REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Bilanțul IPJ: Constanța, un județ mai sigur, mai puține furturi, tâlhării și accidente rutiere!

Bilanțul IPJ: Constanța, un județ mai sigur, mai puține furturi, tâlhării și accidente rutiere!

Replica API 24 ianuarie 2019 | 23:51 352

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, la bilanț! Astfel, cifrele au arătat că, în anul 2018, prin polițiștii din cadrul structurilor de specialitate, a obținut rezultate notabile, înregistrând scăderi în ceea ce privește fenomenul infracțional, făcând Constanța un județ mai sigur, după cum au transmis reprezentanții IPJ, care au adăugat că priorităţile identificate în anul 2018 au fost prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenței în familie și prevenirea infracţiunilor specifice sezonului estival 2018.

Astfel, în anul 2018, efectivele de siguranţă publică şi patrulare au executat 29.152 de intervenţii la evenimente, dintre care 17.682 în mediul urban şi 11.470 în mediul rural. În scopul promovării, consolidării şi susţinerii unui parteneriat real cu comunitatea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a acţionat cu prioritate pe linia asigurării deschiderii comunicaţionale, transparenţei şi subordonării propriei activităţi doleanţelor cetăţeanului, asigurând o atenţie deosebită activităţii de relaţii publice, percepută ca un atribut important în menţinerea unor relaţii de comunicare cu societatea şi instituţiile acesteia. Activitatea cu cetățenii s-a desfăşurat, în perioada supusă analizării cu respectarea strictă a dispoziţiilor, ordinelor şi instrucţiunilor de linie, iar în relaţiile cu reprezentanţii mass-media s-a manifestat solicitudine şi transparenţă, fără a se face, însă, abatere de la legislaţia în domeniu. Totodată, activitatea de prevenire, menită să contribuie la reducerea criminalităţii, s-a desfășurat prin implementarea mai multor campanii inițiate de polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității. În ceea ce privește infracţionalitatea stradală, la nivelul județului Constanța, s-a înregistrat o scădere de 35,86% (-477 fapte), comparativ cu anul 2017. Prin urmare, faptele de furt au scăzut cu 41,14%, iar tâlhăriile cu 20,83%.

Siguranţa traficului rutier

Potrivit datelor puse la dispoziţie, în anul 2018, pe arterele rutiere ale judeţului Constanţa s-au produs 1.163 (-20) accidente rutiere, dintre care 128 (-7) grave, soldate cu 69 (-2) persoane decedate, 85 (-13) răniţi grav şi 62 (-20) răniţi uşor, precum şi 1.035 (-13) accidente uşoare, soldate cu 1.314 (-31) răniţi uşor.

Principalele abateri pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în anul 2018 au fost: nerespectarea vitezei legale, nefolosirea centurii de siguranţă, defecțiuni tehnice și indisciplina pietonală. De asemenea, poliţiştii de proximitate au fost angrenaţi în activităţi specifice necesare soluţionării sesizărilor/reclamaţiilor/scrisorilor depuse de cetăţeni, precum şi de cercetare penală în dosarele repartizate spre soluţionare. O atenţie deosebită a fost acordată activităţilor de cunoaştere a populaţiei, a celor preventive desfăşurate în unităţile de învăţământ şi zona adiacentă acestora, precum şi monitorizarea stărilor conflictuale.

Mai puține furturi din mașini

La nivelul I.P.J. Constanţa indicatorii statistici pentru anul 2018 în cazul infracţiunilor sesizate sunt în scădere faţă de anul 2017. Prin urmare, potrivit reprezentanților IPJ, infracţiunile sesizate contra patrimoniului înregistrează o scădere 1021 de fapte, respectiv -9.25%, comparativ cu anul 2017, scădere ce se manifestă la principalele infracţiuni care aduc atingere patrimoniului persoanei, precum: furt, tâlhărie, înșelăciune și distrugere. Scăderi semnificative se înregistrează și în cazul furturilor din auto, reprezentând un procent de -54.50%, dar și în cazul furturilor din societăți comerciale, cu un procentaj de -16.92%. În ceea ce priveşte infracţiunile de tâlhărie, se înregistrează o scădere de 19%.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cata vreme legile protejeaza infractorii si politistii nu pot actiona ca in SUA,statisticile nu sunt crezute de oameni.
1
0
Sigur?tomis nord,soveja tomis 3 e vandalizat zilnic de tiganimea din HC, fac bisnita nestingheriti prin piete,evaziune fiscala la greu,sub ochii organelor de control,ca deh,sa ia comision,tiganetul sta gratis in mijlocul orasului,tineretul a fost dus la energia,tiganimea merge gratis pe ratc,mare cacanar Fagabou asta, promite camere pe strazi si nu le puna ca se va ingrozi.In alte tari vine amenda acasa,fara atatea "organe"inutile pe strazi,cu salarii platite aiurea,pensii de la 50de ani,mituite de tigani&alte specii certate cu munca,tara in care mai stau tiganii,pensionarii speciali,pomanagii
1
0
Mai intai dati-va toti demisia din militie angajati oameni noi integri nu corupti.
3
0
alo ITM-ul luati masuri la fabrica de SARMA SI CABLU HARSOVA SE RUP DEGETELE angajatilor in prostie si POLITIA DOARME veniti si inchideti FABRICA ASTA de JIDANI ca de nu o sa fim un oras de CIUNGI SI BETEGI NO SA MAI AVEM DESTE NIC SA FACEM SEMNUL MWIE
4
0
Siguranta este la maxim...dupa ce Lefter Constantin din Cernavoda a omorat o femeie pe o trecere de pietoni din Mamaia in august 2017 fiind in stare de ebrietate si drogat.La aceasta data stimabilul "criminal" protejat de IPJ si Parchetul Constanta este angajat la societatea tatalui sau si este liber mersi...Bravo justitiei romane care este impotriva coruptiei !!!.
5
0
O RUSINE DE ORAS ..O MIZERIE DE POLITIE ..ORASUL ESTE CONDUS DE MAFIE IN CARDASIE CU POLITIA SI JANDARMERIA ETC.
9
0
A TI UITAT DE NOI DRAGI PRIETENI DE LA IPJ CONSTANTA ?.NOI CARE NU AVEM O SECUNDA DE MUNCA SI TRAIM REGESTE CA LA NEW YORK CU LIMUZINE DE LUX SI VILE CUM NU A VAZUT ORIENTUL.IAR PROSTIMEA CARE LUCREAZA PE MINIM PE ECONOMIE CE OR FACE CU BANII ?.INSEAMNA CA SPONSORIZARILE NOASTRE AU AVUT EFECT MAXIM CA NOI SA STAM LINISTITI PANA LA ADANCI BATRANETI IAR FETITELE DISPARUTE DIN CERNAVODA SA PRODUCA LA MAXIM PTR NOI.BRAVO IPJ CONSTANTA
9
0
Mai omule Constanta este un oras sigur unde poti sa umbli singur la orice ora din zi sau noapte indiferent de zona
2
6
astazi sunt -20 grade, ieri au fost -22, in concluzie astazi e mai cald ca ieri
7
0
Orasul plin de drogati deci concluzia cimeva vinde deci concluzia astia se fac ca nu vad si daca nu vad zic ca nu exista asa ceva . Mai toti care sunt primsi bauti la volan sunt si drogati in jurul liceelor roiesc de dealeri de droguri . Luati atitudine domnilor politisti pt ca o sa va blesteme si copii copiilor vostri .
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920