REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Biden s-a pierdut cu firea la conferinţa de presă după summitul cu Putin şi a acuzat jurnaliştii de negativism

Biden s-a pierdut cu firea la conferinţa de presă după summitul cu Putin şi a acuzat jurnaliştii de negativism

Replica API 18 iunie 2021 | 23:57 1025

Preşedintele american Joe Biden s-a arătat deranjat miercuri de unele întrebări ale ziariştilor la conferinţa de presă ce a urmat summitului de la Geneva cu omologul său rus Vladimir Putin şi, cu toate că apoi şi-a cerut scuze unei jurnaliste pentru că s-a arătat ''deştept'' faţă de ea, a continuat să atace membri ai mass-media acuzându-i de negativism, potrivit politico.eu, citat de Agerpres.

Joe Biden

Primul moment tensionat la conferinţa de presă a survenit după ce Kaitlan Collins, jurnalistă a postului CNN, l-a întrebat pe Biden de ce este optimist că preşedintele Putin şi-ar putea schimba comportamentul provocator după acest summit.

''De ce sunteţi atât de încrezător că-şi va schimba comportamentul, domnule preşedinte ?'', l-a întrebat Collins.

''Nu sunt încrezător. Unde dracu - ce aţi făcut în tot acest timp ?'', i-a replicat Biden, în timp ce s-a mişcat de pe loc spre grupul de jurnalişti adunaţi. ''Când am spus că sunt încrezător ?'', a continuat el, ridicând degetul arătător pentru a fi mai expresiv. ''Ceea ce am spus a fost - hai să o lămurim -, am spus că ceea ce va schimba comportamentul lor (al Rusiei n.red) este dacă restul lumii reacţionează faţă de ei, şi le diminuează rolul în lume'', a indicat preşedintele SUA.

Dar discuţia aprinsă nu s-a oprit aici, jurnalista CNN iritându-l din nou pe Biden când l-a întrebat de ce crede că întâlnirea sa cu Putin a fost ''productivă'' deşi preşedintele rus ocolise la conferinţa sa separată de presă întrebările despre drepturile omului în Rusia, îndreptând atenţia către problemele de acelaşi fel din SUA.

Biden a ripostat spunându-i lui Collins că ''şi-a greşit meseria'' dacă nu poate sesiza utilitatea acestui summit.

Înainte să se îmbarce în Air Force One pentru a reveni în SUA, preşedintele american a spus că şi-a cerut scuze jurnalistei CNN. Totuşi, el şi-a menţinut părerea despre ceea ce a perceput a fi o puternică înclinaţie spre negativism în presă.

Această confruntare cu presa a marcat un final neobişnuit al primului turneu politic întreprins de Biden - la summiturile G7, NATO şi cu şefii principalelor instituţii ale UE - şi care a fost menit să arate imaginea unui preşedinte ce aduce stabilitate după cei patru ani ai preşedinţiei lui Donald Trump. Turneul său s-a desfăşurat într-un context diplomatic sensibil, SUA având în continuare divergenţe cu unii aliaţi asupra abordării unor teme preocupante, inclusiv relaţiile cu Rusia sau China.

Biden şi Putin s-au întâlnit la Geneva pentru a calma tensiunile dintre ţările lor. Deşi amândoi au evocat după summit discuţii într-o atmosferă pozitivă, nu au anunţat nicio iniţiativă concretă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
presiune.sa fim cei mai buni
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614