REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Boala neștiută cu care chef Florin Dumitrescu se luptă din copilărie

Boala neștiută cu care chef Florin Dumitrescu se luptă din copilărie

Replica API 19 mai 2022 | 23:54 838

Simpaticul chef Florin Dumitrescu are mereu zâmbetul pe buze, așa că este greu de crezut că în spatele vedetei se poate ascunde un om, ca oricare altul. Despre problemele sale se cunosc puține detalii, dar, invitat într-un podcast, juratul de la Antena 1 a vorbit despre boala neștiută cu care se confruntă.

Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu se luptă cu o boală despre care puțini știu, încă de când era adolescent. De multe ori evită să vorbească despre subiectele mai neplăcute care se petrec în viața sa, dar și-a deschis sufletul și a scos la iveală detalii neștiute despre afecțiunea cu care a fost diagnosticat încă de la 16 ani și care îi dă mari bătăi de cap chiar și în prezent, scrie click.ro.

Gastrita afectează stomacul prin prezența unor leziuni, a unor inflamații, la nivelul mucoasei. Chef Florin Dumitrescu i-a mărturisit lui George Buhnici că totul i se trage din adolescență, căci nu era foarte atent la alimentație, lucru care a adus la apariția gastritei. Faptul că nu avea mese regulate și că, deși gătea, nu mânca a dus la apariția gastritei.

Florin Dumitrescu, detalii neștiute despre boala cu care a fost diagnosticat în adolescență

„Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă.

Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit. La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune: Mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat”, a declarat Florin Dumitrescu, în timpul unui podcast.

De la sportiv de performanță, la bucătar de rang înalt

Mai mult, Florin Dumitrescu este pasionat de bucătărie de când era puști, dar a îmbinat această pasiune, o bună perioadă de timp, cu cea pentru sport! Din păcate, în urma practicării unor sporturi destul de dure pentru o perioadă îndelungată, simpaticul chef s-a ales cu anumite probleme de sănătate, la picioare, spate și genunchi.

„Excesele se plătesc, indiferent ce fel de excese, chiar și sportul în exces se plătește. Eu până la 14 ani am fost sportiv de performanță și, crede-mă, am avut niște probleme foarte mari din cauza asta, pentru că mi-am turat corpul atât de mult încât am descoperit probleme.

Am făcut polo, am fost portar la polo și am genunchii pilaf, pilaf de la antrenament, pentru că portarul trebuie să lucreze picioarele în apă. Noi în apă aveam bordură de beton pe care trebuia să o ținem deasupra capului 30 de secunde în serie, un minut pauză, iar 30 de secunde. Și, da, am probleme cu genunchii, picioarele, spatele”, a mai transmis el.

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. A devenit cunoscut la „MasterChef” și și-a continuat cariera în televiziune în trustul concurent, Antena 1, unde alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu a jurizat „Chefi la cuțite”. A început să gătească încă de la vârsta de 14 ani și deține un restaurant în zona de Nord a Capitalei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367