REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BLOCUL lui Dorinel TURCU de pe Lăpușneanu, scos la LICITAȚIE de firma la care este ACȚIONAR

BLOCUL lui Dorinel TURCU de pe Lăpușneanu, scos la LICITAȚIE de firma la care este ACȚIONAR

Replica API 6 aprilie 2021 | 00:37 9258

Dorinel Turcu este unul dintre jucătorii principali de pe piața imobiliară din Constanța. Acesta a investit în mai multe zone din Constanța și Mamaia, printre imobilele ridicate numărându-se și blocul de locuințe situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr 173 A., prin firma sa Comfort Construct. Vorbim despre o clădire impunătoare, cu 5 etaje și vedere la bulevard, finalizată în 2018. Aceeași clădire care, în viitorul foarte apropiat, nu se va mai afla în patrimoniul afaceristului. Și spunem asta pentru că a fost scoasă la licitație, împreună cu terenul, de către un executor judecătoresc. Dar cine credeți că este creditorul care a cerut înființarea executării silite? Firma la care Turcu deține calitatea de asociat, și anume Easy Credit 4 All IFN SA.

Societatea Comfort Construct SRL a construit, în 2018, blocul de locuințe cu 5 etaje situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr 173 A, acolo unde firma are și sediul social.

În 2015, societatea a contractat un credit de la Easy Credit 4 All IFN SA, în care, culmea, deține calitatea de asociat în Comfort Construct. Creditul nu a fost restituit, așa că Easy Credit 4 All a cerut a obținut încuviințarea executării silite a imobilului care a fost ipotecat pentru contractarea creditului. Adică, a blocului de locuințe, S+P+5E. Prețul de pornire al licitației este de 25.752.000 lei, din care 2.958.000 preț teren și 22.794.000-preț construcție, iar data licitației a fost stabilită pentru 5 mai.

Dorinel Turcu, Iancu Cușu, Adrian Stavrositu, Marius Crăciun, ÎNCRENGĂTURI de firme

Easy Credit 4 All se ocupă cu activități de servicii financiare care se referă, în primul rând, la contractarea de împrumuturi, ipoteci, cărți de credit etc. Asociații societății nu sunt necunoscuți în Constanța. Vorbim despre firmele Orient Ceramic SRL, deținută de Dorinel Turcu, al doilea asociat este Progress Consulting SA, administrată de fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Rapotan, și deținută de Cristina și Nicolae Crăciun.

Adrian Iancu Stavrositu

Al treilea asociat persoană fizică este SC Coremar Pilots SRL, a lui Adrian Iancu Stavrositu, soțul Mariei Stavrositu, fost deputat. Ca persoane fizice regăsim asociați, printre alții, pe Cușu Iancu, fratele Mariei Stavrositu.

Easy Credit 4 All Ifn SA mai are ca asociați pe Cealera Ionut, cu 7% din capital, Dumitru Eugen-4%, Fonta Durlea Gabriela Veronica, cu 3 % din capital, Mitrea Viorica și Silberstein Mariana, cu 2 %, Samata Dima și Samara Lidiea, cu 1 % din capitalul social.

Progress Consulting SA, de la pompe funebre, la imobiliare și activități financiare

Progress Consulting SA, care deține calitatea de asociat și la Comfort Construct, dar și la Easy Credit 4 All Ifn SA, desfăşoară activităţi de pompe funebre și este deținută, așa cum arătam mai sus, de Cristina și Nicolae Crăciun, aceeași firmă care administrează Cimitirul Municipal Constanța. Societatea nu se află la prima investiție imobiliară. În urmă cu ceva timp, a obținut o hotărâre de Consiliu Local prin care a fost aprobat PUZ-ul care permitea construirea unui bloc pe spațiul verde situat pe strada Nicolae Iorga la numărul 24B. Hotărârea, însă, a fost anulată în instanță.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lectie deschisa de evaziune fiscala
2
0
Pacat ca amiralul de pluta ii tine steagul sus lui Mazare. Aceeasi mafioti il au drept marioneta. Nu se va schimba nimic atata vreme cat justitia e oarba.
10
1
Umbra lui Mazare la Constanta va mai bantui multi ani de cum incolo pe straziile orasului.PSD,secolul asta i-ati adio de la Constanta ! Mazare furat cat pentru un secol.
6
2
O lectie de manual cum se spala banii
22
1
Asta este mafia orasului. Si probabil sunt multe organe , organisme si oficiali ai statului care au colaborat in sensul umplerii buzunarelor. Nu mai este nimic de facut sau doar sa apara un Vlad Tepes cu AKMul in mana.
26
1
BLOC LIPIT DE ALT BLOC PRADUIALA LUI MAZARE
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468