REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Blinken: Talibanii vor trebui să-şi câştige legitimitatea din partea comunităţii internaţionale

Blinken: Talibanii vor trebui să-şi câştige legitimitatea din partea comunităţii internaţionale

Replica API 10 septembrie 2021 | 00:00 432

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că talibanii vor trebui să-şi câştige legitimitatea din partea comunităţii internaţionale, după ce militanţii islamişti au numit la Kabul un guvern format din personalităţi căutate de către autorităţile americane, transmite AFP, citată de Agerpres.

Antony Blinken

Guvernul interimar afgan ''este compus exclusiv din membri ai talibanilor sau colaboratori de-ai lor apropiaţi. Suntem de asemenea îngrijoraţi de legăturile şi antecedentele unora din aceşti indivizi'' care figurează pe lista de sancţiuni a ONU, a subliniat Blinken într-o conferinţă de presă organizată la baza militară americană Ramstein, din Germania.

''Înţelegem că talibanii l-au prezentat ca pe un cabinet provizoriu. Îi vom judeca apoi pe baza acţiunilor lor'', a avertizat demnitarul american.

''Talibanii caută o legitimitate internaţională. Orice legitimitate şi orice sprijin vor trebui să fie câştigate'', a continuat el.

Pe de altă parte, Antony Blinken le-a cerut talibanilor să permită plecarea din Afganistan a avioanelor charter având la bord americani, dar şi afgani expuşi riscurilor.

Aceste avioane sunt blocate pe aeroportul internaţional din oraşul Mazar-i-Sharif (nordul Afganistanului). Blinken a spus că SUA fac tot posibilul pentru ca avioanele să poată părăsi teritoriul afgan, dar a precizat că talibanii nu permit decolarea aeronavelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272