REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Bogdan MAGANU se LUPTĂ în INSTANȚĂ pentru ȘEFIA Sanatoriului Mangalia

Bogdan MAGANU se LUPTĂ în INSTANȚĂ pentru ȘEFIA Sanatoriului Mangalia

Replica API 16 octombrie 2021 | 12:40 2719

Fostul viceprimar din Mangalia, Bogdan Maganu, care a fost și la conducerea Sanatoriului Mangalia, continuă lupta în instanță. Acesta a participat, în vara anului 2020, la concursul pentru ocuparea postului de manager al Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, l-a luat, iar ulterior Ministerul Sănătății, prin ordin, a anulat concursul. Astfel, interimar a fost numit Lucian Nichita. Maganu a tot depus cereri în instanță, în două situații câștigând bătăliile, dar doar pe fond, momentan.

Bogdan Maganu

Bogdan Maganu a fost managerul interimar al Sanatoriului Balnear Mangalia din 2017, iar în august 2020 a participat la concursul de ocupare a postului. A fost desemnat câștigător, însă, ulterior, Ministerul Sănătății a emis un ordin prin care a anulat concursul, întrucât s-ar fi desfășurat nelegal.

Prima solicitare în instanță

Acțiuni în instanță

Maganu a mers în instanță și a solicitat suspendarea executării actului administrativ emis de Ministerul Sănătății, dar Curtea de Apel Constanța i-a respins cererea. Între timp, Bogdan Maganu a depus o altă cerere în instanță cu obiectul ”anulare act administrativ Obligaţia de a face”.

A doua solicitare în instanță

Pe 19 aprilie, magistrații au decis: ”Anulează Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.1896/22.09.2020 privind numirea domnului Nichita Lucian în funcţia de manager interimar al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia. Obligă Ministerul Sănătăţii să emită ordinul de numire a domnului Maganu Bogdan în funcţia de manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia. Respinge cererea de obligare a pârâtului Ministerul Sănătăţii la plata de despăgubiri constând în salariile cuvenite funcţiei de manager, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”. Decizia nu a fost definitivă, iar Ministerul Sănătății, Bogdan Maganu și Lucian Nichita au depus apel, în iulie. Încă nu s-a stabilit termenul procesului de judecată.

A treia solicitare în instanță

Însă, Bogdan Maganu a mai înaintat încă o cerere în instanță, solicitând anularea unui alt act administrativ și/sau suspendarea executării actului respectiv.

La data de 13 octombrie 2021, Curtea de Apel Constanța a decis: ”Dispune anularea Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 263/01.04.2021 ca nelegal. Respinge pretenţia reprezentată de suspendarea efectelor aceluiaşi act administrativ, ca rămasă fără obiect”, potrivit minutei judecătorești. Nici în acest caz decizia nu este definitivă.

Citește și: Bogdan Maganu a CÂŞTIGAT... şi NU prea concursul pentru şefia Sanatoriului Balnear Mangalia

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce te recomanda ba fraierule? esti un rahat cu oile fmm!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212