rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 10 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bela Tănase RIDICĂ BLOCUL din zona ABATOR cu VITEZA LUMINII, dar UITĂ să-şi plătească DĂRILE la STAT

Milionarul tulcean, BelaTănase , reprezentantul societății CambelaProd nu se lasă. În timp ce are nenumărate procese prin instanță, urmare a investiţiilor imobiliare derulate de acesta în diferite zone din Constanţa, omul își ridică liniștit blocul de 8 etaje din fața Pieței Abator. Deşi afacerile îi merg ca unse, Tănase “uită” că are obligaţii şi către stat.

Un bloc de 10 etaje se ridică încet, încet în zona Abator. Construcția despre care este vorba aparține societății Cambela Prod SRL. În baza unei autorizații de construire, între blocurile SM3 și SM2 de la Abator urmează să se ridice un nou bloc de 8 etaje.

Cum a început totul?

Povestea proiectului este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL.

Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut. S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Locatarii s-au adresat instanței

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect! La finalul lui 2018, când locatarii blocurilor din zonă au realizat ce se întâmplă, prin intermediul asociațiilor de proprietari, au atacat în instanță, acțiunea fiind sprijinită de Asociaţia Constanţa Altfel reprezentantă de casa de avocatură “Ovanesian și Toxin.” Astfel, în mai 2019, societatea Cambela și Primăria Constanța au ajuns în fața judecătorilor, locatarii solicitând anularea Hotărârii 261 prin care a fost aprobat PUZ-ul. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

Autorizația de construire suspendată de instanță

Manevrele încercate de Primăria Constanța dar și de cei de la Cambela nu și-au atins ținta, iar în mai 2019, Tribunalul Constanța a respins toate excepțiile invocate de pârăți, și a dispus suspendarea actului administrativ – autorizaţia de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa, până la pronunţarea instanţei de fond.

Avocat: „Construiesc și după nu mai demolează nimic”

Avocata Felicia Ovanesian este de părere că firma încearcă să tragă de timp cât mai mult, de aceea ei încă mai construiesc și nu renunță. „Bineînțeles că se construiește de zor, dacă nu s-a suspendat în instanță. Pe asta a mizat întotdeauna, că dacă nu se suspendă la vreme de către instanță, ei construiesc și după nu mai demolează nimic” a declarat pentru Replica, avocata Felicia Ovanesian.

Construcţiile lui Tănase, ping-pong în instanţă

Afaceristului tulcean i-au tot fost puse bețe în roate de către cetățeni și astfel, construcția de pe bulevarul Alexandru Lăpușneanu, un alt imobil problematic, este încă „în aer”. Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Între timp, se judecă cererea de anulare a actului adminsitrativ care a stat la baza începerii lucrărilor pe spațiul verde, după tăierea a zeci de arbori, în martie anul trecut. Judecătorii verifică valabilitatea autorizației de construire, iar ca urmare a expirării valabilității, să dispună desființarea lucrărilor efectuate nelegal.

În data de 22.06.2020, instanța s-a pronunțat în cazul acestui dosar prin: „Admite excepției necompetenței funcționale a secției a II a civilă, invocată din oficiu. Astfel, se vor trimite cauzele spre competentă soluționare secției I civilă a Tribunalului Constanța”.

Bela Tănase, dator la bugetul local

Deşi afacerile în imobiliare îi merg strună, afaceristul este dator la bugetul local. Serviciul Public de Impozite şi Taxe a demarat procedurile în vederea recuperării debitului. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au confirmat că acesta are datorii, însă nu au dorit să precizeze cuantumul acestora.

Cine este Bela Tănase și Cambela Prod

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Bela Tănase se ocupă cu agricultura, mai exact cu exportul de cereale pe ruta maritimă Constanța-Egipt.. Acesta este asociat cu 50% la Cambela Construct SRL, alături de Camburi Constantin născut în 1966, tot în județul Tulcea, la Sarighiol De Deal, dar și la firma Highlife Properties, deținută 100% de Bela.

Diana BERECHET

miercuri, 26 august 20204910
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01Ptr unii(27 aug 10:07)
Apreciati unitatea machedonilor, dar smecheriile lor sunt prea multe si fara bun simt! P.S., daca pe romani Europa ii numeste tigani, vedeti pe google originea limbii lor, mai exact latina vulgara, adica si ei la randul lor sunt tiganii macedonenilor! Toate padurile au uscaturi, dar unele sunt prea uscate si ar trebui defrisate !
14pt 14:48(26 aug 21:15)
ce ar fi sa nu mai generalizezi, ca daca am generaliza toti, atunci sunteti toti tigani pt ca asa va numeste toata europa, cat despre stere si papu, sa ii iau in pla de analfabeti, chit ca sunt make, chit ca sunt romani sau tigani
17Mario(26 aug 21:12)
O mare caracatita in oras de beton ,urat
04comisar(26 aug 20:15)
se lucreaza fara masuri de securitat la trotuar, are cohones aces constructor
16Ultima ora la stejaru(26 aug 18:38)
Baronu din nou la funie !
08pentru sm2 9-26(26 aug 18:19)
Sa ne sugi pula aia zbarcita de bosorogi la toti. Te asteptam in fata blocului
011cine(26 aug 16:47)
cumpara apartament in blocul ala e cel mai mare prost sau....un sarantoc
113Talibanii(26 aug 16:39)
Niciun comentariu de la eschibaba. Care cu cine se mai fute ? Cine pe cine mai toarna....foarte ciudat. Tzal sale, tzal naci, tzal farmac...
326Pentru Stere 6:34 si makidoni(26 aug 14:48)
Sa va muiesc pe voi toti, analfabeti ce sunteti, - ati creiat - nu pot pune ghilimele, numai haos si mizerie in acest oras. Niste scursuri ale societatii, avari si hapsani, va cacati pe voi, leprelor si hahalerelor, vorba lui nea Gigi, tantarul vostru sef. V-ati pricopsit pe spatele celor ce au muncit si muncesc. O donatie sa faceti ...nu, ca aveti arici in buzunare. La primul cutremur mai serios, aceste mizerii de blocuri vor avea de suferit. Va vor decapita raketii pagubiti, ascultati la mine. JEGURILOR!!!
318Escu pt Papu(26 aug 14:45)
Daca nu exista Mamaia sau cel putin in primaria Constanta nu era doar coruptie ci un sistem mafiot pus la punct de Radu Mazare care functioneaza si astazi,atunci machidoni erau si acum cu oile pe dealurile si campurile Dobrogei.
424Solutia(26 aug 14:13)
Singura solutie sa scapam de machidoni este SA NU MAI CUMPERE NIMENI NIMIC DE LA EI !!!!
117Mihai(26 aug 12:53)
Fraier nu e cel ce construieste ci cel ce cumpara apartament in acel bloc
343Papu(26 aug 10:59)
Daca machedoni nu investea in Mamaia arata si acum ca un sat prapadit
529constructorul(26 aug 09:51)
machidoni jegosi
225SM2(26 aug 09:26)
Foarte bine le face la bosorogii aia...SM2 numai mosi rupti in cur, trebuia sa le darame blocul cu totul ca asa merita
122dna(26 aug 09:25)
babu este asociatul lor.ia facut strada lui cambela
25bravo, Diana(26 aug 08:41)
merg ca unse pe ulei
121stere(26 aug 08:36)
armanlu nu chiari ..sfinteste locul ..omul adica ...cipaneala la maxim o statiune si un oras distruse mostenire lasata copiilor
125o pla(26 aug 08:34)
Pai la Fisc tot machidoni angajati sunt, cum sa-si plateasca astia darile atunci ?
423BLOCURI(26 aug 08:13)
Aveti grija cu cine votati, ca sa nu ajunga Constanta sub domnia machidoneasca, si sa vezi atunci constructii peste tot !!! Deja stelian si-a facut trupa si se pregateste!
528Arghir(26 aug 07:53)
Oameni buni, makidonii astia chiar nu mai respecta nimic in C-ta? Pai atunci sa ne facem singuri dreptate, hai sa ne organizam. Propuneti !
222Machidonii(26 aug 07:05)
Au construit ca niste CIONANI, FARA NICI O NOIMA.
418Stere(26 aug 06:34)
Machedoni a facut multe investiti in constanta si a creiat locuri de munca
540Sa ne cacam pe Bela Tanase !(26 aug 02:28)
Cum este posibil sa construiesti un bloc care are balcoanele deasupra trotuarului , o cladire inghesuita intr-o zona si asa inghesuita . De la 6 dimineata zgomotul de santier este infernal ! Politia Locala Cta este aservita acestui BELIT BELA , trotuarul de la trecerea pt .pietoni este spart si cetatenii trebuiesc sa ocoleasca pe carosabil iar Politia Locala Cta pandeste dupa colt ca nu cumva sa opreasca vreo masina si sa blocheze intrarea in santier ! Cum a oprit o masina ... hop si macaraua Politiei Locale si ridica autoturismul ! RUSINE PRIMARIA CTA ! RUSINE FAGADAU ! Si RUSINE BABU !!!!!!
mai mult...Replica
10 mai 23:46ReplicaPRIMARUL din COGEALAC, Cati HRISTU, face din nou AFACERI cu EOLICA Dobrogea

Cati Hristu se întoarce în afacerile cu Eolica Dobrogea SRL, chiar dacă pentru acestea a fost chiar și arestat și...424

10 mai 23:43ReplicaDIRECTORUL economic al Aeroportului Kogălniceanu, SUPĂRAT că NU a primit BANII pe CONCEDIU!496
10 mai 00:28ReplicaCristian RADU, ACUZAT că stă de VORBĂ cu oamenii doar în CAMPANIE!311
10 mai 00:06ReplicaCozmin Gușă îl bagă în p... mă-sii pe Cristian Tudor Popescu. VIDEO

Analistul politic Cozmin Gușă a fost invitat la o emisiune la DC News în cadrul căreia a vorbit despre gazetarul...1256

10 mai 00:08ReplicaPLAJELE lățite din MAMAIA fac SENZAȚIE: Pot CONCURA cu cele din CARAIBE!551
10 mai 00:08ReplicaFostul PRIMAR din Hârșova, Tudor NĂDRAG, este 'VÂNAT' de ANAF253
10 mai 23:26ReplicaMOTIVELE din cauza cărora unii NU se VACCINEAZĂ!

În plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, unii constănțenii încă sunt împotriva acestui mod de...458

10 mai 00:17ReplicaGROAZĂ pe ȘOSELE, BLAJINII au avut PRIORITATE342
10 mai 00:15ReplicaCOPACII din EFORIE, MUTILAȚI de ADMINISTRAȚIA LOCALĂ!250
10 mai 23:08ReplicaUn român CONDAMNAT în Italia pentru trafic de persoane, TRANSFERAT în țară!

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a înaintat Curții de Apel Constanța documentele privind pe Șaban...244

10 mai 00:12ReplicaCaptură impresionantă de ȚIGĂRI de contrabandă, CONFISCATĂ de POLIȚIA de Frontieră!262
10 mai 23:02ReplicaUn tânăr s-a RĂSTURNAT cu MAȘINA la MANGALIA!1443
Vremea
6.3°6.3° - 8.9° luni, 10 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 2.35 m/s
Presiune: 1026 milibari

Loto
6/4940312414347
5/4034291821422
joker5293814239
Horoscop
mai mult...SPSportRT
10 mai 00:00SportGură mare de oxigen pentru Cagliari, echipa lui Răzvan Marin (3-1 vs Benevento)

Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, a obţinut o victorie foarte importantă în lupta pentru evitarea retrogradării,...170

10 mai 00:00Sport​EHF European League: Minaur Baia Mare a cucerit medalia de bronz (33-31 vs Ikast Herning)

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a obţinut, duminică, medalia de bronz în European League, la Turneul...168

10 mai 23:46SportFotbal: Manchester United, victorie cu 3-1 pe terenul lui Aston Villa în campionatul Angliei

Manchester United s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Aston Villa, duminică, în etapa a 35-a din Premier League, astfel...224

10 mai 23:47SportFotbal - Liga I: FC Viitorul Constanţa - FC Argeş 1-0, în play-out

FC Viitorul Constanţa a învins-o pe FC Argeş cu scorul de 1-0 (0-0), duminică, pe teren propriu, într-un meci din...235

Local
10 mai 23:49LocalNumerele câștigătoare la Loto 6/49: Rezultatele LOTO la extragerea de duminică, 9 mai

Duminică, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile...351

10 mai 23:49LocalCampanie de vaccinare anti-COVID: 103.937 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva COVID-19 informează că, în ultimele...266

10 mai 23:50LocalINCENDIU în MANGALIA. Pompierii au INTERVENIT

360

10 mai 23:50LocalÎNGHESUIALĂ în AUTOBUZELE CT BUS! Oamenii stau LIPIȚI unii de alții

În cursul zilei de duminică, 9 mai, într-unul dintre microbuzele CT Bus, constănţenii stăteau ca sardinele în...832

10 mai 23:50LocalCetăţeni străini, salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele fluviului Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au...369

10 mai 00:09LocalLOVITURĂ pentru românii cu gospodării: NU mai pot vinde păsări din cauza gripei aviare!

2194

Politică
10 mai 00:01PoliticăAlexandru Rafila: Va fi extrem de greu să menținem ritmul de vaccinare

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, atrage atenția că va fi extrem de dificil să menținem ritmul de peste...384

10 mai 23:56PoliticăMarcel Ciolacu cere ca marile companii străine să plătească impozite la fel ca cele din România

Liderul PSD Marcel Ciolacu cere ca marile companii din străinătate să plătească impozite la același nivel cu cele...319

10 mai 23:56PoliticăIoana Mihăilă, despre scandalul raportării deceselor de COVID: 'Cel mai probabil este o sumă de erori umane'

364

10 mai 23:58PoliticăGuvernul vine în ajutorul tinerilor care și-au propus achiziționarea unei locuințe noi

Veste bună! Guvernul României a venit cu o ordonanță de urgență prin care sunt vizați direct tinerii dornici să...1131

10 mai 23:58PoliticăKlaus Iohannis își scoate pălăria în fața cadrelor medicale: sunt eroii Europei de astăzi

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în deschiderea concertului extraordinar ”Victoria...472

10 mai 23:58PoliticăMihai Tudose, atac virulent la adresa ministrului Sănătății

656

Interviuri
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...3662

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6544

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2326

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...3939

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3812

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

4964

Monden
10 mai 00:00MondenBroadway se redeschide în septembrie. Teatrele vor putea funcţiona la 100% din capacitate

Biletele pentru spectacolele de pe Broadway vor fi puse în vânzare în această săptămână, deşi reprezentaţiile...154

10 mai 00:00MondenEdiţia din 2021 a Festivalului Sziget a fost anulată

Reprezentanţii Sziget din Ungaria, care organizează unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică din...149

10 mai 17:34MondenAsociaţia care decernează Globurile de Aur, criticată pentru lipsa ei de diversitate, a votat pentru o serie de reforme

145

10 mai 19:09MondenMellina, replici cu subînțeles pentru Musty: „Eu știam că sunt prima”

Competiția Survivor România naște animozități, amiciții, dar și alt fel de relații. Mellina și Musty sunt...580

10 mai 19:18MondenDan Bittman a anunțat că se vaccinează anti-COVID

Dan Bittman a anunțat sâmbătă seara, la o televiziune de știri, că a decis să se vaccineze împotriva...543

10 mai 19:10MondenSofia Vicoveanca și Daniela Condurache au fost concediate!

1251

Mapamond
10 mai 00:00MapamondBioNTech nu doreşte suspendarea patentului dar coboară preţul vaccinurilor pentru ţările sărace

Producătorul german de vaccinuri BioNTech nu consideră că suspendarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru...171

10 mai 00:00MapamondZeci de morţi şi răniţi, mulţi copii, după un atac terorist în faţa unei şcoli din Kabul

O explozie provocată sâmbătă în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul s-a soldat cu cel puţin 25 de...160

10 mai 00:00MapamondMai puţin de 1.000 de cazuri active de coronavirus în Israel

162

10 mai 00:00MapamondOMS: Varianta B.1.617 contribuie la explozia cazurilor de coronavirus în India

Varianta de coronavirus descoperită în India este mai contagioasă şi prezintă caracteristici care ar putea reduce...168

10 mai 00:00MapamondMii de manifestanţi au protestat la Porto împotriva summitului social al UE

În timp ce liderii europeni erau reuniţi sâmbătă la Porto la un summit informal în urma căruia au promis o...160

10 mai 00:00MapamondPapa Francisc face apel la încetarea violenţelor la Ierusalim

153

Sănătate
10 mai 00:00SănătateSoluții pentru a combate durerea de spate

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care ajungi la medic, în căutarea unui tratament...155

10 mai 00:00SănătateCapcanele dietelor: cum să slăbești sau să te îngrași sănătos

Este greu să scapi de kilogramele nedorite sau din contra, să te îngrași, atunci când ești subponderal. Efortul...156

10 mai 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

151

10 mai 00:00Sănătate10 alimente care îți accelerează metabolismul

Metabolismul este determinat, în mare parte, de factori genetici, dar și de vârstă, de aceea unele persoane pot...157

10 mai 00:00SănătateUnghiile false - o idee bună sau un pericol pentru sănătate?

Ai unghiile crăpate sau obișnuiești să le rozi și plănuiești să-ți aplici unghii false, ca să ai o manichiură...150

10 mai 00:00SănătateSuferi de reflux gastroesofagian? Soluții pe care le poți încerca

Dintre numeroasele afecțiuni ale tractului digestiv, refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă, având...158

10 mai 00:00SănătateConjunctivitele și otitele, frecvente la copii

Otitele apar în copilărie mai ales pe fondul unor infecții ale căilor respiratorii superioare sau ca urmare a unor...155

10 mai 00:00SănătateDe ce avem pete albe sub unghii?

Petele albe de pe unghii, cuoscute și sub denumirea de noițe, sunt cauzate, de cele mai multe ori, de anumiți factori...166

10 mai 00:00SănătateDe ce ți se înroșesc ochii

149

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT