rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bela Tănase RIDICĂ BLOCUL din zona ABATOR cu VITEZA LUMINII, dar UITĂ să-şi plătească DĂRILE la STAT

Milionarul tulcean, BelaTănase , reprezentantul societății CambelaProd nu se lasă. În timp ce are nenumărate procese prin instanță, urmare a investiţiilor imobiliare derulate de acesta în diferite zone din Constanţa, omul își ridică liniștit blocul de 8 etaje din fața Pieței Abator. Deşi afacerile îi merg ca unse, Tănase “uită” că are obligaţii şi către stat.

Un bloc de 10 etaje se ridică încet, încet în zona Abator. Construcția despre care este vorba aparține societății Cambela Prod SRL. În baza unei autorizații de construire, între blocurile SM3 și SM2 de la Abator urmează să se ridice un nou bloc de 8 etaje.

Cum a început totul?

Povestea proiectului este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL.

Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut. S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Locatarii s-au adresat instanței

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect! La finalul lui 2018, când locatarii blocurilor din zonă au realizat ce se întâmplă, prin intermediul asociațiilor de proprietari, au atacat în instanță, acțiunea fiind sprijinită de Asociaţia Constanţa Altfel reprezentantă de casa de avocatură “Ovanesian și Toxin.” Astfel, în mai 2019, societatea Cambela și Primăria Constanța au ajuns în fața judecătorilor, locatarii solicitând anularea Hotărârii 261 prin care a fost aprobat PUZ-ul. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

Autorizația de construire suspendată de instanță

Manevrele încercate de Primăria Constanța dar și de cei de la Cambela nu și-au atins ținta, iar în mai 2019, Tribunalul Constanța a respins toate excepțiile invocate de pârăți, și a dispus suspendarea actului administrativ – autorizaţia de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa, până la pronunţarea instanţei de fond.

Avocat: „Construiesc și după nu mai demolează nimic”

Avocata Felicia Ovanesian este de părere că firma încearcă să tragă de timp cât mai mult, de aceea ei încă mai construiesc și nu renunță. „Bineînțeles că se construiește de zor, dacă nu s-a suspendat în instanță. Pe asta a mizat întotdeauna, că dacă nu se suspendă la vreme de către instanță, ei construiesc și după nu mai demolează nimic” a declarat pentru Replica, avocata Felicia Ovanesian.

Construcţiile lui Tănase, ping-pong în instanţă

Afaceristului tulcean i-au tot fost puse bețe în roate de către cetățeni și astfel, construcția de pe bulevarul Alexandru Lăpușneanu, un alt imobil problematic, este încă „în aer”. Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Între timp, se judecă cererea de anulare a actului adminsitrativ care a stat la baza începerii lucrărilor pe spațiul verde, după tăierea a zeci de arbori, în martie anul trecut. Judecătorii verifică valabilitatea autorizației de construire, iar ca urmare a expirării valabilității, să dispună desființarea lucrărilor efectuate nelegal.

În data de 22.06.2020, instanța s-a pronunțat în cazul acestui dosar prin: „Admite excepției necompetenței funcționale a secției a II a civilă, invocată din oficiu. Astfel, se vor trimite cauzele spre competentă soluționare secției I civilă a Tribunalului Constanța”.

Bela Tănase, dator la bugetul local

Deşi afacerile în imobiliare îi merg strună, afaceristul este dator la bugetul local. Serviciul Public de Impozite şi Taxe a demarat procedurile în vederea recuperării debitului. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au confirmat că acesta are datorii, însă nu au dorit să precizeze cuantumul acestora.

Cine este Bela Tănase și Cambela Prod

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Bela Tănase se ocupă cu agricultura, mai exact cu exportul de cereale pe ruta maritimă Constanța-Egipt.. Acesta este asociat cu 50% la Cambela Construct SRL, alături de Camburi Constantin născut în 1966, tot în județul Tulcea, la Sarighiol De Deal, dar și la firma Highlife Properties, deținută 100% de Bela.

Diana BERECHET

miercuri, 26 august 20205191
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
O familie întreagă din Giurgiu, răpusă de COVID! Tată, mamă și fiu, morți în aceeași zi - Ce spun medicii
Comentarii

01Ptr unii(27 aug 10:07)
Apreciati unitatea machedonilor, dar smecheriile lor sunt prea multe si fara bun simt! P.S., daca pe romani Europa ii numeste tigani, vedeti pe google originea limbii lor, mai exact latina vulgara, adica si ei la randul lor sunt tiganii macedonenilor! Toate padurile au uscaturi, dar unele sunt prea uscate si ar trebui defrisate !
14pt 14:48(26 aug 21:15)
ce ar fi sa nu mai generalizezi, ca daca am generaliza toti, atunci sunteti toti tigani pt ca asa va numeste toata europa, cat despre stere si papu, sa ii iau in pla de analfabeti, chit ca sunt make, chit ca sunt romani sau tigani
17Mario(26 aug 21:12)
O mare caracatita in oras de beton ,urat
04comisar(26 aug 20:15)
se lucreaza fara masuri de securitat la trotuar, are cohones aces constructor
16Ultima ora la stejaru(26 aug 18:38)
Baronu din nou la funie !
08pentru sm2 9-26(26 aug 18:19)
Sa ne sugi pula aia zbarcita de bosorogi la toti. Te asteptam in fata blocului
011cine(26 aug 16:47)
cumpara apartament in blocul ala e cel mai mare prost sau....un sarantoc
113Talibanii(26 aug 16:39)
Niciun comentariu de la eschibaba. Care cu cine se mai fute ? Cine pe cine mai toarna....foarte ciudat. Tzal sale, tzal naci, tzal farmac...
326Pentru Stere 6:34 si makidoni(26 aug 14:48)
Sa va muiesc pe voi toti, analfabeti ce sunteti, - ati creiat - nu pot pune ghilimele, numai haos si mizerie in acest oras. Niste scursuri ale societatii, avari si hapsani, va cacati pe voi, leprelor si hahalerelor, vorba lui nea Gigi, tantarul vostru sef. V-ati pricopsit pe spatele celor ce au muncit si muncesc. O donatie sa faceti ...nu, ca aveti arici in buzunare. La primul cutremur mai serios, aceste mizerii de blocuri vor avea de suferit. Va vor decapita raketii pagubiti, ascultati la mine. JEGURILOR!!!
318Escu pt Papu(26 aug 14:45)
Daca nu exista Mamaia sau cel putin in primaria Constanta nu era doar coruptie ci un sistem mafiot pus la punct de Radu Mazare care functioneaza si astazi,atunci machidoni erau si acum cu oile pe dealurile si campurile Dobrogei.
424Solutia(26 aug 14:13)
Singura solutie sa scapam de machidoni este SA NU MAI CUMPERE NIMENI NIMIC DE LA EI !!!!
117Mihai(26 aug 12:53)
Fraier nu e cel ce construieste ci cel ce cumpara apartament in acel bloc
343Papu(26 aug 10:59)
Daca machedoni nu investea in Mamaia arata si acum ca un sat prapadit
529constructorul(26 aug 09:51)
machidoni jegosi
225SM2(26 aug 09:26)
Foarte bine le face la bosorogii aia...SM2 numai mosi rupti in cur, trebuia sa le darame blocul cu totul ca asa merita
122dna(26 aug 09:25)
babu este asociatul lor.ia facut strada lui cambela
25bravo, Diana(26 aug 08:41)
merg ca unse pe ulei
121stere(26 aug 08:36)
armanlu nu chiari ..sfinteste locul ..omul adica ...cipaneala la maxim o statiune si un oras distruse mostenire lasata copiilor
125o pla(26 aug 08:34)
Pai la Fisc tot machidoni angajati sunt, cum sa-si plateasca astia darile atunci ?
423BLOCURI(26 aug 08:13)
Aveti grija cu cine votati, ca sa nu ajunga Constanta sub domnia machidoneasca, si sa vezi atunci constructii peste tot !!! Deja stelian si-a facut trupa si se pregateste!
528Arghir(26 aug 07:53)
Oameni buni, makidonii astia chiar nu mai respecta nimic in C-ta? Pai atunci sa ne facem singuri dreptate, hai sa ne organizam. Propuneti !
222Machidonii(26 aug 07:05)
Au construit ca niste CIONANI, FARA NICI O NOIMA.
418Stere(26 aug 06:34)
Machedoni a facut multe investiti in constanta si a creiat locuri de munca
540Sa ne cacam pe Bela Tanase !(26 aug 02:28)
Cum este posibil sa construiesti un bloc care are balcoanele deasupra trotuarului , o cladire inghesuita intr-o zona si asa inghesuita . De la 6 dimineata zgomotul de santier este infernal ! Politia Locala Cta este aservita acestui BELIT BELA , trotuarul de la trecerea pt .pietoni este spart si cetatenii trebuiesc sa ocoleasca pe carosabil iar Politia Locala Cta pandeste dupa colt ca nu cumva sa opreasca vreo masina si sa blocheze intrarea in santier ! Cum a oprit o masina ... hop si macaraua Politiei Locale si ridica autoturismul ! RUSINE PRIMARIA CTA ! RUSINE FAGADAU ! Si RUSINE BABU !!!!!!
mai mult...Replica
16 oct 12:43ReplicaDoi INDIVIZI au tâlhărit un MINOR, în GARA din CONSTANȚA

Clipe de coșmar pentru un adolescent în vârstă de 16. În cursul zilei de vineri, 15 octombrie a.c., minorul ar fi...63

16 oct 11:00ReplicaCOD GALBEN de PLOI TORENȚIALE, în DOBROGEA658
16 oct 00:41ReplicaUn gălăţean a SĂRIT la BĂTAIE, la SEMAFORUL de la Delfinariu. VIDEO8823
16 oct 00:06ReplicaFosta CONDUCERE a CT BUS, dată pe mâna PARCHETULUI, pentru management DEFECTUOS

În ultima perioadă, au avut loc mai multe schimbări în conducerea CT BUS. Mai întâi, Bogdan Niță, care era și...2679

16 oct 00:24ReplicaFelicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea1736
16 oct 00:38ReplicaMAȘINI căzute în ȘANȚ după ce o STRADĂ din TECHIRGHIOL s-a SURPAT2009
16 oct 00:01ReplicaSCENE DRAMATICE: un PAZNIC lovește cu SĂLBĂTICIE un OM al STRĂZII, chiar în curtea SPITALULUI. VIDEO

Incredibil! Un agent de pază al Spitalului din Tulcea a lovit cu bestialitate, în timpul serviciului, un om al...1649

16 oct 00:00ReplicaE OFICIAL: JUDEȚUL CONSTANȚA intră în CARANTINĂ!21288
16 oct 00:21ReplicaO TERASĂ din Mamaia, AMENDATĂ pentru LIPSA ANALIZEI de RISC816
16 oct 00:02ReplicaÎPS Teodosie: Pe mine NU mă poate obliga nimeni să mă VACCINEZ

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, vine cu explicații după ce a declarat la postul...1079

16 oct 00:18ReplicaCine sunt cei şase TÂLHARI care JEFUIAU oamenii pe stradă1527
16 oct 00:17ReplicaDosarul cu şină şi orele pierdute în faţa ghişeelor devin ISTORIE806
Vremea
13.4°13.4° - 15.4° sâmbătă, 16 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 5.54 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/4938133327239
5/403734729818
joker25354540819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportSimona Halep, încă o coborâre în clasamentul WTA - Pe ce loc se va afla după încheierea Indian Wells

Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în turul al treilea, iar la finalul competiției din deșertul...106

16 oct 00:00SportJurgen Klopp, după ce Newcastle a fost cumpărată de prințul moştenitor al Arabiei Saudite

Newcastle a fost cumpărată de prinţul moştenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, și poate deveni...163

16 oct 00:00SportGaz Metan Mediaș vs Dinamo București 2-1

Gaz Metan Mediaș a obținut o victorie foarte importantă în fața echipei Dinamo București, vineri, în primul meci...131

16 oct 23:54SportEmma Răducanu, forfait pentru turneul de la Moscova - Ce urmează pentru campioana de la US Open

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 22 WTA, a anunțat că nu va putea participa la Kremlin Cup, turneu care va...433

Local
16 oct 00:13LocalMINOR din NĂVODARI, DOSAR PENAL după ce a PLECAT la PLIMBARE cu MAŞINA tatălui

Polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat, La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 10.45,...441

16 oct 00:14LocalBANDĂ de TÂLHARI DESTRUCTURATĂ la CONSTANŢA: MASCAŢII au DAT NĂVALĂ în 5 LOCAŢII

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie calificată, fapte comise în zilele...1133

16 oct 00:16LocalBĂRBAT de 32 de ani, ARESTAT pentru FURT CALIFICAT

516

16 oct 00:12LocalRECORD de DECESE! 25 PERSOANE au MURIT din cauza COVID, la Constanța

Până vineri, 15 octombrie a.c., 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...870

16 oct 10:06LocalACCIDENT rutier la Ovidiu. Un autoturism a sărit peste sensul giratoriu și a intrat în altă mașină. VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină vineri, 15 octombrie a.c., în sensul giratoriu de...1817

16 oct 00:15LocalACCIDENT cu VICTIMĂ în faţa hotelului Dobrogea

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină vineri, 15 octombrie, pe bulevardul Alexandru...559

16 oct 00:14LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au desfășurat activități pe...3624

16 oct 00:14LocalBraconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat aproximativ 900 metri de plasă din fir textil și peste 50 kg de pește...396

16 oct 00:16LocalATV căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

432

Politică
16 oct 23:41PoliticăArafat: L-ați lăsa pe unul de pe Facebook să vă opereze? Atunci de ce îi dați voie să vă spună să nu vă vaccinați?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a criticat vineri decizia...2989

16 oct 23:41PoliticăKelemen Hunor: Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că UDMR nu îl va susține pe Dacian Cioloș pentru formarea unui guvern. „Nu...261

16 oct 23:41PoliticăCioloș: Fac apel în continuare la PNL să nu fugă de responsabilitate

213

16 oct 00:00PoliticăPSD solicită anchetă cu privire la "neglijenţa iresponsabilă" a fostului ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă

Partidul Social Democrat a solicitat vineri instituţiilor statului să declanşeze o anchetă cu privire la...163

16 oct 00:00PoliticăCîţu: Firma Roche va livra în România 5.670 de doze de Tocilizumab

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, vineri, că firma Roche va livra în România 5.670 de doze de...153

16 oct 23:40PoliticăSurse PNL: Planul post-Cioloș

Liberalii și-au pus la punct planul de bătaie după ce Guvernul monocolor USR nu va reuși, cel mai probabil, să...316

16 oct 23:41PoliticăBeatrice Mahler: 'Lockdownul se impune. Avem o situație dramatică'

Medicul Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta” din București, crede că un lockdown total ar relaxa...797

16 oct 23:41PoliticăLiberalii l-au 'răzgândit' pe Cîțu: certificatul verde NU va fi necesar pentru intrarea în magazine

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, ieri, că va propune ca certificatul verde să fie cerut peste tot,...383

16 oct 23:42PoliticăPSD: Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate degeaba la poarta PNL

369

Interviuri
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4692

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8117

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

1815

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4205

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. Cu o vastă experiență, de 23...3932

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!

12390

Monden
16 oct 02:48MondenCenzură: Peste 81 de milioane de videoclipuri de pe TikTok, șterse, în decurs de trei luni

TikTok a eliminat mai mult de 81 de milioane de videoclipuri la nivel global, în decurs de trei luni, pentru...109

16 oct 00:00MondenThrillerul psihologic 'Miracol' o să fie difuzat în cinematografele din România din februarie 2022

„Miracol”, al treilea lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, prezentat în premieră în secţiunea...131

16 oct 00:00MondenColdplay anunţă un turneu mondial 'sustenabil' pentru 2022

108

16 oct 00:00MondenAndrea Bocelli a semnat un contract global şi pe termen lung cu Universal Music Group

Tenorul italian Andrea Bocelli, ale cărui albume s-au vândut în peste 90 de milioane de copii şi ale cărui...109

16 oct 00:00MondenNoul serial 'I Know What You Did Last Summer', prezentat în avanpremieră la Los Angeles

Amazon a prezentat miercuri în avanpremieră noul său serial "I Know What You Did Last Summer"', inspirat dintr-unul...106

16 oct 00:00MondenEdiţia din 2021 a celui mai mare festival de film din Africa începe sâmbătă

100

Mapamond
16 oct 01:35MapamondUn copil de 2 ani și-a ÎMPUȘCAT mama în cap, în timp ce aceasta era într-o conferință pe Zoom

Un băieţel de 2 ani din Florida şi-a ucis mama cu un glonţ în cap în timp ce aceasta participa la o întâlnire pe...621

16 oct 01:35MapamondŞeful Pentagonului va vizita România săptămâna viitoare

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Georgia, Ucraina și România săptămâna viitoare, înainte...280

16 oct 01:36MapamondFacebook mărește protecția jurnaliștilor și activiștilor. Vor fi considerați persoane publice

204

16 oct 00:00MapamondŢările de Jos, îngrijorate de perspectiva unui nou val de COVID-19

Guvernul olandez este îngrijorat de perspectiva unui nou val de COVID-19 după o resurgenţă a contaminărilor în...134

16 oct 00:00MapamondONG german: Peste 800 de milioane de oameni suferă de foame

Peste 800 de milioane de oameni la nivel mondial suferă de foame, a atenţionat organizaţia nonguvernamentală...100

16 oct 00:00MapamondCoronavirus: Infectări în creştere în Irlanda, una din cele mai vaccinate ţări din lume

Irlanda a pus sub semnul întrebării joi ridicarea de săptămâna viitoare a aproape tuturor restricţiilor...193

16 oct 00:07MapamondVladimir Putin: 'Rusia va depune eforturi pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2060'

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri că Rusia, unul dintre cei mai mari poluatori din lume, vizează...344

16 oct 01:36MapamondSUA: Casa Albă cere ajutorul marilor petrolieri pentru a ține sub control prețul combustibilului

Casa Albă a discutat în ultimele zile cu producătorii de petrol şi gaze, cerându-le sprijinul pentru reducerea...266

16 oct 01:36MapamondUn nou război în Kosovo? Americanii și UE intervin: 'Război sau pace?'

423

Sănătate
16 oct 00:00SănătateŞeful DSP Arad îi îndeamnă pe cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul patru

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, îi îndeamnă pe cei care au afecţiuni cronice...109

16 oct 00:08SănătateMinisterul Sănătăţii a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali donate de Italia

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru...115

16 oct 01:25SănătateCoronavirus: Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19, mai precise decât se credea

711

16 oct 00:00SănătateConsumul de alcool în exces, corelat cu peste 700.000 de cazuri de cancer în 2020

4% dintre cazurile de cancer nou diagnosticate în 2020 pot fi asociate cu consumul de alcool, potrivit unui studiu...111

16 oct 00:00SănătateCare este nivelul de anticorpi post-booster?

Persoanele mai în vârstă care fac o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 au un risc mult mai mic să testeze pozitiv...149

16 oct 00:00SănătateCe simptome indică prezența asteniei de toamnă

Când vremea se răcește și zilele se scurtează, unele persoane se pot confrunta cu astenia de toamnă. Ce simptome...124

16 oct 01:25SănătateRata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia a depășit 80%

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a...224

16 oct 01:26SănătateOMS: Numărul deceselor cauzate de tuberculoză, din nou în creştere din cauza pandemiei de COVID-19

Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut din nou pentru prima dată după o pauză de peste 10 ani din...238

16 oct 01:27SănătateMedicul Emilian Imbri, AVERTISMENT: Dacă prezintă simptome de răceală, copiii trebuie să fie testați

474

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT