REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bela Tănase RIDICĂ BLOCUL din zona ABATOR cu VITEZA LUMINII, dar UITĂ să-şi plătească DĂRILE la STAT

Bela Tănase RIDICĂ BLOCUL din zona ABATOR cu VITEZA LUMINII, dar UITĂ să-şi plătească DĂRILE la STAT

Replica API 26 august 2020 | 12:26 6054

Milionarul tulcean, BelaTănase , reprezentantul societății CambelaProd nu se lasă. În timp ce are nenumărate procese prin instanță, urmare a investiţiilor imobiliare derulate de acesta în diferite zone din Constanţa, omul își ridică liniștit blocul de 8 etaje din fața Pieței Abator. Deşi afacerile îi merg ca unse, Tănase “uită” că are obligaţii şi către stat.

Un bloc de 10 etaje se ridică încet, încet în zona Abator. Construcția despre care este vorba aparține societății Cambela Prod SRL. În baza unei autorizații de construire, între blocurile SM3 și SM2 de la Abator urmează să se ridice un nou bloc de 8 etaje.

Cum a început totul?

Povestea proiectului este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL.

Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut. S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Locatarii s-au adresat instanței

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect! La finalul lui 2018, când locatarii blocurilor din zonă au realizat ce se întâmplă, prin intermediul asociațiilor de proprietari, au atacat în instanță, acțiunea fiind sprijinită de Asociaţia Constanţa Altfel reprezentantă de casa de avocatură “Ovanesian și Toxin.” Astfel, în mai 2019, societatea Cambela și Primăria Constanța au ajuns în fața judecătorilor, locatarii solicitând anularea Hotărârii 261 prin care a fost aprobat PUZ-ul. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

Autorizația de construire suspendată de instanță

Manevrele încercate de Primăria Constanța dar și de cei de la Cambela nu și-au atins ținta, iar în mai 2019, Tribunalul Constanța a respins toate excepțiile invocate de pârăți, și a dispus suspendarea actului administrativ – autorizaţia de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa, până la pronunţarea instanţei de fond.

Avocat: „Construiesc și după nu mai demolează nimic”

Avocata Felicia Ovanesian este de părere că firma încearcă să tragă de timp cât mai mult, de aceea ei încă mai construiesc și nu renunță. „Bineînțeles că se construiește de zor, dacă nu s-a suspendat în instanță. Pe asta a mizat întotdeauna, că dacă nu se suspendă la vreme de către instanță, ei construiesc și după nu mai demolează nimic” a declarat pentru Replica, avocata Felicia Ovanesian.

Construcţiile lui Tănase, ping-pong în instanţă

Afaceristului tulcean i-au tot fost puse bețe în roate de către cetățeni și astfel, construcția de pe bulevarul Alexandru Lăpușneanu, un alt imobil problematic, este încă „în aer”. Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Între timp, se judecă cererea de anulare a actului adminsitrativ care a stat la baza începerii lucrărilor pe spațiul verde, după tăierea a zeci de arbori, în martie anul trecut. Judecătorii verifică valabilitatea autorizației de construire, iar ca urmare a expirării valabilității, să dispună desființarea lucrărilor efectuate nelegal.

În data de 22.06.2020, instanța s-a pronunțat în cazul acestui dosar prin: „Admite excepției necompetenței funcționale a secției a II a civilă, invocată din oficiu. Astfel, se vor trimite cauzele spre competentă soluționare secției I civilă a Tribunalului Constanța”.

Bela Tănase, dator la bugetul local

Deşi afacerile în imobiliare îi merg strună, afaceristul este dator la bugetul local. Serviciul Public de Impozite şi Taxe a demarat procedurile în vederea recuperării debitului. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au confirmat că acesta are datorii, însă nu au dorit să precizeze cuantumul acestora.

Cine este Bela Tănase și Cambela Prod

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Bela Tănase se ocupă cu agricultura, mai exact cu exportul de cereale pe ruta maritimă Constanța-Egipt.. Acesta este asociat cu 50% la Cambela Construct SRL, alături de Camburi Constantin născut în 1966, tot în județul Tulcea, la Sarighiol De Deal, dar și la firma Highlife Properties, deținută 100% de Bela.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apreciati unitatea machedonilor, dar smecheriile lor sunt prea multe si fara bun simt! P.S., daca pe romani Europa ii numeste tigani, vedeti pe google originea limbii lor, mai exact latina vulgara, adica si ei la randul lor sunt tiganii macedonenilor! Toate padurile au uscaturi, dar unele sunt prea uscate si ar trebui defrisate !
1
0
O mare caracatita in oras de beton ,urat
7
1
se lucreaza fara masuri de securitat la trotuar, are cohones aces constructor
4
0
Baronu din nou la funie !
6
1
Sa ne sugi pula aia zbarcita de bosorogi la toti. Te asteptam in fata blocului
8
0
cumpara apartament in blocul ala e cel mai mare prost sau....un sarantoc
11
0
Niciun comentariu de la eschibaba. Care cu cine se mai fute ? Cine pe cine mai toarna....foarte ciudat. Tzal sale, tzal naci, tzal farmac...
13
1
Sa va muiesc pe voi toti, analfabeti ce sunteti, - ati creiat - nu pot pune ghilimele, numai haos si mizerie in acest oras. Niste scursuri ale societatii, avari si hapsani, va cacati pe voi, leprelor si hahalerelor, vorba lui nea Gigi, tantarul vostru sef. V-ati pricopsit pe spatele celor ce au muncit si muncesc. O donatie sa faceti ...nu, ca aveti arici in buzunare. La primul cutremur mai serios, aceste mizerii de blocuri vor avea de suferit. Va vor decapita raketii pagubiti, ascultati la mine. JEGURILOR!!!
26
3
Daca nu exista Mamaia sau cel putin in primaria Constanta nu era doar coruptie ci un sistem mafiot pus la punct de Radu Mazare care functioneaza si astazi,atunci machidoni erau si acum cu oile pe dealurile si campurile Dobrogei.
18
3
Singura solutie sa scapam de machidoni este SA NU MAI CUMPERE NIMENI NIMIC DE LA EI !!!!
24
4
Fraier nu e cel ce construieste ci cel ce cumpara apartament in acel bloc
17
1
Daca machedoni nu investea in Mamaia arata si acum ca un sat prapadit
3
34
machidoni jegosi
29
5
Foarte bine le face la bosorogii aia...SM2 numai mosi rupti in cur, trebuia sa le darame blocul cu totul ca asa merita
5
22
babu este asociatul lor.ia facut strada lui cambela
22
1
merg ca unse pe ulei
5
2
armanlu nu chiari ..sfinteste locul ..omul adica ...cipaneala la maxim o statiune si un oras distruse mostenire lasata copiilor
21
1
Pai la Fisc tot machidoni angajati sunt, cum sa-si plateasca astia darile atunci ?
25
1
Aveti grija cu cine votati, ca sa nu ajunga Constanta sub domnia machidoneasca, si sa vezi atunci constructii peste tot !!! Deja stelian si-a facut trupa si se pregateste!
23
4
Oameni buni, makidonii astia chiar nu mai respecta nimic in C-ta? Pai atunci sa ne facem singuri dreptate, hai sa ne organizam. Propuneti !
28
5
Machedoni a facut multe investiti in constanta si a creiat locuri de munca
8
41
Cum este posibil sa construiesti un bloc care are balcoanele deasupra trotuarului , o cladire inghesuita intr-o zona si asa inghesuita . De la 6 dimineata zgomotul de santier este infernal ! Politia Locala Cta este aservita acestui BELIT BELA , trotuarul de la trecerea pt .pietoni este spart si cetatenii trebuiesc sa ocoleasca pe carosabil iar Politia Locala Cta pandeste dupa colt ca nu cumva sa opreasca vreo masina si sa blocheze intrarea in santier ! Cum a oprit o masina ... hop si macaraua Politiei Locale si ridica autoturismul ! RUSINE PRIMARIA CTA ! RUSINE FAGADAU ! Si RUSINE BABU !!!!!!
40
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367