REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

REPLICA a avut DREPTATE! CLANUL COSTACHE FACE LEGEA în OLTINA: PRIMARUL, AMENINȚAT cu MOARTEA!

REPLICA a avut DREPTATE! CLANUL COSTACHE FACE LEGEA în OLTINA: PRIMARUL, AMENINȚAT cu MOARTEA!

Replica API 29 august 2020 | 14:01 6037

Un imens scandal a avut loc în Oltina, săptămâna aceasta. În primă fază, oamenii legii au încadrat fapta la lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, după care la tentativă de omor. Însă, detalii incredibile au ieșit la suprafață în urma declarațiilor unor martori. Totodată, potrivit primarului din localitate, Gheorghe Chirciu, și el a fost amenințat cu moartea, de două ori, de către un membru al familiei Costache, și anume Ionuț Costache. Mai mult decât atât, potrivit edilului, la Oltina este o adevărată... școală de infractori.

Amintim că, la data de 22 august a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în fața unei societăți comerciale din localitatea Oltina ar avea loc un scandal. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele în cauză, fiind vorba despre 2 grupuri de persoane, între care s-a iscat un conflict spontan, în urma căruia un bărbat, de 37 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de un echipaj de ambulanță. La acel moment, oamenii legii au precizat că a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Tentativă de omor

Însă, în urma cercetărilor, s-a ajuns la o altă încadrare juridică. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul unei situaţii conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, la data de 22 august 2020, în jurul orelor 22 00, în cursul unei altercaţii ce s-a produs între membrii a două familii din comuna Oltina, judeţul Constanţa, inculpaţii reţinuţi, împreună cu alţi participanţi care se sustrag de la investigaţii, le-au agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice), astfel încât una dintre victimele agresiunii a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic, iar cealaltă victimă leziuni uşoare. Doi inculpați au fost propuși spre arestare, fiind vorba despre Costache Vivian și Constantin Florin.

”Clanul Costache face legea”

Potrivit locuitorilor din Oltina, clanul Costache face legea în localitate, dar și în zonele limitrofe, indivizii fiind implicați în numeroase scandaluri și nu numai. Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba de trei frați. Marian, Ionuț și Vivian Costache. Aceștia, la rândul lor, au copii, care acum sunt și ei în plină activitate infracțională, ei fiind cei care s-au războit pe 22 august cu familia Deacu (victimele). ”Clanul Costache face legea în Oltina. Eu am fost amenințat de două ori cu moartea de către Ionuț Costache. Am sunat la 112, am depus plângeri, nimic nu s-a întâmplat. Au fost cercetați în multe dosare penale, dar de fiecare dată se împacă. Au furat un ATV, au dat bani, s-au împăcat. Au distrus pășuni, au dat bani, s-au împăcat. Sunt cunoscuți în localitate, toți îi știu”, a declarat, pentru Replica, Gheorghe Chirciu, primarul din Oltina. Potrivit acestuia, membrii familiei Costache ar iniția adolescenții în infracțiuni, fiind vorba, de o adevărată școală de hoți. ”Sunt luați de pe la 13 – 14 ani și învățați cum să fure, cum să facă... Vă spun, în Oltina este o mândrie să stai la masă cu Cosctache, ci nu cu primarul”, a mai spus Chirciu.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: AGRESORII de la Oltina, REŢINUŢI pentru TENTATIVĂ la OMOR!

EXCLUSIV! TENTATIVĂ de OMOR în CONSTANȚA!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lume buna puneti mina pe furci pe topoare datii afara din sat
1
0
Replica suge puuuuuuulaaaaaaa !
1
2
Romania Normala, Romania lucrului bine facut, Mandru ca sunt Roman etc. Datai drumul la arme, ca-s satul de politici gaunoase. Ne curatam jumate, dar macar ramane jumatatea aia buna.
2
0
tara,la fel harnicia, bunul simt, educatia simpla si cinstita religia si respectul fata de Dumnezeu si lege asta a fost ,ele sau dus au murit s-a nascut, golania, betia ,talharia , mitocania etc ele vor conduce satele dobrogene!
4
0
Replica, am dreptate!Cat va platesc cei carora nu le puneti rubrica Comentarii?!
4
0
Iuu,si asta e primar acolo?Pai cum se face ca nu a stapit hotii,ce lauda..Oltina scoala de hoti ,atunci primaru le este tatuc.Hahalera e si vina ta ca nu scapi de hoti...politia mai peste tot e in subordinea primarului si acolo cred ca e asa.
3
1
Bandele numite marinimos clanuri,de parca ar fi scotieni tiganii astia imputiti,conduc de fapt Romania,impreuna cu politicienii corupti,justitia,autoritatile. Daca ditai sefu' militiei s-a coborat la discutii cu liderii bandei in strada,nu a chemat sa vina tiganul la birou,e clar ca politia e mai slaba decat banditii .Populatia ramane sa spere,fiecare om in parte,ca nu va avea de a face cu banditii sau autoritatile. Totusi toti romanii intretin scursurile,din lasitate,ba chiar tin partea unor lideri politici complet antiromani.
8
0
la sate sunt primari fosti militieni hoti si incuiati la cap; de aici si scandalurile!
8
4
Istia trebui arsi
3
1
Clan in Ro de cacat! nistre tigani borfasi care trebuie executati la marginea satului! Scurt pe 2 !
25
2
astia sunt haiducii timpurilor noastre
8
7
chirciu era si un vechi militian
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218