REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bilanţul teribilului accident de la Costineşti: un adolescent este ÎN COMĂ, după ce a fost proiectat din maşină!

Bilanţul teribilului accident de la Costineşti: un adolescent este ÎN COMĂ, după ce a fost proiectat din maşină!

Replica API 20 iulie 2018 | 00:00 358

Neacordare de prioritate

Neacordare de prioritate

Vacanța unor turiști aflați la malul mării a fost curmată brusc! Au ajuns pe paturi de spital, unul dintre ei fiind în comă. Este vorba despre un accident rutier în care au fost implicați. Aceștia se aflau într-un autoturism care rula pe drumul cu prioritate, în el intrând o autoutilitară care a ieșit de pe un drum adiacent. Bilanțul este teribil: un minor a fost proiectat pe carosabil, șoferul din autoturism a rămas încarcerat, iar o femeie s-a ales cu mai multe traumatisme, pe când autoutilitara s-a răsturnat.

Alarma s-a dat joi, 19 iulie, în jurul orei 13.00, cân accidentul rutier s-a produs pe DN39, la intersecția cu drumul înspre Costinești, adică DC6. La fața locului au intervenit atât pompierii cât și cadrele medicale cu autospeciale SMURD, de la Serviciulde Ambulanță, cu un modul de descarcerare, dar și cu elicopterul SMURD.

Potrivit acestora, 3 persoane au fost rănite, turiști, din Bacău, din care două grav și una ușor (toti pasageri în auto marca Peugeot care se deplasa pe drumul prioritar): un minor în vârstă de 17 ani, cu politraumă, în comă, cu traumatism craniocerebral grav, preluat de elicopterul SMURD; un bărbat, șoferul, cu fractura deschisă membru inferior, preluat de un echipaj SAJ; o femeie cu politraumă, conștientă, preluată de un echipaj SMURD. Toți au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Cauza producerii accidentului rutier, după cum au precizat anchetatorii, este neacordarea de prioritate. Mai exact, un tânăr în vârstă de 22 de ani, Florian Georgian E., din Tulcea, a condus o autoutilitară înmatriculată în județul Tulcea, pe DC6, și nu a acordat prioritate la ieșire în DN39, unde a intrat în coliziune cu un autoturism marca Peugeot înmatriculat in Bacău (cu volan pe partea dreaptă), condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Bacău. Impactul a fost atât de puternic încât șoferul din autoturism a rămas încarcerat, în timp ce un pasager minor a fost proiectat pe carosabil.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment. Menționăm și faptul că, la fața locului, un participant la trafic a sărit imediat în ajutorul victimelor, acordându-le îngrijiri medicale. Precizăm că este vorba despre plt.maj. Cristian Bogdan Badea, paramedic încadrat pe motocicletă SMURD la Detașamentul Terapie Intesiva Mobilă București Ilfov, care se afla în concediu.

De precizat că minorul a fost internat la Reanimare, cu fractură craniană; şoferul va fi operat, suferind mai multe fracturi, iar femeia are traume minore.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt Prolex,Eolian - dar cum sa facut sensuri la Cumpana si Tuzla? la Costinesti,23 August nu se poate sau sunt primari din alt partid
1
3
Am si eu o intrebare: de ce trebuie un sens girator acolo? Pentru ca unii tampiti nu vor sa respecte reguli esentiale de conducere cum ar fi acordarea de prioritate???
5
1
Daca se face un sondaj, multe accidente produc cei din Tulcea. Dau examen intrun oras cu 2 strazi si cand pleaca la drum se cred mari soferi. Drumul dintre Tulcea si Constanta e plin de cruci.
10
1
in nici un caz sens giratoriu. se poate face o subtraversare a soselei pentru a intra la Costinesti. la iesire latita soseaua cu inca o banda si se rezolva problema
7
4
pentru ce mama dracu un sens giratoriu acolo? intri pe un drum national, frate! cum sa faci asa ceva acolo?
8
4
Este foarte necesar un sens giratoriu!
4
8
pana cand autoritatile nu ea o decizie in vederea creeri unui sens giratoriu la intersectie costinesti cu DN 39 multe accidente mortale o sa mai vedem...pe cand sensul?
5
7
pe soselele Romaniei mori cu zile nevinovat !
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218