REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bombă! Iliescu, rectorul de la Universitatea Ovidius, a ajuns pe mâna DNA!

Bombă! Iliescu, rectorul de la Universitatea Ovidius, a ajuns pe mâna DNA!

Replica API 16 mai 2022 | 00:13 10085

După ce dovezile evidente apărute în presă au demonstrat că Dan Marcel Iliescu a plagiat grosolan în teza sa de doctorat, fiind acuzat de fraudă academică, iată că rectorul de la Universitatea Ovidius urmează să dea explicații acum în fața procurorilor. Potrivit surselor noastre, Structura Centrală a DNA București, Secția II penală, are deschise mai multe dosare pentru fapte conexe faptelor de corupție, cât și fraudă academică, și nu numai, pe numele rectorului de la Universitatea Ovidius.

Dan Marcel Iliescu

Un prim dosar are la bază sesizările către Agenția Națională de Integritate despre care noi am scris în trecut.

Potrivit surselor noastre, el urmează să dea explicații despre faptul că la momentul candidaturii pentru funcția de rector Dan Iliescu se afla în incompatibilitate de mai mult timp, dat fiind faptul că a încălcat articolul 295 alin 4 din Legea 1/2011, Legea Educației Naționale. Conform acestui articol: După intrarea în vigoare a prezentei legi se interzice ocuparea concomitentă de către soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv a funcţiilor prin care unul sau una se află faţă de celălalt sau cealaltă într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate.

În perioada 2012 – 2014 Dan Marcel Iliescu a fost prodecan, apoi Decan (2014 – 2016) al Facultății de Medicină din cadrul UOC, perioadă în care soția sa Mădălina Iliescu avea funcția de șef lucrări în cadrul aceleași facultăți. Starea de incompatibilitate reiese și din declarațiile sale de avere din 2013 și 2014, pentru ca din 2015 soția să „dispară” din aceea declarație.

Dan Iliescu împreună cu soţia "divorţată" Mădălina Iliescu

Reamintim că Replica a demarat o anchetă jurnalistică, în urma căreia s-a constatat incompatibilitatea lui Dan Iliescu, încă din anul 2012, atunci când a fost numit pro-decanul Facultăţii de Medicină. Soția sa, Mădălina Iliescu, a fost angajată în funcția de asistent universitar în cadrul facultății pe care Dan Iliescu o conducea, în poziția de pro-decan. Un an mai târziu, Mădălina Iliescu a fost… promovată în funcția de șef lucrări, adică se afla în subordinea soțului ei devenit, în 2014, decan al aceleași facultăți. Ulterior, rectorul ales și soția au decis să divorțeze de fațadă, iar din declarațiile de avere din 2016 și până în prezent, Mădălina Iliescu nu mai apare în peisaj.

Mai multe, puteți citi AICI:BOMBĂ! Dan Iliescu, noul RECTOR de la Ovidius, NU va fi VALIDAT de MINISTERUL EDUCAŢIEI?

Faptul că Iliescu a realizat starea de incompatibilitate în care se afla și a încercat să o ascundă este evident prin această dispariție a Mădălinei Iliescu din declarațiiile de avere. Sursele noastre spun că ar fi avut loc un divorț de fațadă, deși încă nu a fost demonstrat public acest lucru, dar anchetatorii cercetează pista potrivit căruia acesta a fost formal, fictiv, cei doi stând în continuare la același domiciliu, îsi petrec vacanțele impreună prin America, Mădălina Iliescu prezentându-se în continuare drept căsătorită pe rețelele de socializare etc. Că cei doi își pozeză în continuare ca un cuplu de îndrăgostiți, și nu de ”divorțați”, se poate vedea și în fotografiile de mai jos.

Dan Iliescu împreună cu soţia "divorţată" Mădălina Iliescu

Dacă acest lucru se va dovedi cu adevărat nu vom mai avea de a face cu o simplă incompatibilitate, ci cu fapte penale.

Dan Iliescu împreună cu soţia "divorţată" Mădălina Iliescu

Procurorii s-au autosesizat în legătură cu posibilele consecințe penale ale plagiatului grosolan a tezei de doctorat

Potrivit surselor noastre, acest dosar nu este singurul pe care Dan Iliescu l-ar avea la DNA, pentru că procurorii cercetează și posibilele consecințe penale ale plagiatului grosolan pe care actualul rector de la Ovidius l-a realizat în teza sa de doctorat.

Nu mai reluăm demonstrația plagiatului, ea fiind prezentată pe larg atât de noi cât și de presa centrală. Așa cum am subliniat și anterior acest plagiat nu este doar un simplu furt academic, ci el constituie punctul de pornire al altor posibile infracțiuni. Din analizele care au apărut în spațiul public reiese clar că multe dintre informațiile și imaginile plagiate în teza sa de doctorat au fost atribuite altor cercetători decât autorii originali, ceea ce demonstrează că totul a fost premeditat de Iliescu.

Mai multe detalii, citiți AICI:Bombă atomică! Dovada că Iliescu, rectorul de la Ovidius, este un plagiator de ultimă speță

Dan Iliescu împreună cu soţia "divorţată" Mădălina Iliescu

La momentul obținerii prin fraudă a titlului de doctor pe baza unei teze plagiate aproape pagină cu pagină, Iliescu era asistent universitar. Toate titlurile și funcțiile sale ulterioare: Șef de lucrări, Conferențiar universitar, Pro-Decan, Decan, membru în Consiliul Facultății, membru în Senatul universitar, Președintele Senatului și Rector, au la bază titlul de doctor obținut prin acest plagiat, fie direct ca o condiție esențială sau ca rezultat al prestanței și reputației aduse de acest titlu. Ca să nu mai spunem de prejudiciul imens creat Universității, ca urmare a sumelor de bani incasate, fără drept, care sunt rezultatul direct al existenței unui titlu de doctor dobândit prin fraudă. Ne întrebăm câte din funcțiile și titlurile lui Dan Iliescu ar mai fi fost obținute dacă nu exista certificarea sa ca doctor în științe pe baza unei teze furate prin plagiat. De asemenea ne mai întrebăm ce a învățat Dan Iliescu la cursul de Etică și Integritate academică pe care l-a absolvit în 2018? Cum să plagiezi, sperând că nu vei fi prins sau cum să ascunzi un plagiat?

Dan Iliescu împreună cu soţia "divorţată" Mădălina Iliescu

Dacă procurorii DNA vor analiza cu atenție situația acestui plagiat este posibil ca ei să descopere că Dan Marcel Iliescu se face vinovat și de alte infracțiuni.

Așteptăm cu interes și reacția ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, cu privire la cele relatate mai sus, și îi solicităm demararea unei anchete serioase la Universitatea Ovidius Constanța, pentru a face lumină în acest caz controversat. Totodată, solicităm și Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), să analizeze, amănunțit, teza de doctorat a rectorului Dan Marcel Iliescu și să ia măsurile care se impun.

Vom reveni

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Campanie de presa murdara...
1
0
CAnd o sa i verifice si pe decani facultatlor - Stoma, Mate - cum au devenit profesori - nu au anii, studiile, lucarile. Nu iese socoteala. servesc inteereselor ...
0
0
Poate dati ceva de Diana Vancea ca fac dezastru din voi.
1
0
Iliescu a incasat sume exorbitante ce va trebui sa le dea inapoi. Replica asteptam cu interes plagiatul Dianei Vancea si nu numai.
2
0
si cum ramane cu banii si functiile primite in baza titlului?
1
0
Daca erau poze din viata privata le tineau doar pentru ei. Cat sunt pe net si le fac public inseamna ca le poate folosi oricine. O spune legea. Nu mai e viata privata. Vrei ceva privat nu le mai face publice.
1
0
Campania lui Rabbit. Si alti cativa conationali. Urat. Mizer. Presa curului.
1
1
Ce este singurul??? Tusa, instructorul de la scoala de soferi, ajuns peste noapte profesor la facultatea de istorie, apoi la psihologie???? Cum a angajat-o pe nevasta-sa care inainte epila ?
0
0
Prescrierea ramane prescriere conform legii.
0
0
Cum va permiteti sa publicati fotografii din viata privata, aveti acordul???
2
0
Bordei, tare matinal esti, ai sarit cu doua comenturi basinoase. Iliescule, te-ai dus pe pix...tic tac, iar tatuca Bordei, fugi ca Oprescu cat mai ai timp.
1
0
pt i****c ri. Prescriere dupa 3 ani ??? Nu va e rusine?In RO ca sa ajunga un dosar de la Parchet la militie dureaza ... Ca sa se apuce militianul de el mai dureaza sapt, luni.
1
0
Si de ar fi reala situatia cu incompatibilitatea si conflictul de interese administrativ sau penal, au trecut mai mult de 3 ani de la data asa zisei fapte. Adica e prescris totul. Daca nimeni nu a sesizat timp de 3 ani de la producerea faptei, ANI claseaza dosarul din start. Legea fost schimbata prin 2016 tocmai pentru acest motiv ca multe reclamatii erau pentru fapte cu cel putin 10 ani in urma. Este exact ca si la taxe catre stat, nu te executa timp de 3 ani,se prescriu. Asa ca replica iar a ramas la coada vacii.
0
0
Nimic nou.Doar o repetare de articol cu virgule asezate altfel.Daca DNA a inceput sa cerceteze teze de doctorat inseamna ca cercetarea celor care au luat spaga in admiterea 2013 a fost efectuata de politia locala.Cica o persoana implicata in frauda admiterii din 2013 si acum sustine ca a fost executata din motivul ca urma sa devina primarul constantei.Adica delirul sa fie p**a la capat.Cand DNA va incepe sa cerceteze doctorate premierul Ciuca va ajunge prrsedintele Romaniei.Printre ce oameni nebuni am ajuns sa traim.Si ne mai miram ca ne conduc alte tari.
3
0
Pe cand tezele unor borfasi si boarfe precum Ciuca,Despescu ,Nicolae Emilian,Popovici Cornel,Kovesi Laura Codruta si alti analfabeti care conduc prostimea din Romania sore dezastru.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218