REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei Nicolae, la Primăria Năvodari!

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei Nicolae, la Primăria Năvodari!

Victor ROTARU 26 aprilie 2024 | 00:00 4324

Este oficial! Nicolae Matei nu poate candida pentru Primăria Năvodari. Cu toate că acesta a împânzit orașul cu bannere electorale și chiar a strâns semnături pentru a-și depune candidatura, munca sa nu va avea rezultatul scontat. Miercuri, 24 aprilie a.c., Biroul Electoral i-a respins candidatura pentru funcția de primar al orașului Năvodari.

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei Nicolae, la Primaria Navodari! Matei Nicolae

Fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, nu poate candida pentru funcția de primar. Miercuri, 24 aprilie a.c., Biroul Electoral al Circumscripția 8, a respins candidatura pentru funcția de primar al orașului Năvodari, județul Constanța, a lui Nicolae Matei, depusă de Partidul Neamul Românesc.

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei Nicolae, la Primaria Navodari! Hotărârea Judecătorilor

Nicolae Matei cu toate temele făcute

La finalul lunii martie, Nicolae Matei a postat un clip în care spunea faptul că „În spațiul public au apărut tot felul de informații, de la adversarii mei politici, în sensul că nu aș candida, și că nu aș avea dreptul să candidez. Nimic mai fals. În acest moment sunt consilier local. Am primit de la Autoritatea Electorală Permanentă un răspuns care spune că aș fi avut nevoie de reabilitare doar în situația în care prin sentința penală mi-ar fi fost interzise drepturile constituționale de a alege și de a fi ales, ceea ce nu este cazul la mine. Au vrut să mă îndepărteze de voi și au aruncat la adresa mea cu tot felul de mizerii. Dorința mea este să-mi curăț imaginea publică și să demonstrez că sunt cea mai bună soluție pentru orașul nostru, pentru Năvodari. Toți s-au coalizat împotriva mea, sunt singur împotriva tuturor. Veniți alături de mine, cu prieteni, cu rude, și promit că nu o să vă dezamăgesc! Voi da culoare orașului Năvodari.

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei Nicolae, la Primaria Navodari! Bannerele lui Matei Nicolae

Ulterior, pe 6 aprilie, acesta a postat un alt clip în care anunța cetățenii că a început strângerea de semnături pentru a putea candida: „Îi rog pe toți cetățenii ce își doresc schimbarea actualei conduceri a Primărie Năvodari să ne ajute să demontăm înțelegerile oculte dintre PSD, PNL și PMP, vom forma o nouă majoritate în Consiliul Local Năvodari în jurul Primarului Matei Nicolae și a Partidului Neamul Românesc! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Matei, condamnat la închisoare!

În anul 2020, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Matei la 9 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor de la Năvodari, alături de fosta judecătoare Corina Eugenia Jianu. Decizia a fost pronunțată pe 20 noiembrie 2020, însă a fost atacată.

De asemenea, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Nicolae Matei la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de dare de mită. În primă instanţă, acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni, însă Curtea a desfiinţat sentinţa, micşorând pedeapsa. Decizia Curţii de Apel este definitivă. În acelaşi dosar, Nicolae Vâlcu a fost condamnat la un an cu suspendare.

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei Nicolae, la Primaria Navodari! Matei Nicolae

Reamintim că, în luna decembrie 2012, Nicolae Matei a fost trimis în judecată de către DNA pentru dare de mită. În acelaşi dosar este judecat şi Nicolae Vâlcu, pentru mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Navodariul orașul în care doar corupții și pușcăriașii au loc în primărie. Mxie tuturor celor care ii votează.
0
0
Pnl ia facut manevra prin conducatori care au relati la bec
0
0
"Neamul Oltenesc", a vrut sa spuna , de unde provine el, rasa mamii lor ........!!!!!!!!!!
8
1
De ce nu permiteți comentarii la Rusu Ionuț....viceprimarul mincinos și semianalfabet ????
12
1
Maimuta paroasa, căci asa este cunoscut acest lindic de 1.20 m pe pantofi cu flecuri înalte, a fost respinsa. Asta merita atarnat de coaie la intrarea în Carachioi
13
0
Un ciorditor de plaji. Ti-ai batut joc de Mamaia Nord toate scurgerile se duc in Mare. Isi aduc oamenii copii mici sa intre langa canalizare...
14
0
Unii oameni nu stiu cand trebuie sa se opreasca,probabil ca asta a fost si motivul si pentru care a ajuns la puscarie ! Vezi-ti frate de viata si bucura-te ca esti liber !!!
18
0
Si voi mai vreti ca UE sa ne bage in Shengen.
10
3
Ce mumu si a luat. This made my day.
14
0
Cebinseamna sa ai tupeu si obraz gros. Sa candidezi la primarie, la primaria de unde ai s**t cam tot ce era de ciordit. Doar daca mentionam tabara de copii de la Navodari, care este a lui, pana la sute de loturi de teren vandute catre acolitii lui din acea perioada. Se bazeaza pe memoria scurta a romanului si mentalitatea, lasa-l domnule sa fure dar sa faca si pentru noi ceva. Cam despre asta e vorba.
20
0
Numai are ce loturi de teren să retrocedeze și sa de-a cadouri,și din cauza asta ,candidatura i-a fost respinsă..Luați armănii la întrebări,care au construit blocuri în zona aia, în frunte cu finanțatorul echipei de fotbal Nicu b**u..sa vedeți cum au pus mana pe terenurile respective...și acum are tupeul ordinar să vrea să candideze iar..un ordinar,un escroc,un șpăgar de prima clasa acest jeg matei
21
0
Matei Nicolae cu Partidul Neamul Romanesc are cea mai mare sansa sa redevina Primar , toata lumea vorbeste asta , BEC Navodari este formst din oamenii lui Chelaru , anslizati si vedeti ! Nu inteleg daca nu are interdictie cum poate sa-i interzica ? Eu cred ca Matei va fi validat de catre judecatori pentru ca , nu risca nimeni sa fie tarat pe la CSM si CEDO , iar Matei este cel mai puternic Om din Navodari , este singurul ce se poate bate cu gasca lui Chelaru ! Orasul timp de 4 ani v-a stagna calarit de aceeasi hoti ai lui Chelaru si Popescu !
2
25
Faptul ca jegul asta nu este in puscarie pe viata este absolut o minune
25
0
Bai ,cât tupeu trebuie sa ai sa te prezinți la alegeri ,nu este suficient ca ai distrus tot în mamaia nord și pana la Năvodari, ai lăsat sa se construiască tot felul de mastodonti fără nici un fel de ordine . Nu va mai saturati de furat,mai aveți?
31
2
Matei - te iubesc ca mi-ai dat loc de casa.
8
9
exemplu cum functioneaza justitia din Romania, care spera la Schengen sau Visa Waiver
16
2
Un corupt, spagar. Bine a facut bec!
31
2
Traiasca dl prc Ntza . N.m
13
1
in orice tara normala acest hot nespalat era spanzurat de un pod langa copiii lui sa nu se bucure de averile furate. in romania nu ii face nimeni nimic. da spaga la procurori la garda la judecatori si scapa.
37
2
De ce ia respins ?
5
20

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212