REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
17.8° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Biroul Electoral Central a respins constituirea Alianţei Dreapta Unită

Biroul Electoral Central a respins constituirea Alianţei Dreapta Unită

A.F. 17 martie 2024 | 14:23 1974

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi a invitat oamenii la evenimentul de duminică din Piaţa Universităţii de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

Biroul Electoral Central a respins constituirea Aliantei Dreapta UnitaCătălin Drulă (USR), Ludovic Orban (Forța Dreptei), Eugen Tomac (PMP)

Primele comentarii ale alianței

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluţiile corecte pentru a moderniza România şi nu nu vom împiedica de scamatoriile instituţiilor pe care le controlează. În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, a scris Cătălin Drulă, duminică pe Facebook.

El a adăugat că „decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile şi regulile dintr-un stat democratic”. Liderul USR a adăugat că va fi contestată la ÎCCJ hotărârea BEC de respingere a protocolului Alianţei Dreapta Unită.

„Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianţa Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Ce fac acum este un act de laşitate şi de dispreţ faţă de voinţa românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democraţia în picioare pentru a-şi păstra puterea. Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită şi încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianţă, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019. Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ne vom lupta pentru drepturile noastre şi pentru viitorul pe care îl merită această ţară. Vă chem alături de noi, astăzi, în Piaţa Universităţii, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie. Misiunea noastră este o Românie fără corupţie, fără abuzuri şi fără frică. România Modernă este mai puternică ca niciodată“, scrie stiripesurse.ro.

Biroul Electoral Central a respins constituirea Aliantei Dreapta UnitaEugen Tomac

Eugen Tomac: „Acest atac sălbatic este inacceptabil“

„Ziua neagră a democrației românești! Astăzi la propunerea PSD a fost respinsă înregistrarea Alianței “Dreapta Unită” la Biroul Electoral Central.

Acest atac sălbatic este inacceptabil. Vom face recurs împotriva acestei decizii și vom lupta și mai determinați împotriva partidului stat.

Nu ne putem întoarce în anii ‘90, românii nu mai pot fi manipulați și speriați de aceste lovituri isterice și disperate ale partidului stat.

Indiferent de presiuni și îngrădiri eu voi lupta alături de Președintele Cătălin Drulă și Președintele Ludovic Orban pentru a duce mai departe acest proiect în care tot mai mulți români își pun speranța.

Dreapta Unită va învinge! La ora 16.00 ne vedem în Piața Universității, acolo unde români curajoși au murit pentru libertate“, spus Eugen Tomac.

Alianța Dreapta Unită va contesta la ICCJ respingerea protocolului său de constituire de către BEC

Alianţa Dreaptă Unită a anunţat că va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respingerea protocolului său de constituire de către Biroul Electoral Central.

„Alianţa Dreaptă Unită consideră abuzivă decizia de astăzi a Biroului Electoral Central luată la solicitarea PSD şi votată şi de PNL. Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide - USR, PMP şi Forţa Dreptei - să participe în alegeri ca o alianţă puternică de dreapta. Alianţa Dreaptă Unită va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Biroului Electoral Central“, informează alianţa, într-un comunicat,

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L-a facut un bine useristilor. Nu puteau lua 8%. Acum au șanse sa intre in consilii, cred ca Semiran e fericita.
0
2
Hmmm, unde am mai văzut noi acest mod mârșav de operare împotriva adversarilor polotici? La vecinul Putin, desigur. Javrelor din USL le e frica de asta mici, așa de rău au ajuns după ce s-au cocoțat împreună pe tărisoara asta.
6
3
le e frica serpariei psd@pnl. Votam Dreapta Unita sa scapam de leprele comuniste si de auristii populisti si libidinosi...
10
6
ma pish pe voi ma duc la fratii din PNL.taticul meu aka papu ma ajuta
7
5
Partea p*****a,este ca se voteaza la BUTOANE,indiferent cu cine votezi,iese cel care vreau securistii.Pentru ca ei au ramas la BUTOANE.
8
0
Oare ce mai reprezinti tu?Ai numai ....Bosorog
3
0
La vremuri noi, tot noi! Prostii, la munca!
7
0
totul este un tiatru ieftin pentru p****i.din 89 incoace astia toti care se dau politicieni sunt doar niste marionete.credeti voi ca fsn ul lasa din mana haturile?vai acum se uneste pnl cu fsn si multe altele.din pacate lumea este foarte p*****a.
12
5
PSDisti de disperatzi ce sunt penzru ca pierd voturi incep sa faca prostii,pai faptul ca incercatzi sa scoatetzi aliantza asta din cursa pentru alegerile care vin este convenabil astora care danduse victime vor creshte in sondaje mai mult decat credeau chiar ei si sustzinatori lor.
12
7
Votați împotriva PSD -PNL Aur
19
8
ca iinfractorul grebla e pus degeaba acolo ???
15
4
Doar impreuna putem schimba ceva…jos cu ciuma rosie! Jos cu hepatita galbena!
13
9
Aaa, pai ce-ati facut ma nene ma? Cum ii mai prosteste bola pe baietii aia superpoliticieni care se plimba pe strazi si dau pliante, ca o sa faca si o sa iasa si o sa fie toti jmekeri? Babaetzi, plecati la alte partide sau acasa mai degraba unde va e locul, ca o sa pierdeti cu felicitari si o sa mai si ramaneti cu eticheta de hashtag dupa alianta asta minune.
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389