REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bombă! Vila Regală a ajuns, din nou, la Mamaia SA!

Bombă! Vila Regală a ajuns, din nou, la Mamaia SA!

Replica API 17 august 2022 | 00:00 2968

Castelul Regal din Mamaia, care a fost lăsat în paragină de un privat, a ajuns, din nou, la Mamaia SA. Consilierul Mihaela Andrei, președintele Consiliului de Administrație al Mamaia SA, a semnat miercuri, 17 august, procesul verbal de predare primire.

„Astăzi este o zi istorică pentru Constanța! După 19 ani și două luni, fosta Vilă Regală cunoscută astăzi sub denumirea Club ,,Castel”, a fost preluată de către Consiliul de Administrație al Societății Mamaia S.A.

Azi, din calitatea mea de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Mamaia S.A., am semnat Procesul Verbal de predare-primire al acestui frumos monument care aparține Constanței, care aparține României.

Mihaela Andrei

Palatul este construit între anii 1924-1926 iar în anul 1927 Regina Maria scria: ,,Splendid construită, cu acoperișul potrivit, cu țiglele potrivite și fără detalii nereușite“ Astăzi, din păcate, sigur Regina nu ar mai scrie asta... Este de notorietate faptul că, în prezent, imobilul Club Castel se află într-o stare avansată de degradare, ca urmare a modului defectuos în care a fost administrat. Foștii administratori au manifestat un dispreț total prin lipsa unei întrețineri corespunzătoare. Nu au fost efectuate lucrări de consolidare atât de necesare, iar imobilul a fost folosit impropriu.

Începând de miercuri, 17 august a.c., Partidul Naţional Liberal prin implicarea Ministerul Culturii al Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului și al Consiliului de Administrație Mamaia SA a fost spus STOP degradării patrimoniului național.

Nu, nu vom putea vizita Palatul Regal de mâine, însă, de azi acest palat nu mai este în proprietatea unui investitor privat ci a revenit, așa cum este firesc, statului roman.

Ministerul Culturii va demara, în cel mai scurt timp, lucrări ample de recondiționare lui și abia apoi Palatul Regal va străluci din nou.

După Cazinoul Constanței iată că un alt imobil de o valoare inestimabilă pentru Constanta și întreaga țară, va avea strălucirea de altădată.

Felicit presa pentru perseverență, pentru semnalul de alarmă că acest monument trebuie redat României!

Felicit Ministerul Culturii pentru inițiativa de a revendica dreptul dar și obligația de a proteja patrimoniul național și, nu în ultimul rând îmi felicit colegii pentru toată munca depusă, ca acest vis al nostru să devină realitate. Și România merită!“ a transmis consilierul municipal PNL, Mihaela Andrei.

M.P., A.F.

Citește și: DEFINITIV! Vila Regal din Mamaia revine în proprietatea statului!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot la Mamaia S**. a fost cand s-a distrus!
0
0
Au pus bomba acolo sau ce? Numai bombe aveti in meniu bai replica plii
0
1
In testament Regina Maria a cerut ca inima ei sa fie adusa la malul marii, la Balcic. Nu mai avem castelul de la Balcic dar putem avea pe cel de la Mamaia.
0
0
acum faceti un program de reparatii urgente si de la anul program de vizitare ca la la castelul maria din balcic . se cere doar seriozitate si profesionalism . spor la treaba
0
0
E meritul echipei de la MAMAIA SA, nu al PNL ului, doamna Andrei!!! N a muncit PNL ca toate astea sa se intample.....va luati meritele???? Cam asa se pare...jenant
0
0
Cum s-a dus si suina asta imbracata acolo. Daaaa-te-n gt matii. Voalul de printesa ii mai lipsea
0
0
Bomba a fost cand l-am vandut gunoiul de mazare. Acum este normalitate.
1
0
sa se cazeze omocea in el ca viseaza mare director la ape si poate il ia si pe vergil cu el ...
1
0
Bulgarii au stiut ce sa faca , scot bani frumosi ai nostri au dat tot de pomana
0
0
nu cred ca poate statul, prin orice minister poate investi intr-o societate comeciala chiar si cu 96,6% actiuni! Daca muncesti numai la stat...nu ai de unde sa sti ce se poate si ce nu se poate! Crezi ca totul se poate!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218