REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Blocuri din Eforie, debranşate de la curent! Locatarii sunt înnebuniţi: până acum aveau curent, dar ILEGAL. Ce face ENEL? Contracte 'preferenţiale'!

Blocuri din Eforie, debranşate de la curent! Locatarii sunt înnebuniţi: până acum aveau curent, dar ILEGAL. Ce face ENEL? Contracte 'preferenţiale'!

Replica API 7 martie 2018 | 14:38 530

În vara anului 2016, cotidianul “Replica” de Constanţa relata despre cazul unui bloc din Eforie Nord care era debranşat de la curent electric. Interesant era însă că locatarii blocului susţineau că ei plătiseră către proprietarul clădirii sumele stabilite la capitolul „consum energie electrică”. Şi mai intrigant: locatarii sunt proprietari ai garsonierelor din respectivul bloc (în fapt, două blocuri, alipite), de pe strada Alexandru Lăpuşeanu, însă nici până în prezent dezvoltatorul nu ar fi făcut demersuri pentru a trece de la branşament organizare de şantier la branşament care să le dea posibilitatea tuturor să încheie contracte individuale cu ENEL. Este o situaţie cel puţin bizară: “Unii locatari au contracte, alţii nu. Am tot făcut sesizări la ENEL, dar suntem pasaţi dintr-o parte într-alta, ni se tot spune că e o problemă pe care să o rezolvăm cu cel care a construit blocul, adică Ion Pavel. Suntem dispuşi să contribuim şi pentru achiziţia unui transformator, pentru că unii suntem de bună-credinţă, alţii în schimb fură curent, în sensul că declară un consum ireal de mic, aşa încât acum suntem din nou debranşaţi de la curent!”, a semnalat, în cursul zilei de ieri, 7 martie 2018, un locatar al imobilului.

„Există un contor, iar fiecare în locuinţă sau la intrare are câte un contor pasant, dintr-acelea pe care le poţi cumpăra de la magazine, dar care nu sunt înregistrate la ENEL. Dar, avem acele contoare pentru a vedea fiecare cât consumă, iar la final declarăm cu toţii. Totalul trebuie să fie exact cu ce apare la contorul ENEL al blocului. Numai că nu iese socoteala, iar asta pentru că unii nu declară corect sau umblă la contoarele pasante. În urmă cu un an, când se înregistraseră datorii şi a fost tăiat curentul, dezvoltatorul a făcut ce a făcut, şi a acoperit diferenţa de bani. Acum însă, de când avem asociaţie de proprietari, problema a rămas la noi. Iar noi, cei de bună credinţă din bloc, vrem contracte individuale, aşa încât să nu mai suferim toţi; să îi debranşeze doar pe cei rău-platnici”, ne-a mai relatat un locatar. Situaţia este tare încâlcită însă şi ridică multe semne de întrebare: cum au fost vândute locuinţe dacă dezvoltatorul nu a declarat la primărie că a terminat lucrările?; cum au reuşit doar unii dintre locatari să îşi încheie contracte individuale cu ENEL sau RAJA? “Cei care am rămas la comun cu plata pentru current şi apă, plătim către asociaţia de locatari înfiinţată în 2016. Numai că este ilegal, pentru că asociaţia nu are atestat de furnizare curent. Dar noi plătim asociaţie ca şi cum ea ne dă curent, iar asociaţia plăeşte, la rândul ei, către ENEL. Situaţia asta durează de prea mult timp şi vrem să se rezolve. La ENEL ni s-a spus să facem plângere la Poliţie, că ei nu sunt organ de anchetă şi control… Una peste alta, blocul este iar debranşat de la curent. Unora nu le pasă, pentru că locuiesc aici doar vara sau ţin aceste garsoniere pentru a le închiria vara; dar suntem şi oameni care locuim aici şi încălzirea noastră şi lumina depinde de ENEL”, a mai precizat locatarul.

În cursul zilei de azi, mai mulţi locatari ai blocului urmează să se deplaseze din nou la ENEL, în încercarea de a găsi o soluţie.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FLOREA EMIL..din Cernavoda, str. 1907 nr.8,care de peste 15,se incalzeste cu energie electrica,GRATUIT..acest hot si betiv notoriu n-a cumparat lemne de foc niciodata.....am facut zeci de apeluri la ENEL...prin intermediul retelelor de socializare..au venit domnii de la ENEL,dar hotia persista..ce sa inteleg???si la alte controale,vom veni tot noi...asa ca poti sa furi curent la greu,dle FLOREA EMIL...ALO ENEL???DE CE TOLERATI HOTIILE ??AVETI VREO OBLIGATIE FATA DE NUMITUL BETIV FLOREA EMIL ???
4
0
Au inceput sa cada miturile...cum sa nu iti faci receptia finala la constructie de zeci de ani? Asa...ca sa nu platesti impozit la primarie...hotii nu se dezic! Respect pt astfel de oameni?
3
0
Javra cefata Pavel, a promis locatarilor de jur imprejur parcare ai dupa ce a vandut tot a tras parcare a promis caldura bransare nimic. Sunt femeie in varsta si numai stau aici din aceste cauze an vandut nu mai probleme am avut. Acest mafiot Pavel trebuie eliminat hodorog batran si hot a furat umatate din Eforie acum a intins caracatita si la Constanta la autoservirea aia cu probleme la opc, nu le mai ajunge acestor bestii abimale nesatule avare sper sa moara de cancer si el si toata familia lui sa se aleaga orafu de tot ce au cotropit
8
1
Dezvoltator pe naiba,..un om gara scrupule care a construit numai monstuozitati in tot orasul,..unde este o tiganie greu de suportat,..Acest individ pe unde paseste distruge! toate locatiile construite de el sunt cu probleme de la amplasare ilegala pana la conditii greu de imaginat ca ar pute fi date spre locuire,.. hotul tot hat ramane !!
7
0
Eforiile au devenit un clan de hoti condusi de administratia locala tot niste.... ALOOOO DNA
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218