REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

BILANŢ. Intervenţii la Sunwaves: 6 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală

BILANŢ. Intervenţii la Sunwaves: 6 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală

Replica API 7 mai 2019 | 00:00 266

În fiecare weekend, deschise trei puncte temporare de lucru

În fiecare weekend, deschise trei puncte temporare de lucru

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au acționat la "foc automat" pe timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. Astfel, au avut sute de solicitări, dintre care 6 la festivalul de muzică electronică Sunwaves, fiind vorba de cazuri medicale. Despre toate acestea au vorbit Daniel Gheorghe Popa (șeful ISU Dobrogea), Mihai Georgescu (Coordonarea activităţilor structurilor din Inspecţia de Prevenire), Anca Chiriță (biroul de presă) și Ana-Maria Stoica (biroul de presă), în cadrul unei conferințe.

Pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în perioada 25.04-02.05.2019, în 4 puncte cheie de pe raza judeţului Constanţa, inspectoratul a luat măsura constituirii punctelor temporare de lucru.

Acestea au fost în stațiunea Vama Veche (cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B2), nodul rutier ce leagă DN39 de autostrada A4 (o autospecială de stingere cu modul descarcerare și prim ajutor), la mijlocul stațiunii Mamaia (cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B2) dar și la Valea Dacilor unde o autospecialp de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor a deservit Autostrada Soarelui.

Totodată, pe raza întregului județ, pompierii constănţeni au fost solicitaţi sa acţioneze la 37 intervenţii (11 incendii, 10 intervenții elicopter, 2 solicitări asistență persoane descarcerate și 13 alte intervenții după cum urmează: 3 deblocări de ușă, 2 asigurare măsuri PSI, 6 solicitări de asistență medicală la festivaluri de muzică (Sunwaves și Sunset) și alte 3 intervenții, precum și 343 cazuri medicale (37 de paramedici zilnic încadrați pe 11 ambulanțe tip B, o ambulanță tip c și 2 motociclete, fiind asistate în medie, 48 de persoane zilnic).

În medie, 130 de pompieri au intervenit zilnic pentru acordarea primului ajutorul medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

În fiecare weekend, deschise trei puncte temporare de lucru

Până la deschiderea sezonului estival, inspectoratul a luat decizia păstrării, în fiecare weekend a trei puncte temporare de lucru: pentru stațiunea Mamaia cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B, la KM 193- Autrostrada A2(Valea Dacilor) încadrat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor care asigură Autrostrada A2, pe ambele sensuri, de la Km 159 la Km 212 dar și la nodul rutier DN39 cu autostrada A4 încadrat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor care asigură Autostrada A4 la ieșirea spre Agigea, un sens spre Portul Constanța și celălalt sens spre intersecția cu Autostrada A2.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Etcu petru alias Renzo ZNR si concubina lui florentina paros alias floriy coafeza de meserie si paravan financiar pt bani furati din conturi le bancare de catre escocul etcu petru bani pe care ai transforma in bit coin ca sa se piarda urma
0
0
Au luat-o in serios si s-au incins prea mult !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212