambela Construct SRL, alături de Camburi Constantin născut în 1966, tot în județul Tulcea, la Sarighiol De Deal, dar și la firma Highlife Properties, deținută 100% de Bela.

Diana BERECHET

miercuri, 26 august 20204764
Comentarii

01Ptr unii(27 aug 10:07)
Apreciati unitatea machedonilor, dar smecheriile lor sunt prea multe si fara bun simt! P.S., daca pe romani Europa ii numeste tigani, vedeti pe google originea limbii lor, mai exact latina vulgara, adica si ei la randul lor sunt tiganii macedonenilor! Toate padurile au uscaturi, dar unele sunt prea uscate si ar trebui defrisate !
14pt 14:48(26 aug 21:15)
ce ar fi sa nu mai generalizezi, ca daca am generaliza toti, atunci sunteti toti tigani pt ca asa va numeste toata europa, cat despre stere si papu, sa ii iau in pla de analfabeti, chit ca sunt make, chit ca sunt romani sau tigani
17Mario(26 aug 21:12)
O mare caracatita in oras de beton ,urat
04comisar(26 aug 20:15)
se lucreaza fara masuri de securitat la trotuar, are cohones aces constructor
16Ultima ora la stejaru(26 aug 18:38)
Baronu din nou la funie !
08pentru sm2 9-26(26 aug 18:19)
Sa ne sugi pula aia zbarcita de bosorogi la toti. Te asteptam in fata blocului
011cine(26 aug 16:47)
cumpara apartament in blocul ala e cel mai mare prost sau....un sarantoc
113Talibanii(26 aug 16:39)
Niciun comentariu de la eschibaba. Care cu cine se mai fute ? Cine pe cine mai toarna....foarte ciudat. Tzal sale, tzal naci, tzal farmac...
326Pentru Stere 6:34 si makidoni(26 aug 14:48)
Sa va muiesc pe voi toti, analfabeti ce sunteti, - ati creiat - nu pot pune ghilimele, numai haos si mizerie in acest oras. Niste scursuri ale societatii, avari si hapsani, va cacati pe voi, leprelor si hahalerelor, vorba lui nea Gigi, tantarul vostru sef. V-ati pricopsit pe spatele celor ce au muncit si muncesc. O donatie sa faceti ...nu, ca aveti arici in buzunare. La primul cutremur mai serios, aceste mizerii de blocuri vor avea de suferit. Va vor decapita raketii pagubiti, ascultati la mine. JEGURILOR!!!
318Escu pt Papu(26 aug 14:45)
Daca nu exista Mamaia sau cel putin in primaria Constanta nu era doar coruptie ci un sistem mafiot pus la punct de Radu Mazare care functioneaza si astazi,atunci machidoni erau si acum cu oile pe dealurile si campurile Dobrogei.
424Solutia(26 aug 14:13)
Singura solutie sa scapam de machidoni este SA NU MAI CUMPERE NIMENI NIMIC DE LA EI !!!!
117Mihai(26 aug 12:53)
Fraier nu e cel ce construieste ci cel ce cumpara apartament in acel bloc
343Papu(26 aug 10:59)
Daca machedoni nu investea in Mamaia arata si acum ca un sat prapadit
529constructorul(26 aug 09:51)
machidoni jegosi
225SM2(26 aug 09:26)
Foarte bine le face la bosorogii aia...SM2 numai mosi rupti in cur, trebuia sa le darame blocul cu totul ca asa merita
122dna(26 aug 09:25)
babu este asociatul lor.ia facut strada lui cambela
25bravo, Diana(26 aug 08:41)
merg ca unse pe ulei
121stere(26 aug 08:36)
armanlu nu chiari ..sfinteste locul ..omul adica ...cipaneala la maxim o statiune si un oras distruse mostenire lasata copiilor
125o pla(26 aug 08:34)
Pai la Fisc tot machidoni angajati sunt, cum sa-si plateasca astia darile atunci ?
423BLOCURI(26 aug 08:13)
Aveti grija cu cine votati, ca sa nu ajunga Constanta sub domnia machidoneasca, si sa vezi atunci constructii peste tot !!! Deja stelian si-a facut trupa si se pregateste!
528Arghir(26 aug 07:53)
Oameni buni, makidonii astia chiar nu mai respecta nimic in C-ta? Pai atunci sa ne facem singuri dreptate, hai sa ne organizam. Propuneti !
222Machidonii(26 aug 07:05)
Au construit ca niste CIONANI, FARA NICI O NOIMA.
418Stere(26 aug 06:34)
Machedoni a facut multe investiti in constanta si a creiat locuri de munca
540Sa ne cacam pe Bela Tanase !(26 aug 02:28)
Cum este posibil sa construiesti un bloc care are balcoanele deasupra trotuarului , o cladire inghesuita intr-o zona si asa inghesuita . De la 6 dimineata zgomotul de santier este infernal ! Politia Locala Cta este aservita acestui BELIT BELA , trotuarul de la trecerea pt .pietoni este spart si cetatenii trebuiesc sa ocoleasca pe carosabil iar Politia Locala Cta pandeste dupa colt ca nu cumva sa opreasca vreo masina si sa blocheze intrarea in santier ! Cum a oprit o masina ... hop si macaraua Politiei Locale si ridica autoturismul ! RUSINE PRIMARIA CTA ! RUSINE FAGADAU ! Si RUSINE BABU !!!!!!
mai mult...Replica
1 mar 20:05ReplicaVIDEO! BAIE de SÂNGE la Onești cu LUĂRI de OSTATICI

Potrivit Ziarul de Bacău, un bărbat din Oneşti a sechestrat doi muncitori într-un apartament în care a locuit...2501

1 mar 19:52ReplicaAdrian Minune a comis-o din nou. Evenimentele de la casa lui Pian au alertat Poliția1405
1 mar 19:01ReplicaVIDEO! Scandal în Parlament! Cîțu: „Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist”. Ciolacu: „Chiar nu îți e rușine?”1621
2 mar 10:00ReplicaFILMUL complet al BĂII de SÂNGE de la Onești. Agresorul știa ce face și și-a premeditat minuțios acțiunea

Toată țara a privit îngrozită, ieri, cum un bărbat de 60 de ani din Onești a luat ostatici 2 muncitori, pe care...179

2 mar 00:01ReplicaSOȚIA bărbatului care a OMORÂT doi muncitori în Onești, REȚINUTĂ: avea COLIERE folosite la LEGAREA victimelor4626
2 mar 23:25ReplicaROATA lui FĂGĂDĂU o ia la VALE spre ALTE localități?1790
2 mar 23:20ReplicaSimbolurile din MAMAIA, uitate în PARAGINĂ

Obiectivele turistice ale staţiunii Mamaia, cândva simboluri ale litoralului care atrăgeau mii de turişti în...949

2 mar 23:33ReplicaDRUMURILE spre cetatea HISTRIA vor fi reabilitate!544
2 mar 23:17ReplicaA RUPT NORMA la FURTURI în ELVEȚIA și EXECUTĂ pedeapsa în ROMÂNIA701
2 mar 23:17ReplicaUn DEȚINUT SINUCIGAȘ și-a SNOPIT în BĂTAIE colegul de CELULĂ

Petrișor Laurențiu Cănciulescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte...1276

2 mar 23:16ReplicaSpitalul de BOLI INFECȚIOASE bagă 11 MILIOANE de LEI în ECHIPAMENTE MEDICALE396
2 mar 23:15ReplicaUn BĂRBAT și-a AMENINȚAT MAMA cu BĂTAIA pentru niște BANI556
Vremea
3.7°3.7° - 4.6° marţi, 2 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 3.76 m/s
Presiune: 1033 milibari

Loto
6/494045639914
5/40221628111530
joker34452037218
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 mar 00:00SportReal Madrid - Real Sociedad 1-1. Echipa lui Zidane a egalat pe final și rămâne pe locul trei în La Liga

...278

2 mar 00:00SportCFR Cluj - FC Argeș 5-0. Nou-promovata, spulberată de campioană. Maric, două penalty-uri și un autogol

Nou-promovata FC Argeș era considerată echipa momentului în Liga 1, fără înfrângere de 11 etape. Totul s-a...298

2 mar 00:00SportAshleigh Barty s-a retras de la turneul de la Dubai, în urma unei accidentări

Numărul 1 mondial Ashleigh Barty, absentă şi de la Doha, nu va participa nici la turneul de la Dubai (7-13 martie),...256

2 mar 00:00SportGigi Becali începe curățenia la FCSB: 5 jucători, out de la echipă!

FCSB și CFR Cluj se luptă de la egal la egal pentru titlu, dar Gigi Becali creionează deja lotul pentru stagiunea...605

Local
2 mar 10:00LocalBucăţi de FIER vechi au ZBURAT dintr-un TIR, în plin TRAFIC, pe A4!

Doar un pas a mai fost până la a avea loc o tragedie pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea. Un camion plin „ochi” cu fier...850

2 mar 00:15LocalAmenzi USTURĂTOARE și CONFISCAREA MAȘINII, dacă ARUNCAȚI deșeurile la întâmplare

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul...1226

2 mar 00:16LocalCetăţean turc cercetat pentru TRAFIC de MIGRANŢI, ARESTAT PREVENTIV

637

2 mar 23:57LocalIndividul care a AVARIAT 10 MAȘINI în POARTA 6, ARESTAT PREVENTIV!

Polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Lirei din municipiul...1635

2 mar 00:16LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat la data de 28 februarie a.c., în jurul orei 13.10, un...580

2 mar 00:16LocalO mașină s-a răsturnat la 23 August

3831

Politică
Interviuri
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1572

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...2744

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

3354

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4254

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...3003

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

3062

Monden
2 mar 21:55MondenReacția fabuloasă a fanilor, după ce Cristina Ciobănașu s-a afișat cu un buchet imens de flori: ”Ai primit mărțișor de la Vlad?”

Cristina Ciobănașu a surprins din nou pe toată lumea! Reacția fabuloasă a fanilor, după ce actrița din serialul...247

2 mar 00:00MondenVedete din showbiz-ul românesc care au devenit mame de tinere

Studiile specialiștilor spun că mamele tinere sunt mai răbdătoare și mai înțelegătoare cu micuții lor. În...291

2 mar 00:00MondenFlick este cel mai romantic bărbat din showbiz. Ce surpriză a primit Denisa Filcea de Mărțișor

243

Mapamond
2 mar 00:00MapamondNicolas Sarkozy, condamnat la închisoare cu executare, anunță că va face apel la decizia instanței

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, va face apel după condamnarea sa la trei ani de închisoare, dintre...230

2 mar 00:00MapamondTokyo cere Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru Covid-19 cetățenilor japonezi

Tokyo a cerut Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru depistarea Covid-19 cetățenilor japonezi...288

2 mar 00:00MapamondO fetiță de 9 ani din Sri Lanka a fost ucisă în timpul unui ritual de exorcizare

228

Sănătate
2 mar 19:48SănătateDieta flexitariană: beneficii și reguli

De ce ar trebui, la modul serios, să iei în considerare ideea de a urma un regim flexitarian? Practic, dacă ești un...263

2 mar 00:00SănătateCum poţi şti cu adevărat dacă ai fost deja bolnav de COVID-19?

Multe persoane bănuiesc că au fost bolnave de COVID-19, fără să aibă dovezi clare în acest sens. Cum se poate...360

2 mar 00:00SănătateCe alimente ar trebui să mănânci când ești obosit?

245

2 mar 00:00SănătateStudiu: Pacientii cu hepatita C, mai predispusi sa consume alcool

Un nou studiu sugereaza ca persoanele infectate cu hepatita C sunt mai inclinate sa consume sau sa fi consumat mult...210

2 mar 00:00SănătateCum te ajuta spirulina sa combati obezitatea

Obezitatea este caracterizata de o masa corporala prea mare – daca indicele de masa corporala al pacientului depaseste...244

2 mar 00:00SănătateExercițiile de miros, utile în recuperarea simțului mirosului după COVID-19?

Pierderea mirosului și/sau a gustului, parțială sau totală, este un simptom des întâlnit la pacienții COVID-19...223

2 mar 00:00SănătateAlimente care stimulează imunitatea la diabetici

Diabetul este o boală cronică ce afectează sistemul imunitar, iar pacienții diabetici sunt mai expuși riscului de...263

2 mar 00:00SănătateSTUDIU: Vaccinul anticoronavirus NU are aceeași eficiență la persoanele cu obezitate

Vești proaste pentru românii care suferă de obezitate și sperau să se vaccineze pentru a scăpa de eventualele...246

2 mar 00:00SănătateMINUNEA culinară inventată de cercetătorii din Galați: Ciocolată PROTEICĂ, fără zahăr, cu îndulcitor natural

239

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT