REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BOMBĂ! CLANUL Costache a SCĂPAT de AREST și a ajuns sub CONTROL JUDICIAR!

BOMBĂ! CLANUL Costache a SCĂPAT de AREST și a ajuns sub CONTROL JUDICIAR!

Replica API 10 iunie 2021 | 00:35 2377

George Costache și Cristian Dumitru Costache sunt la un pas de a scăpa de după gratii. Magistrații Tribunalului Constanța le-au înlocuit măsurile preventive cu controlul judiciar, pe 8 iunie. Însă, cum decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel. Totodată, judecătorii au dispus restituirea cauzei la Parchet.

”Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, deoarece neregularitatea rechizitoriului nr.625/P/2020 din data de 04.03.2021 atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii. Atrage atenţia persoanelor care au participat la judecata efectuată în şedinţă nepublică asupra obligaţiei de a păstra confidenţialitatea informaţiilor obţinute pe parcursul procesului. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Cercetată şi pronunţată în cameră de consiliu, astăzi 08.06.2021”, potrivit minutei judecătorești.

Amintim că, la data de 22 august 2020, în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în fața unei societăți comerciale din localitatea Oltina ar avea loc un scandal. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele în cauză, fiind vorba despre 2 grupuri de persoane, între care s-a iscat un conflict spontan, în urma căruia un bărbat, de 37 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de un echipaj de ambulanță.

Citește detalii aici: Unul dintre BĂRBAȚII care au participat la TENTATIVA de OMOR din august s-a PREDAT!

La acel moment, oamenii legii au precizat că a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Însă, în urma cercetărilor, s-a ajuns la o altă încadrare juridică. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul unei situaţii conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, la data de 22 august 2020, în jurul orelor 22 00, în cursul unei altercaţii ce s-a produs între membrii a două familii din comuna Oltina, judeţul Constanţa, inculpaţii reţinuţi, împreună cu alţi participanţi care se sustrag de la investigaţii (între care și cei doi precizați mai sus), le-au agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice), astfel încât una dintre victimele agresiunii a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic, iar cealaltă victimă leziuni uşoare.

Costache George, Costache Cristian Dumitru, Costache Vivian și Constantin Florin au fost trimiși în judecată, pe 4.03.2021, iar pe 27 mai, judecătorul de cameră preliminară a decis, pe 27 mai: ”constată neregularităţi ale actului de sesizare-Rechizitoriu nr.625/P/2020 din data de 04.03.2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa-fiind încălcate dispoziţiile art.328 C.p.p. deoarece se impune stabilirea, explicarea (prin loc, timp, mod comisiv/omisiv) a faptelor în mod detaliat şi a persoanelor responsabile de acestea, cu precizarea modalităţilor de a acţiona a fiecăruia dintre inculpaţi asupra victimelor, urmând ca procurorul să remedieze în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei neregularităţile actului de sesizare şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei şi respinge celelalte cereri şi excepţii formulate de inculpaţii: Costache Cristian-Dumitru şi Constantin Florin, ca nefondate”.

Ulterior, s-a decis restituirea cauzei la Parchet.

Citește detalii aici: REPLICA a avut DREPTATE! CLANUL COSTACHE FACE LEGEA în OLTINA: PRIMARUL, AMENINȚAT cu MOARTEA!

Acum, iată că sunt la un pas de libertate.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468